وکیل اداره کار شرق تهران

وکیل اداره کار شرق تهران

وکیل اداره کار شرق تهران یکی از موضوعاتی است که اگر شما دنبال بهترین وکیل در این زمینه هستید ، این مقاله را کامل بخوانید و سوال های خود را مطرح کنید.

بعضی از کارفرمایان براین تصورهستند چنانچه کارگر نسبت به وظایفش قصوری کرده و یا مبادرت به ترک کار نماید حق دریافت حقوق پایان کار خود را ندارد که این برداشت غلطی است ، اگر کارگر ترک کارنموده تا وقتی که کارکرد داشته باشد از حقوق مدنی خود بهره مند می گردد.

این نکته قابل ذکر میباشد چنانچه ترک کار یا غفلت و سهل انگاری در انجام وظایف محوله از سوی کارگراثبات شود ،کارفرما می تواند نسبت به اخراج و پایان همکاری با او اقدام نماید و امکان پیگیری قانونی و درخواست خسارت ناشی از ترک کار و قصور کارگر را دارد ،ولی این دلیل موجه ایی برای نپرداختن طلب پایان کار نیست.

فقدان قرارداد کار

در کارگاه های کوچک و یا بزرگ و شرکت ها و کارخانه ها ،کارفرما باید اقدام به قرارداد کار با کارگر را بنماید و اگر در این مورد غفلتی کند طبق قانون به مشکل بر خواهد خورد این حق کارگر است که در مقابل انجام وظایفش، دستمزد وعیدی و سنوات و بیمه و مرخصی و هر آنچه که حق او میباشد ازسوی کارفرما بموقع پرداخت شود،بعضی از کارفرما ها این برداشت را دارند در صورت نداشتن قرارداد میتوانند نسبت به تسویه حساب سنوات و عیدی و غیره و آنچه که حق کارگر است شانه خالی کنند که اشتباه است ، چنانچه ادله ایی در رابطه کارگر و کارفرما احراز گردد کلیه مطالبات قانون کار به کارگر تعلق خواهد گرفت لذا فقدان قرارداد به شدت به زیان کارفرما بود

بنابراین به کارفرمایان توصیه می گردد قبل از هر اقدامی و یا در صورت طرح پرونده قبل از حضور در جلسات رسیدگی به وکیل مدنی متخصص اداره کار شرق تهران مراجعه واز مشاوره وکیلی که دارای تجربه علمی است استفاده نمایند تا از خسارت های احتمالی جلوگیری شود.

وکیل اداره کار شرق تهران کیست؟

وکیل مربوط به اداره کار باید در خصوص اختلافات بین کارگر و کارفرما مانند قرارداد کار ،حقوق و بیمه ، سنوات و عیدی و مواردی از این دست کاملا آگاه باشد و ازسوابق کاری خوبی برخوردار باشد یک وکیل اداره کار باید با قوانین مقررات وآیین دادرسی دیوان عدالت اداری آشنایی داشته تا گره گشای مشکلات موکلش باشد.

چرا به وکیل اداره کار شرق تهران نیاز داریم؟

باید عنایت داشت قوانین و مقررات مربوط به کار به علت شرایط اقتصادی که درطول زمان ایجادمیشود ممکن است دچار تغییراتی در بخشنامه ها و آیین نامه ها گردد ِ،لذا وکیل اداره کار باید کاملا مسلط و از آگاهی بالا برخوردار باشد.

اشخاصی مانند کارگر و کارفرما به دلیل نداشتن وقت کافی جهت مطالعه قوانین، نمی توانند همچون یک وکیل کارآزموده و باتجربه عمل کنند برخی از کارفرمایان به دلیل عدم آگاهی از مقررات کار و بیمه کارگران دچار خسارت فراوانی میشوند و با جریمه های خیلی سنگینی روبرو میگردند.

مسائلی از جمله نحوه انعقاد قرارداد و مسائل بیمه ای و نوع تسویه حساب با کارگر نیاز است تا از وکیل و مشاور حقوقی متخصص به قانون کار کمک گرفت

کارگران هم برای اینکه لطمه ای به زندگیشان وارد نشود لازم است به وکیل و مشاور حقوقی دانا دراینگونه امور مراجعه کنند ،بنابراین قبل از عقد قرارداد کارو یا دادن سفته و یا اخراج و استعفاء با وکیل اداره کار شرق تهران با تجربه تماس حاصل شود تاحق وحقوقی تضییع نگردد.

تخصص

وکیل اداره کار شرق تهران شخصی است که در خصوص مقررات و آیین نامه های مرتبط به کارگر وکارفرما واداره کار ضمن مطالعات فراوان ازتجربه کاری هم برخوردارمیباشد تا بتواند در پرونده های مربوطه بخوبی عمل نماید.

به روز بودن

وکیل متخصص باید در حوزه روابط کار و کارگری اطلاعات و دانش خود را به روزرسانی نماید به این علت که قوانین و مقررات از جمله بخشنامه های مربوط به دستمزد ،عیدی و سنوات ، بیمه، مرخصی ومشاغل سخت و… که همواره در حال تغییرات احتمالی است میطلبد تا ازبخشنامه ها و تصویب نامه های جدید مطلع شود تا ازخسارات احتمالی به موکلانش جلوگیری نماید.

تعهد

متعهد بودن یک وکیل بسیار اهمیت دارد متاسفانه بعضی از وکلا ی غیرمتعهد با طرف شکایت موکلش تبانی نموده و موجب شکست موکلش در پرونده شده است بنابراین باید به وکیلی مراجعه شود که مورد اعتماد و امین باشد ، پس نیاز است برای انتخاب وکیل مورد اعتماد به یک موسسه حقوقی خوشنام وباسابقه مراجعه نمایید.

وقت شناسی

خیلی از اقدامات در خصوص طرح دعاوی زمان کوتاهی دارد وکیل باید به موقع وارد عمل شده تا حقی از موکل تضییع نگردد گاهی دیر اقدام نمودند باعث میشود که شرایط به زیان موکلش رقم بخورد، همچنین وکیل باید زمان تعیین شده از سوی دادگاه را به وقت مطلع شود ومواردی از جمله :تجدید نظر خواهی و اعتراض به رای صادره به موقع اقدام واز حق و حقوق موکل خود دفاع کند.

پیگیری

امر پیگیری در هر اموری از مهمترین اقدامات یک فرد می باشد در مورد وکالت یک وکیل نیز همین گونه است، میبایست قبل از رسیدگی در دادگاه نسبت به جمع آوری مدارک و دلایل کافی بابت اقدام قانونی مجهز شود بنابراین وکیل درخصوص پیگیری پرونده باید کوشا باشد تا بتواند کار را به نفع موکل خود به اتمام موثربرساند.

در دسترس بودن

یکی از ویژگی های مهم وکیل اداره کار در دسترس بودنش میباشد ، موکل این حق را دارد که از وکیل خود گزارش بروزچه به صورت حضوری یا تلفنی کسب نماید لذا قابل دسترس بودن وکیل بسیار مهم است.کرج وکیل تمام وقت پشتیبان شما خواهد بود.

چطور یک وکیل اداره کار خوب شرق تهران پیدا کنیم؟

همانطور که اشاره شد وکیل با تلاش و پیگیری و مطالعه به روز وسوابق خوبش میتواند برای موکل خود مفید باشد ،چون مراجعین خیلی از موارد حقوقی و قانونی مطلع نیستند پس لازم است به وکیلی که در این گونه امور متخصص میباشد بروند.

مربوط به دعاوی کارگر و کارفرما اداره کاریک نهاد دولتی و زیر مجموعه وزارت تعاون، کار و امور اجتماعی میباشد و وظیفه دارد تا اختلافات بین کارگر و کارفرما را مورد بررسی قرار دهد و مشکلات را حل و فصل نماید ، رسیدگی به این امور در چند مرحله میباشد، در دعاوی کار سه مرحله پیش بینی شده است

  • رسیدگی در هیات تشخیص
  • رسیدگی در هیئت حل اختلاف
  • رسیدگی شکلی در دیوان عدالت اداری که در ادامه به طور جداگانه توضیح داده می شود.

هیئت تشخیص اداره کار

کارگران و کارفرمایان بابت مسائلی از جمله :اخراج یا بازگشت به کار ،عیدی ، سنوات و غیره که درحیطه کاری اداره کار محسوب میشود طرح شکایت می نمایند ابتدا در هیئت تشخیص که نقش مرجع بدوی رسیدگی به شکایات را دارد مطرح می گردد این هیئت مرجعی شبه قضایی است که برابر ماده ۱۵۸ قانون کارباعضویت نفرات زیر میباشد:

  1. یک نماینده از طرف وزارت تعاون ،کار و امور اجتماعی
  2. یک نماینده از سوی کارگران به انتخاب کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان
  3. یک نماینده هم از طرف مدیران صنایع به انتخاب کانون انجمن های صنفی کارفرمایان

این جلسات با حضور نمایندگان تشکیل می شود که ریاست آن به عهده نماینده وزارت کار خواهد بود تصمیم گیری در این هیئت هم به اتفاق یا با اکثریت آرا صورت می گیرد.

دعوت از طرفین دعوا برای یک نوبت الزامیست در غیر این صورت حق رسیدگی به شکایت را ندارند اگر یکی از طرفین دعوا در جلسه حاضر نباشد مانعی برای رسیدگی و صدور رای نیست در این حالت هیئت میتواند اقدامات قانونی خود را انجام و رای خود را صادر نماید.

هیئت حل اختلاف اداره کار

هیچ دعوای در یک مرحله رسیدگی نمی شود و حق اعتراض و تجدید نظر خواهی از آراء مراجع بدوی وجود دارد ، در قانون کار هم همینطور میباشد به این معنی که پس ازرآی هئیت تشخیص که کار رسیدگی بدوی به شکایات را دارد چنانچه اعتراضی شود، هیئتی تحت عنوان هیئت حل اختلاف در اداره کار به اعتراضات رسیدگی میکند شکل هیئت حل اختلاف به این شکل به این شرح می باشد.

  1. سه نفرنماینده کارگران به انتخاب انجمن ها یا تشکل های کارگری استان
  2. سه نفرنماینده کارفرمایان به انتخاب انجمن ها ویا تشکل های کارفرمایان استان
  3. سه نفرنماینده دولت شامل مدیرکل تعاون،کار ورفاه اجتماعی استان ، فرماندار و رئیس دادگستری محل نمایندگان آنها

دیوان عدالت اداری هئیت تشخیص وحل اختلاف قانون کار مراجعی شبه قضایی میباشند وتصمیمات آنها ماهیت قضایی ندارد و صرفآ جهت کاهش دعاوی قوه قضاییه است.

دیوان عدالت اداری برای نظارت قضایی بر اعمال و تصمیمات ادارات در قوانین و برای جلوگیری از تجاوز به حقوق افرادپیش بینی شده است ودرمورداعتراض به رای صادره ازسوی هئیت های حل اختلاف بابت مشکلی که بوجود آمده رسیدگی میکند وبه ماهیت دعوا وارد نمیشود.

پس اگر افرادی مدعی هستند که قوانین و مقررات شکلی و رویه ای مثل ،عدم ابلاغ قانونی و صحیح و عدم تشکیل جلسات هیئت یا صدور رای بدون توجه به نصاب های قانونی و غیره رعایت نشده می توانند جهت رسیدگی دوباره با طرح شکایت در دیوان عدالت اداری اقدام نمایند.

انواع شکایت کارفرما از کارگر

وقتی کارگر نسبت به انجام وظایفش قصوری میکند ویا اقدام به غیبت و تأخیر غیر موجه و تحمیل خسارت مالی به کارفرما ودرصورت عدم رعایت نظم و انضباط و موارد دیگر، کارفرما میتواند به مراجع صالح مانند مراجع حل اختلاف قانون کار، دادگاه حقوقی جهت خسارت وارده و یا دادگاه کیفری بابت ارتکاب جرایم توسط کارگر مراجعه نماید برخی از مهمترین موارد شکایت کارفرما از کارگر عبارتند از:

ترک کار

اساساً ترک کار بدون اطلاع قبلی امری ناپسند است که موجب خسارت های مالی به کارفرما می شود و او را در انجام فعالیتش دچار خلل می کند، لذا کارفرما میتواند به مراجع ذیصلاح که اشاره شد مراجعه و طرح شکایت نماید اگر کارگر قصد ترک مجموعه را دارد باید یک فرصت یکماهه به کارفرما بدهد تا جایگزینی را پیدا کرده تا در روند کاری او وقفه ایی به وجود نیاید.

مطالبه خسارت

اگر کارگر به صورت عمد و یا غیر عمد خسارتی وارد کند کارفرما قادر است از طریق دادگاه حقوقی از وی مطالبه خسارت نماید و اگر خسارات وارده ناشی ازجرمی مانند تخریب یا سرقت باشد میتواند ضمن شکایت کیفری، ضرر و زیان خودرا ازطریق دادگاه کیفری محل طلب نماید شکایت مطالبه خسارت از رایجترین دعاوی طرح شده توسط کارفرمایان میباشد.

غیبت یا تاخیر غیر موجه

اگر کارگری بی دلیل و بدون اطلاع قبلی اقدام به غیبت و تأخیر غیر موجه نماید کارفرما به او تذکر و اخطار کتبی می دهد ودر صورتیکه به تذکرات توجه ای نکردو مجددا مبادرت به غیبت و تأخیر غیر موجه نمود کارفرما این حق را دارد تا نسبت به اخراج کارگرخاطی اقدام لازم را انجام دهد و در هیات تشخیص و حل اختلاف قانون کار طرح شکایت نماید و رای به اتمام همکاری با کارگر را بگیرد.

انواع شکایت کارگر از کارفرما شکایات کارگران از کارفرمایان بسیار بیشتر است زیرا حقوقی که قانون در خصوص کارگران مدنظر گرفته از تنوع بیشتری برخورداراست.

مطالبه حق السعی (حقوق)

مطالبه حقوق از رایجترین دعوایی است که توسط کارگران بر علیه کارفرمایان درخصوص پرداخت بموقع حقوق وحق السعی ویا ازحداقل پرداختی قانون کارامتناع ورزیده و حتی بعد از اخراج یا استعفاء کارگر دستمزد ماه های آخر کاری او را نمی پردازد و این مواردی است که کارگران می توانند به اداره کار مراجعه و نسبت به گرفتن حق السعی خود طبق قانون کار طرح شکایت نمایند.

عدم واریز حق بیمه

حق بیمه یکی از حقوق مهم یک کارگر محسوب میشود و برابر قانون عدم واریز حق بیمه از سوی کارفرما امری غیر قانونی تلقی می شود و بر کارفرما تکلیف شده که بیمه کارگر را به موقع پرداخت نماید ، لذا چنانچه کارفرما در واریز حق بیمه سهل انگاری نماید کارگر می تواند در این خصوص به اداره کار مراجعه و طرح شکایت کند.

مطالب عیدی و سنوات

طبق قانون،پرداخت عیدی و سنوات حقی است که کارفرما نسبت به آن مسئولیت دارد ،مبلغ عیدی هر سال توسط دولت اعلام می گردد و کارفرما موظف است پرداخت نماید، کارگر متناسب به مدت زمان کارکردش در طول سال استحقاق دریافت عیدی را دارد و در خصوص سنوات هم کارگرانی که حداقل یک سال سابقه کار دارند سنوات آن را برابر آنچه که قانون تعیین نموده کارفرما متعهد به پرداخت آن میباشد، طبق قانون سنوات به هر سال یک حقوق باید داده شود و اگر کارگری قبل از اتمام سال از همکاری با کارفرما خودداری نماید باید نسبت به مدت زمانی که فعالیت داشته محاسبه و پرداخت گردد

حوادث ناشی از کار

ممکن است در کارگاهی حادثه ایی برای کارگربوجود آید اگر کارگر دچار خسارت مالی و جانی شود و چنانچه مقررات ایمنی و بهداشتی توسط کارفرما رعایت نشده باشد کارگر قادر است در این خصوص از کارفرما شکایت کرده و خسارت و دیه خود را از کارفرما طلب نماید.

بازگشت به کار

اگر کارفرما بدون دلیل موجه کارگر را اخراج کند کارگرمی تواند اقدام به طرح شکایت نماید و در این گونه موارد کارفرمایی که بدون دلیل و غیرقانونی مبادرت به اخراج کارگرکند موظف است او را به کاربرگرداند، در غیر این صورت کارگر میتواند به اداره کار شرق تهران مراجعه و طرح شکایت کرده و حکم بازگشت به کار را بگیرد.

جهت داشتن یک مشاوره حقوقی با وکیل اداره کار شرق تهران می توانید با شماره های موجود در داخل سایت گروه وکلای آریا دادیار صحبت کنید و سوال های خود را بپرسید.