وکیل تنظیم قرارداد | هزینه تنظیم قرارداد توسط وکیل

وکیل تنظیم قرارداد | هزینه تنظیم قرارداد توسط وکیل

اگر شما دنبال شخصی هستید که برای شما تنظیم قرارداد انجام دهید و هزینه تنظیم قرارداد توسط وکیل را میخواهید بدانید این مقاله را کامل بخوانید که توسط وکیل متخصص در امور قراردادها نوشته شده است.

همه ما به یک وکیل تنظیم قرارداد نیازمندیم تا در هنگام لزوم از هرگونه اشتباه یا خطایی که منجر به نقض قوانین می گردد، در امان بمانیم. اگر به مسائل مربوط به تنظیم قرارداد علاقه مندید، این مطلب را به شما پیشنهاد می کنیم.

شاید تا به حال در امور کاری یا تجاری قراردادهای زیادی را امضا کرده اید، اما پس از اتمام کار متوجه شده اید برخی از مفاد آن خیلی هم به نفع تان نبوده و شما را به دردسرهای ریز و درشت گرفتار نموده است.

در این مواقع بهترین کار کمک گرفتن از افراد آگاه و کاربلد می باشد. تنظیم قرارداد توسط وکیل ما را از اشتباهاتی که به دلیل عدم آگاهی از مسائل قضایی صورت می پذیرد، دور نگه می دارد. حال قصد داریم ضرورت مشاوره با وکیل، الزام تنظیم قرارداد، چگونگی محاسبه هزینه ها و مشخصات یک قرارداد را به اختصار توضیح دهیم، لطفا همراه مان باشید.

وکیل تنظیم قراردادها

تنظیم قرارداد چیست

قبل از هر چیزی بیایید با هم معنا و مفهوم قرارداد را بررسی نماییم. قرارداد نمونه ای از اسناد به شمار می رود، که به منظور تبادل ثروت فی مابین شخصیت های حقیقی منعقد می گردد.

قرارداد باید تمام مشخصات و نکات ضروری هر معامله یا تبادل را به وضوح بیان نموده تا از نقض قوانین یا اجحاف در حق طرفین جلوگیری کند. اگر تنظیم قرارداد توسط وکیل انجام شود از بروز هر نوع کلاه برداری، سوء استفاده و سودجویی ممانعت به عمل خواهد آمد.

تنظیم قرادادها توسط افراد نابلد همیشه با مشکلات کوچک و بزرگ همراه بوده و ممکن است موجب پایمال شدن حقی از طرفین گردد.

تنظیم قرارداد چند نوع دارد :

در گروه وکلای آریا دادیار تاکنون قراردادهای گوناگونی تنظیم شده است و اگر شما بخواهید که یک آمار به شما دهیم چه بیشتر آنها در چه موضوع بوده است می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  1. تنظیم قرارداد برای کارفرما و کارگر
  2. نگارش قرارداد برای کارهای ساختمانی
  3. مشارکت در ساخت
  4. تنظیم قرارداد برای خرید و فروش
  5. برای سهام های بورسی
  6. تنظیم قرارداد برای صادرات
  7. و....

دلایل ضرورت تنظیم قرارداد توسط وکیل

شاید بپرسید برای چه نوع معاملات یا قراردادهایی باید از وکیل کمک بگیریم؟ و یا چرا حضور وکیل در زمان تنظیم قرارداد با اهمیت است؟

قراردادها معمولا حول مسائل مالی می چرخد و به منظور انتقال و تبادل ثروت اتفاق می افتد.

از همین رو باید با حضور فردی متخصص و آگاه بوده تا از هرگونه نقض قوانین و استفاده ی یک سویه ی طرفین قرارداد جلوگیری شود.

خیلی ها به خاطر نپرداختن هزینه تنظیم قرارداد توسط وکیل ترجیح می دهند که خودشان بدون حضور واسطه به تبادل و معامله بپردازند، اما فراموش نکنید اگر امروز مبلغی را صرف هزینه تنظیم قرارداد کنید بهتر است تا اینکه ماه ها یا حتی سال ها در راهروهای قانون و دادگاه به دنبال احقاق حق خود بدوید.

انواع نوع قرارداد و قابل تنظیم :

  1. قرارداد لازم الاجرا : این نوع قرارداد به قراردادی گفته می شود که هیچ یک از طرفین حق فسخ و یا انحلال آن را ندارند مگر اینکه در قرارداد شرایط فسخ ذکر شده باشد و در صورت وجود شرایط یکی از طرفین قرارداد و طبق توافق هر دو طرف می توانند قرارداد را فسخ کنند.
  2. قرارداد جایز : به قراردادی گفته می شود که در هر زمان هریک از طرفین قرارداد می توانند آن را فسخ کنند. قراردادهای جایز صرفا با ماهیت فسخ و یا لغو نوشته نمی شود مگر اینکه با نظم عمومی مغایرت داشته باشد. در این حالت نمی توان این نوع قراردادها را لازم الاجرا دانست و شرایط لغو برای آن ها فراهم می باشد.
  3. قرارداد دوجهی : طبق گفته های وکیل تنظیم قراردادها قرارداد دو وجهی به قراردادی گفته می شود که برای یک طرف قرارداد لازم الاجرا و برای دیگری جایز می باشد. زمانی که در یک قرارداد برای یک طرف حقی قائل شوند این قرارداد برای وی جایز و برای طرف مقابل لازم می باشد. به عنوان مثال قرارداد رهن که حقی را برای مرتهن مشخص کرده است و قرارداد برای وی جایز است ولی برای راهن نیز تا زمانی که دین خود را ادا نکند حق فسخ یا انحلال قرارداد را ندارد و قراراد برای وی لازم است.
  4. قرارداد خیاری : خیارات به شرایطی گفته می شود که در عقدنامه ذکر می گردد و دارای ده نوع مختلف می باشد. بر طبق خیار ذکر شده در قراردادها هریک از طرفین حق فسخ قرارداد را دارند. به قراردادهایی که شرط فسخ را در آن درج می کنند قرارداد خیاری گفته می شود.
  5. قرارداد معلق : این قرارداد وابسته به امر دیگری می باشد. تنظیم این قرارداد کامل مشابه با دیگر قراردادها می باشد و توافقات آن نیز با آن ها تفاوتی ندارد. تنها تفاوت آن اثر این قرارداد است که منوط به اثر و یک امر خارجی می باشد.
  6. قرارداد تشریفاتی : در این نوع قرارداد علاوه بر رضایت طرفین، دارای تشریفات خاصی نیز می باشد. مانند فروش املاک و اموال توقیفی از طریق مزایده، انتقال حق پیشه و کسبه و انتقال سهم الشرکه در شرکت با سند رسمی و مسئولیت محدود و فروش اموال دولتی که همگی جزو قرارداد تشریفاتی می باشند.
  7. قرارداد جمعی : این قرارداد مانند پیکان دسته جمعی یا عقد وقف است که در آن علاوه بر طرفین قرارداد و متعاملین حتی کسانی که در عقد آن هیچ دخالتی ندارند را نیز شامل می شود و جمع ملزم به رعایت آن هستند.
  8. قرارداد الحاقی : نوعی دیگر از قرارداد ها است که تقریبا مانند قرارداد تحمیلی است با این تفاوت که شخص یا طرفی از قرارداد در موضع برتر قرار گرفته و شرایط قرارداد را تنظیم می کند و طرف دیگر حق دخالت در آن را نخواهد داشت.
  9. قرارداد عینی : نوعی عقد تشریفاتی است که وقوع آن، وابسته به این می باشد که موضوع تعهد، تسلیم شود؛ به عبارتی در آن، باید، قبض، صورت بگیرد. در عقد عینی، صرف رضایت متعاقدین، برای وقوع عقد، کافی نبوده وعقد، زمانی محقق خواهد شد که قبض، توسط طرف دیگر عقد، صورت پذیرد و مال، به تصرف او درآید.

هزینه تنظیم قرارداد توسط وکیل و محاسبه ی آن

هزینه تنظیم قرارداد توسط وکیل با توجه به نوع قراردادها، مفاد ذکر شده در آن، شرایط طرفین برای عقد قرارداد و اینکه از سوی یکی یا هر دو نفر وکالت داشته باشد، بستگی دارد. برای محاسبه هزینه برخی موارد و مراحل باید لحاظ گردد که به اختصار به توضیح شان می پردازیم.

اهمیت تنظیم قرارداد در کارهای حقوقی

  • یک دلیل کامل برای اثبات قرارداد بین دو طرف است
  • با یک قرارداد حرفه ای ، بعد از امضا دو طرف مورد حمایت قانون قرار می گیرد.
  • در صورت عدم اجرا توسط یکی از دو طرفین بر اساس ضمانت اجرایی تعیین شده می توانند مطالبه خسارت کنند.

مراحل تنظیم قرارداد توسط یک وکیل دادگستری

  1. در اولین گام باید به صورت حضوری یا تلفنی مشاوره ای مختصر با وکیل داشته باشید و مختصری از شرح قرارداد را به او بگویید این بخش از قضیه معمولا رایگان است.
  2. در گام بعدی مدارک مورد نیاز برای تنظیم قرارداد را به مشاهده وکیل برسانید.
  3. در این مرحله وکیل با بررسی مدارک و شنیدن سخنان و شرایط شما به دسته بندی نوع قرارداد می پردازد.
  4. در گام نهایی وکیل طبق خواسته ی شما و مفاد قرارداد هزینه های تنظیم را محاسبه نموده و اگر مورد توافق قرار بگیرد ابتدا با شخص متقاضی متن وکالت نامه را منعقد خواهند کرد.

در آیین نامه کانون وکلا طبق مقررات تعرفه های مشخصی در خصوص تعیین حدود و درصدهایی که باید از سوی موکل به وکیل پرداخت شود بیان شده و شما با خیال راحت می توانید به دفاتر وکلا مراجعه نمایید و امور تنظیم قراردادها را به آنان بسپارید.

وکیل متخصص تنظیم قراردادها

نکاتی مهم و کاربردی که باید در مورد قراردادها بدانید

همانطور که پیشتر گفتیم قراردادها عناوین و مفاد گوناگونی دارند، که از مشخصات خاصی برخوردارند.

کوچکترین تغییرات به لحاظ لغوی می تواند فرسنگ ها معنای قرارداد را تغییر دهد و شما را به عنوان یکی از طرفین تبادل به بدترین ضررها و یا بزرگ ترین سودها برساند، به همین دلیل می گوییم باید قراردادها حتما توسط افراد آگاه و خبره به این کار تنظیم گردد.

یک وکیل متخصص تنظیم قراردادها باید به تمام موارد و مشخصات قانونی قراردادها احاطه داشته باشد، که به اختصار برخی را برای شما بیان می کنیم.

مهارت شخصی که تنظیم قرارداد را انجام می دهد :

  1. قوانین مدون برای تنظیم قرارداد از کتب معتبر فقهی، دینی و قانونی وام گرفته می شوند و بنا بر آنچه در این کتب نگاشته شده تدوین می گردند.
  2. نام قرارداد ممکن است بنا بر عناصر و مفاد آن اختیار شود و زمانی که متن را می خوانید مشابهتی در آن با برخی قراردادهای دیگر ببینید، از همین رو آنچه که در متن قرارداد ذکر شده حائز اهمیت است نه آنچه که نام گذاری نموده اند.
  3. برخی قراردادها کتبی و برخی شفاهی هستند و عقد قرارداد الزامی به نگارشش نمی آورد. در نوع شفاهی، حتما حضور شهود عاقل و بالغ ضروری است.
  4. قراردادهای کتبی به دو شیوه ی رسمی و عادی صورت می پذیرد، به طور مثال نمونه رسمی در دفاتر اسناد رسمی و دفتر وکلا و گونه های عادی در بنگاه های معاملات ملکی به نگارش در می آیند.
  5. تمام قرادادها به صورت کلی از یک نام مشخص برخوردارند و بر اساس همین نام ها دسته بندی می شوند.

چگونه برای تنظیم قرارداد با وکیل صحبت کنیم

جهت مشاوره حقوقی تخصصی در مورد وکیل متخصص تنظیم قراردادها می توانید با شماره های موجود در سایت گروه وکلای آریا دادیار تماس بگیرید. تیم تخصص گروه وکلای آریا دادیار جزو بهترین موسسات حقوقی در زمینه تنظیم قرارداد است که می توانید با خیال راحت کارهای تخصصی وکالت خود را به ما بسپارید.