اجرا گذاشتن مهریه در ازدواج موقت

اجرا گذاشتن مهریه در ازدواج موقت

اجرا گذاشتن مهریه در ازدواج موقت یکی از موضوعاتی است که شما می توانید با یک وکیل مهریه در این زمینه مشاوره داشته باشید و قبل از شروع هر کاری ابتدا مقاله را کامل بخوانید.

دریافت مهریه هم در عقد دائم و هم در عقد موقت حق مسلم و غیر قابل انکار زن می باشد از شرایط صحیح بودن عقد موقت می توان به قراردادن مهریه اشاره کرد. ودر صورت مشخص نکردن مهریه و مدت زمان عقد موقت باعث می شود عقد باطل شود.اگه عقد موقت در دفترخانه ازدواج  بصورت رسمی به ثبت برسد دیگر تفاوتی در دریافت مهریه با عقد دائم ندارد و به راحتی می توان مهریه را وصول کرد.

برای گرفتن مهریه در ازدواج موقت که بصورت رسمی در دفترخانه ازدواج ثبت شده باشد.می توان با مراجعه به ثبت اسناد و با استناد به سند رسمی درخواست دریافت مهریه کرد. در این صورت ابتدا باید دفتر ثبت ازدواج خواستار صدور اجرائیه شود و مراتب را به شوهر اعلام کند و پس از ابلاغ به وی ، در صورت عدم پرداخت مهریه در مهلت تعیین شده می توان نسبت به ممنوع الخروج کردن شوهر و نیز توقیف اموال وی اقدام کرد.

ازدواج موقت بدون ثبت در دفترخانه ازدواج

اما اگر صیغه محرمیت بدون اینکه در دفتر ازدواج ثبت شود صورت گیرد، در این حالت گرفتن مهریه مشکل خواهد بود زیرا هیچ سند رسمی برای اثبات این موضوع وجود ندارد ، اما در این صورت راه حل چیست؟

در این صورت با شاهدت دو مرد و یا شهادت دادن یه مرد و دو زن می تواند کمک زیادی کند همچنین اقرار طرفین از مهمترین مدارک اثبات مهریه و میزان آن در ازدواج موقت می باشد .

نکته: انقضا عقد موقت مانعی برای گرفتن مهریه زن نیست و مطالبه مهریه شامل گذشت زمان نخواهد بود.

مقدار مهریه در ازدواج موقت

نکته قابل توجه در ازدواج موقت مهریه بیش از 110 سکه است. همانگونه که در ازدواج دائم مشخص کردن مهریه طبق توافق طرفین می باشد و محدودیتی ندارد در ازدواج موقت نیز شرایط به همین صورت است و محدودیت خاصی برای تعیین مهریه بیش از 110 سکه وجود ندارد و تمام قواعد حاکم بر مهریه در ازدواج دائم شامل ازدواج موقت نیز می گردد و قانون جدید را هم شامل می شود که مهریه فقط تا 110 سکه جنبه کیفری دارد .

هم در عقد موقت و هم در عقد دائم برای دریافت مهریه در صورتی که مبلغ مهریه تا بیست میلیون تومان باشد باید از طریق ارسال دادخواست  در شورای حل اختلاف و مبالغ بالاتر از بیست میلیون تومان را از طریق دادگاه خانواده پیگیری کرد .

مهریه ای که برای ازدواج موقت مشخص و معین شده پس از جاری شدن خطبه عقد موقت قابل دریافت می باشد و در صورت مطالبه زوجه و سرباززدن زوج قابل پیگیری از طریق مراجع قضایی می باشد و موفقی بودن عقد مانعی ایجاد نمی کند

مهرالمثل در عقد موقت می تواند موضوعیت داشته باشد یا خیر ؟

یکی از شروط واجب عقد موقت تعیین مهریه می باشد هر آنچه که هنگام انعقاد خطبه عقد موقت ، بابت مهریه تعیین شده است که 3 شرط داشتن مالیت ، داشتن مشروعیت و قابلیت تملک را داشته باشد ، مورد  مهریه قرار گرفته می شود و همان را می توان مطالبه کرد نه چیز دیگریا مثلا مهرالمثل . چرا که مهرالمثل مختص عقد دایم است و صرفا در عقد دایم قابل مطرح کردن است و در عقد موقت موضوعیت ندارد .

نکته : طبق ماده 21 قانون حمایت از خانواده ثبت ازدواج موقت در سه حالت اجباری می باشد:

  • توافق طرفین
  • بارداری زوجه
  • شرط ضمن عقد

به محض این که عقد در ازدواج موقت  صورت بگیرد زن می تواند درخواست مهریه کند و به طور قانونی مالک مهریه می باشد و در نتیجه بذل مدت از طرف مرد مانع از تعلق مهریه یا تقلیل آن نمی شود فقط زمانی این موضوع مطرح است که پس از عقد نزدیکی صورت نگرفته باشد که در آن صورت زن مالک نصف مهریه می شود.

نتیجه گیری و سخن پایانی :

اجرا گذاشتن مهریه در ازدواج موقت یکی از موضوعاتی است که در مورد آن بسیار سوال پیش آمده است و اگر محتوا را کامل خوانده اید و همچنان سوال دارید می توانید با شماره های موجود در سایت تماس گرفته و با وکیل خانواده مشاوره داشته باشید.