به اجرا گذاشتن مهریه + مراحل + هزینه

به اجرا گذاشتن مهریه + مراحل + هزینه

اگر قصد دارید راجب به اجرا گذاشتن مهریه، هزینه و مراحل آن بیشتر بدانید ، این مقاله را کامل بخوانید و در صورت داشتن سوال می توانید از بخش نظرات بیان کنید یا با شماره های موجود تماس بگیرید.

یکی از موضوعات حقوقی مهم و پر چالش که می توان گفت به یک معضل بزرگ در جامعه تبدیل شده است موضوع مهریه است که با توجه به، به روز رسانی شدن قوانین آن بی شک برای به اجرا گذاشتن مهریه و هزینه های آن شما نیازمند مشاوره حقوقی با یک وکیل مجرب و کار بلد در این زمینه هستید که مجموعه ی ما این وکیل را در اختیار شما قرار خواهد داد.

اجرا گذاشتن مهریه چگونه است؟

ازدواج آثار مالی به دنبال دارد که مهم ترین آن مهریه است. مهریه مالی است که با انعقاد نکاح، مرد متعهد می شود که به همسر خود بپردازد. مهریه می تواند سکه ، پول ، مال منقول و غیر منقول و حتی انجام کاری مشخص از جانب مرد باشد. باید توجه داشت که مهریه باید مشخص و معین باشد. و مهریه دین است و بر عهده ی مرد می باشد.

مهریه می تواند به صورت عندالمطالبه یا عندالاستطاعه باشد. عدم تعیین مهریه در نکاح دایم موجب بطلان نمی باشد. اما در عقد نکاح موقت حتما باید مهریه معین شود در غیر این صورت این امر موجب بطلان عقد می شود.

هزینه به اجرا گذاشتن مهریه

برای به اجرا گذاشتن مهریه باید توجه داشت که در قانون جدید مهریه، مهریه تا 110 سکه تمام بهار آزادی ضمانت اجرای جلب دارد مثلا اگر مرد تا 110 سکه را پرداخت کند و مابقی را پرداخت نکند امکان جلب و زندانی کردن شوهر وجود ندارد در این صورت مابقی مهریه می تواند با معرفی اموال مرد به دادگاه صورت بگیرد.

زن یا وکیل او می تواند اموال مرد را به دادگاه معرفی کند برای توقیف اما اموالی قابل توقیف خواهند بود که جز مستثنیات دین نباشند.

مهریه باید خصوصیاتی داشته باشد و اگر این خصوصیات را نداشته باشد مهریه باطل است اما تاثیری در عقد نکاح دایم ندارد. از جمله این ویزگی ها:

چه مهریه ای قابل اجرا گذاشتن است

1-مهریه باید جنبه ی مالی و ارزش مالی داشته باشد. و اگر ارزش مالی نداشته باشد مهریه باطل خواهد بود.

2- مهریه باید مشخص و معین باشد و اگر این گونه نباشد باطل است.

3- مهریه باید قابل تملک باشد.

4- مهریه باید مشروع باشد.

سوالی که پیش می آید این اشت که آیا بعد از فوت شوهر تکلیف مهریه چه می شود؟

مهریه بعد از فوت شوهر از بین نمی رود و زن مهریه خود را از ماترک همسر اخذ می کند و دادگاه بر اساس اموالی که از شوهر به جا مانده است مهریه ی همسر او را پرداخت می کند. و نکته بسیار مهم این است که وراث مرد هیچ تکلیفی در پرداخت مهریه نخواهند داشت.

اجرا گذاشتن مهریه

حال اگر عقد نکاح فسخ شود سرنوشت مهریه چه میشود؟ در این جا باید بین دو حالت قایل به تفکیک شویم ، اگر نکاح قبل از عمل نزدیکی بین زن و مرد به فسخ منجر شود به زن مهریه تعلق نمی گیرد اما اگر  زن و مرد قبل از فسخ با یکدیگر نزدیکی انجام داده باشند بعد از فسخ نکاح تمام مهریه به زن تعلق خواهد گرفت.

مراحل به اجرا گذاشتن مهریه

شاید حال تفاوت بین مهریه ی عندالمطالبه و مهریه ی عندالاستطاعه ذهن شما را درگیر کرده باشد تفاوت این دو نوع مهریه در این است که در نوع اول زن مالک مهریه است و هر وقت که بخواهد می تواند برای آن درخواست بدهد و تا میزان 110 سکه باید حتما پرداخت شود اما در نوع دوم مهریه زن وقتی می تواند برای مهریه درخواست بدهد که مرد از نظر مالی تمکن و استطاعت مالی داشته باشد که در این صورت موظف به پرداخت مهریه می باشد.

حال باید مراحل به اجرا گذاشتن مهریه را بررسی کنیم:

مهریه به دو روش می توان مطالبه شود:

1-از طریق اجراییه ثبت: باید به این نکته توجه داشت که زن ملزم است در ابتدا به اجرای ثبت مراجعه کند و درخواست مطالبه ی مهریه را بدهد و دیگر نمی شود برای مطالبه ی مهریه مستقیما به دادگاه مراجعه کرد. زن با مدارک لازم به دفتر خانه ای که عقد در آن جا به ثبت رسیده است می رود و با پرداخت هزینه ی اجراییه مطالبه ی مهریه را ثبت می کند. و دفترخانه نیز اظهار نامه ای به زوج می فرستد تا ظرف 10 روز به اداره ی ثبت مراجعه کرده و مالی را برای پرداخت مهریه معرفی کند.

2- از طریق دادگاه: همان طور که گفته شد برای مطالبه مهریه نمی توان مستقیم به دادگاه رفت و وقتی که از طریق اجراییه ثبت نتوان از مرد مهریه را دریافت کرد دادگاه می تواند در مورد مهریه تعیین تکلیف کند.

پس از مطالبه ی مهریه، مرد می تواند درخواست اعسار بدهد و در صورت قبول درخواست وی پرداخت مهریه به صورت قسطی صورت می گیرد.

یک نکته ای که باید به آن توجه داشت این است که در صورت بخشش مهریه دگیر به هیچ وجه قابل مطالبه نمی باشد.

-هزینه ی به اجرا گذتشتن مهریه به عهده ی زوجه می باشد و با توجه به خواسته ی زوجه این هزینه محاسبه می گردد.

اجرا گذاشتن مهریه بعد از طلاق

مهریه به عنوان یک حق قانونی بعد از عقد برای زن در نظر گرفته می شود که می تواند بعد از عقد آن را از همسر خود دریافت نماید.  به طور کلی می توان گفت مهریه عندالمطالبه می باشد. بسیاری از افراد تصور می کنند مهریه به هر اندازه ای که باشد قرار نیست که آن را دریافت کرد، بر همین اساس هنگام خواستگاری هر رقمی که بخواهند را در نظر می گیرند، اما بعد از شروع زندگی ممکن است مشکلاتی ایجاد شود  و آن زمان متوجه شوید که چرا مبلغ مهریه را بالا گفته اید.

اجرا گذاشتن مهریه بدون طلاق یکی از مواردی است که زن می تواند در حین زندگی دادخواست آن را ارائه دهد. البته لازم به ذکر است که بگوییم افراد منفعت طلب زیادی در جامعه وجود دارد که تنها بخاطر مهریه ای که تعیین می شود تن به ازدواج می دهند.

قانون به اجرا گذاشتن مهریه

مهریه را می توان بر اساس سکه یا وجه نقد تعیین کرد، وجه نقدی که تعیین می شود بر اساس نرخ روز محاسبه می گردد و باید آن را با مبلغی که محاسبه شده است اختیار زن قرار دهید. برای ازدواج هایی که بعد از مدتی به طلاق ختم می شود بسیاری از افراد ممکن است مهریه خود را به اجرا بگذارند. اجرا گذاشتن مهریه به صورت اینترنتی امروزه به امری رایج تبدیل شده و دیگر نیازی به مراجعه به دادگاه برای دادخواست مهریه نیست.

چرا به وکیل برای اجرا مهریه نیاز داریم

هر چیزی که باید پول نقد برای آن پرداخت شود می تواند به عنوان مهریه انتخاب شود. مهریه هایی که به صورت سکه تعیین می شوند برای درخواست اخذ آن ها، دادگاه از دو روش می تواند استفاده نماید. می توان از وکیل دادگستری کمک گرفت  و یا اینکه هر دو طرف بدون اخذ وکیل از طریق اداره اجرای ثبت برای دریافت و پرداخت مهریه اقدام نمایند.

بسیاری از افراد ممکن است تصور کنند با درخواست مهریه می توانند مردها را در دستان خود قرار دهند و آن ها را تحت فشار قرار دهند.  این تصور کاملا اشتباه است و با تحت فشار گذاشتن مردها نمی توان زندگی سابق را برگرداند.

در طلاق توافقی امکان گرفتن مهریه است

بنابراین اگر تصمیم قطعی برای طلاق دارید می توانید به صورت توافقی برای به اجرا گذاشتن مهر خود اقدام نمایید و اجرا گذاشتن مهریه بعد از طلاق توافقی مراحل راحت تری را در پیش رو دارد، اما زمانی که بدون توافق طلاق صورت می گیرد بدون شک با مشکلات زیادی رو به رو خواهید بود و ممکن است پرداخت مهریه ماه ها طول بکشد.

به اجرا گذاشتن مهریه بدون طلاق

با توجه به قوانینی که وجود دارد می توان بدون طلاق مهریه خود را اخذ کرد. پرونده مهریه به عنوان یک پرونده مالی به شمار می رود که با پرونده طلاق کاملا تفاوت دارد. یعنی اگر شما در طول زندگی قصد اخذ مهریه را داشته باشید می توانید با باز کردن پرونده مالی برای مهریه، مهریه خود را دریافت کنید.  مراحلی که برای گرفتن مهریه در حین زندگی و بعد از طلاق انجام می گیرد هیچ تفاوتی با هم ندارد.

آیا اینترنتی می شود مهریه را اجرا گذاشت؟

قوانینی در گذشته وجود داشت که هر فردی برای گرفتن مهریه باید به همراه وکیل به دادگاه مراجعه می کرد و لیست اموال شوهر خود را به دادگاه ارائه می داد و هزینه های زیادی را متحمل می شد، اما امروزه با به اجرا گذاشتن مهریه به صورت اینترنتی مراحل انجام این کار بسیار راحت تر شده است. در حال حاضر قوانینی را برای گرفتن مهریه تصویب کرده اند که با توجه به آن می توان به همراه وکیل به دفتر ثبت ازدواج خود مراجعه کرد و اقدامات لازم را به انجام رساند.

اجرا گذاشتن مهریه از طریق اجرای اسناد

  1. ابتدا زوجه باید به دفتر ازدواج رسمی که در آن ازدواج رسمی که در آن ازدواج نموده است مراجعه نموده و درخواست صدور اجراییه و پیگیری روند اجرایی مطالبه مهریه را نماید..
  2.  ابلاغ اجراییه توسط دفاتر رسمی ازدواج که عقد در آن منعقد گردیده صورت گرفته و برای زوجین ابلاغ مبنی بر تشکیل و شروع روند اجرایی ارسال می گردد.
  3. پس از مراجعه به دفاتر رسمی ازدواج و تشکیل پرونده اجرایی ، پرونده موصوف به اجرای اسناد مربوطه ارجاع و عملیات اجرایی ادامه یافته و اجرای اسناد در این راستا اقدام به اخذ استعلامات نماید.
  4. استعلامات سه گانه شامل : استعلام از حساب بانکی ، استعلام از پلیس راهور برای خودرو ، استعلام از سازمان اسناد و املاک در جهت شناسایی اموال
  5. جهت ادامه روند اجرایی مهریه شخص به علت مراجعه زیاد ، افراد به علت اخذ نوبت پاسخگو نخواهد بود.
  6. سوال این است که با وجود قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی و محدود نمودن معامله به قصد فرار از دین و نظر به اینکه شخص زوج پس از علم به اقدامات  زوجه جهت انتقال اموال خویش اقدام می نماید تکلیف زوجه چیست؟

در این جا فردی که مدارک لازم را به ثبت می رساند باید احراز هویت را انجام دهد  و درخواست به اجرا گذاشتن مهریه به اداره اجرای اسناد را ارسال نماید، بنابراین طبق این دستور اگر مردی برای پرداخت مهریه هیچ گونه اقدامی انجام ندهد، اموال وی را توقیف خواهند کرد.

اجرا گذاشتن مهریه بعد از طلاق

مدارک لازم برای به اجرا گذاشتن مهریه بعد از طلاق

همان طور که گفته شد برای اینکه بتوان مهریه خود را دریافت کرد باید عقد نکاح انجام گیرد. بعد از انجام عقد به صورت قانونی زن می تواند مهریه خود را درخواست نماید. برای اینکه بتوان مهریه را به اجرا گذاشت باید اصل سند ازدواج، کارت ملی و شناسنامه را در دست داشته باشید. بعد از آن می توانید از طریق وکلای مختلف برای به اجرا گذاشتن مهریه خود اقدام نمایید.

به اجرا گذاشتن مهریه به صورت اینترنتی از دوندگی زیادی برخوردار نیست و می توان در مدت زمانی کمی دادخواست خود را به دادگاه ارائه داد. اولین راهی که برای به اجرا گذاشتن مهریه وجود دارد، مراجعه به شورای حل اختلاف می باشد، یا اینکه می توانید به دادگاه مراجعه کنید و از طریق دفاتر خدمات قضایی دادخواست خود را برای گرفتن مهریه تنظیم نمایید. البته تمامی این مراحل با داشتن یک وکیل می تواند برای شما راحت تر باشد.

به اجرا گذاشتن مهریه بدون طلاق

راه های صحبت با وکیل برای اجرا مهریه

آن چه گفته شد چکیده ای از بحث مهریه برای آشنایی شما عزیزان بود و تمام جزییات بخاطره خارج بودن از حوصله ی خواننده گفته نشده است بی شک برای مشکلات مهریه شما نیاز به مشاوره با وکیل و سپردن پرونده به بهترین وکیل تهران دارید.

گروه وکلای آریا دادیار بهترین وکیل مهریه را در اختیار شما قرار خواهد داد و در صورت داشتن سوال از وکیل می توانید از شماره های موجود در سایت استفاده نمایید. 

مطالب مرتبط :


اعسار مهریه مهریه بعد از فوت شوهر هزینه وکیل برای اجرای مهریه
فرار از دین سوال درباره مهریه سریعترین راه گرفتن مهریه