تقسیم ترکه + وکیل + دعوای

تقسیم ترکه + وکیل + دعوای

در این مقاله قصد داریم راجب تقسیم ترکه و دعوای تقسیم ترکه برای شما بگوییم که توسط وکیل تقسیم ترکه نوشته شده است و در صورت داشتن سوال می توانید با ما تماس بگیرید.

ترکه یا ماترک چیست؟ زمانی که فرد فوت می کند داریی او ترکه به شمار می آید و دارایی شامل مثبت و منفی می شود. دارایی مثبت اموالی است که از شخص متوفی به جا مانده است و دارایی منفی بدهی های به جا مانده از متوفی می باشد.

تقسیم ترکه چیست

تقسیم ترکه بعد از اتمام مراحل انحصار وراثت انجام می گیرد. بعد از فوت شخص در اموال به جا مانده از وی مالکیت مشاع برای وراث ایجاد می شود و تقسیم ترکه برای از بین بردن حالت اشاعه ی قهری می باشد.

بعد از فوت شخص بدهی های او حال می شود و ابتدا باید دیون او از طریق ترکه پرداخت شود و هرچه که باقی بماند ترکه خالص می باشد. که وارثین شخص فوت شده مالک آن می باشند.

دعوای تقسیم ترکه

در تقسیم ترکه اگر نزاعی رخ ندهد و اختلافی وجود نداشته باشد ، دعوای غیر ترافعی است اما اگر در تقسیم ترکه و سهم هریک از وارثین ما بین آن ها اختلافی به وجود بیاید دعوای تقسیم ترکه این جا ترافعی است. در این مورد شما برای جلوگیری از تضییع حق خود می بایست از وکیل مجرب بهره ببرید و مجموعه ی ما این وکیل مجرب را در اختیار شما قرار خواهد داد. دعوای تقسیم ترکه علیه تمامی وراث قابل طرح می باشد. مرجع صالح برای تقسیم ترکه آخرین اقامتگاه متوفی است که دادگاه در آن حوزه واقع شده است.

منظور از ترک میت موارد زیر است :

  1. آنچه که میت قبل از فوت مالک آن بوده است، خواه عین باشد یا دین و خواه حق مالی نظیر تحجیر
  2. آنچه میت به واسطه فوت مالک آن می شود، مانند دیه قتل خطائی یا قتل عمد
  3. آنچه میت پس از فوت مالک آن می شود، مانند اینکه میت مدیون بوده و بعد از فوت صاحب دین او را ابراء کند، یا شخصی تبرعا دین او را پرداخت کرده است.

تقسیم ترکه

چه کسانی می توانند درخواست تقسیم ترکه بدهند؟

هر یک از ورثه و در صورتی که وراث محجور باشند ولی یا قیم آن ها می توانند درخواست تقسیم ترکه را بدهند و با درخواست فقط یک نفر از وراث دادگاه به این موضوع رسیدگی می کند. نکته ای که باید به آن اشاره کرد این است که طلبکار متوفی حق درخواست تقسیم ترکه را ندارد.

آنچه از داراییهایی که پس از مرگ متوفی از وی باقی میماند ترکه نامند.ترکه مانند یک مال مشاع است که وارثها در آن شراکت دارند، برای اینکه هر وارث بتواند سهم خود را از سایرین جدا کند ،باید تمام دیون متوفی از ترکه جدا و پرداخت کند و سپس باقی مانده آن در بین وراث برابر قوانین شرعی و حقوقی تقسیم شود.

برای تقسیم ترکه چگونه اقدام می شود

علاوه بر اموال منقول و غیرمنقول کلیه حقوق مالی نیز جزء ترکه بوده که می توان به حق خیار،رد و اجازه عقد فضولی در هنگامی که مالک قبل از رد یا اجازه فوت کند اشاره کرد.

برای تقسیم ترکه ،اقدام اول انحصار وراثت است ،به دلیل حفظ اموال باید تمام دارایی ها پس از فوت مورث غیرقابل دخل و تصرف گرددو دیون متوفی داده شود. وراث می توانند عهده دار دیون شوند و یا آن را رد کنند.
مال مشاع را هم میشود به اندازه سهم هرکس تقسیم نمود و به او داد و همچنین می‌توان بر اساس قیمت گذاری آن را معادل سهم هرکس محاسبه کرد.

مراحل تقسیم ترکه به چه صورت است

حال اگر ترکه قابل تقسیم نباشد باید برای فروش آن به دادگاه درخواست داده شود.

- در خصوص ترکه وراث تکلیفی به قبول آن ندارند و می توانند ترکه را قبول یا رد کنند و در صورت قبول ترکه به نسبت سهم الارث خود مسئول بدهی های متوفی هستند و اگر ترکه را رد کنند هیچ گونه مسئولیتی در خصوص بدهی ها نخواهند داشت

گواهی انحصار وراثت برای تقسیم ترکه

برای تقسیم ترکه گرفتن گواهی انحصار وراثت ضروری و مهم می باشد. و اولین اقدامی که بعد از فوت شخص باید انجام شود همین امر است. این گواهی سندی رسمی است که اسامی وراث و همچنین زمان فوت متوفی در آن مشخص شده است. سپس شخص خواهان تقسیم ترکه دادخواست خود در این خصوص را به دادگاه تقدیم می کند و اگر در این خصوص یعنی تقسیم ترکه بین وراث تراضی باشد ، صورت مجلس آماده و به امضای آنان می رسد اما اگه اختلاف داشته باشند. دادگاه به این موضوع رسیدگی و برای حل و فصل دعوای تقسیم ترکه نظر کارشناسان را هم می گیرد و سپس اقدام به صدور رای میکند . باید دانست که رای دادگاه در خصوص دعوای تقسیم ترکه قابل اعتراض در دادگاه تجدید نظر می باشد.

پایه و اساس ارث بدین صورت می باشد که :

  • استحقاق شخص، در باقیمانده ترکه به موجب قانون
  • وجود ترکه ، که وجودش تابع اسحقاق است
  • موت حقیفی یا حکمی انسان
  • وجود رابطه نسبی یا سببی
  • وارث باید هنگام موت مورث زنده باشد
  • مانعیت ارث وجود نداشته باشد

مدارک لازم برای دعوای تقسیم ترکه

  • داشتن گواهی انحصار وراثت
  • مشخصات درخواست کننده و متوفی
  • داشتن صورت اموال در صورت انجام ندادن تحریر ترکه

وکیل تقسیم ترکه

تقسیم ترکه یک موضوع مهم و حساس با پیچیدگی ها و قوانین خاص خود می باشد مخصوصا زمانی که شما در این خصوص به اختلاف نظر با دیگر وراث می رسید و به بیان دیگر بین شما دعوای حقوقی شکل می گیرد.ناآگاهی شما نسبت به قوانین علاوه بر این که ممکن است باعث طولانی شدن فرآیند دادرسی شما شود ، ممکن است حق شما را نیز در معرض از بین رفتن قرار دهد که تاثیر بدی ممکن است در زندگی مالی شما به جا بگذارد. مطلبی که در این مقاله برای شما ذکر شد کلی و خلاصه و برای آشنایی شما با این موضوع بود پس شما برای احقاق حق خود در این موضوع به مشاوره با وکیل ارث و تقسیم ترکه نیاز دارید.

چه مواردی قبل از تقسیم ترکه باید پرداخت شود

  1. پرداخت کردن نفقه و مهریه شخص فوت شده
  2. اگر متوفی طلبکار داشته باشد باید پرداخت کند
  3. پرداخت حقوق کارمندان در صورت داشتن نیرو کار

گروه وکلای آریا دادیار برای تسهیل کار شما بهترین وکیل در این زمینه را در اختیار شما قرار خواهد داد. تا بهترین مشاوره حقوقی در این خصوص را به شما داده شود و همچنین با خیال آسوده پرونده ی خود در دعوای تقسیم ترکه را به او بسپارید. و وکیل شما تمامی کارها از جمله گرفتن گواهی انحصار وراثت و دادن دادخواست به دادگاه و اعتراض نسبت به رای دادگاه و... را در کوتاه ترین زمان ممکن به انجام خواهد رسانید.

داشتن وکیل تقسیم ترکه چه لزومی دارد؟

  • داشتن کیل سرعت انجام کار را بیشتر می کند.
  • داشتن وکیل به دلیل تجربه ای که دارید باعث افزایش روند سرعت کار می شود
  • با کمترین هزینه بهترین نتیجه را خواهید گرفت
  • کار به بهترین نحو ممکن صورت می گردد
  • در تمامی مراحل وکیل کار را انجام می دهد و نیازی به حضور شما نمی باشد.

در گروه وکلای آریا دادیار با توجه به اینکه همه مباحث تخصصی بررسی می شود ، بهتر است جهت داشتن سوال از وکیل از دپارتمان وکیل ملکی و ارث کمک بخواهید تا آنها به صورت حرفه ای پاسخ سوال شما را بدهند. تقسیم ترکه یکی از مباحث تخصصی است که گروه ما دارای وکلای حرفه ای در زمینه تقسیم ترکه می باشند.

معنی و مفهوم ترکه چیست؟

ترکه به معنی کلیه اموال و حقوق باقی مانده از متوفی میباشد.

تقسیم ترکه چگونه است؟

طبق قانون در صورت وجود چندین وارث هر کدام از وراث می تواننددرخواست تقسیم سهم خود را به دادگاه ارائه نمایند و همچنین هر شریک المال هر وقت که بخواهد می تواند درخواست تقسیم اموال مشترک را بدهد.

اگر هیچ یک از وارثان تمایلی به فروش اموال مشترک را نداشته باشند تکلیف چیست؟

باید از طریق دادخواست ،اموال مشترک را از تصرف وارثان خارج کرد و درخواست تقسیم ترکه ارائه نمود،سپس توسط کارشناس ارزیابی ،قیمت گذاری شده و به مزایده گذاشته می شود.

چه کسانی حق درخواست تقسیم ترکه دارند؟

هر یک از وارثان یا در صورتی که وارث محجور باشد ،قیم آن کسانی که سهم ارث بعضی از وارثان به اومیرسد، ولی و وصی، امین غایب،موصی له، اگروصیت به جز مشاع از ترکه شده باشد.