اگر کارفرما بیمه کم رد کند

اگر کارفرما بیمه کم رد کند

در این مبحث می خواهیم راجب اگر کارفرما بیمه کم رد کند چه می شود و چه اقدامی می شود علیه آنها صورت داد که به صورت کامل ما برای شما این موضوع را برای شما باز می کنیم.

اگر کارفرما بیمه کم رد کند امکان شکایت است

اگر شما در جایی کار می کردید که به صورت دائمی بوده و الان متوجه شده اید که کارفرما بیمه شما را کم یاد کرده یا مثلا فقط ماهی 10 الی 15 روز رد کرده است شما می توانید در این مورد از کارفرما خود شکایت کنید و باید این نکته را توجه داشته باشید که شمایی که کارگر یا کارمند هستید باید ثابت کنید آنجا کار می کردید.

اگر کارفرما بیمه کم رد کند کجا شکایت کنیم

در جامعه کارگری یکی از دغدغه های کارگران اثبات سوابق کارشان در مراجع حل اختلاف اداره تعاون،کار و رفاه اجتماعی است.

کارفرمایان در هنگام آغاز همکاری یا قرارداد منعقد نمی کنند و یا  اگر قراردادی هم منعقد نمایند نسخه ای از آن را به کارگر نمی دهند و همین موضوع هم باعث می شود که کارگران تصورکنند که قادر به اثبات سوابق کاری خویش نیستند درحالی که اینگونه  نیست.

وفق ماده  7  قانون کار قرارداد می تواند کتبی و یا شفاهی باشد پس کارگری که با کارفرمای خویش قرارداد امضاء نمی نماید قرارداد شفاهی دارد و این قرارداد شفاهی قابل اثبات است.

چرا باید برای کم ردن شدن بیمه شکایت کنیم

درجلسه هیات تشخیص، نماینده اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی وفق ماده  81  آیین دادرسی کار، ازکارگر می خواهد که در جهت اثبات سوابق، ادله خویش را ارائه نماید  لذا در بدو امر اثبات سوابق و ارائه دلیل با کارگر است.

یکی از ادله ای که کارگر می تواند در جهت اثبات سوابق ارائه نماید لیست بیمه و استعلام آن از سازمان تامین اجتماعی می باشد که ساده ترین و آسان ترین دلیل است.  در شرایطی که کارفرما کارگر را بیمه ننموده است و یا مطابق با کل سوابق، بیمه ننموده کارگر می تواند با ارائه  پرینت بانکی و اثبات تبعیت مزدی به عنوان یکی از ارکان اصلی رابطه کارگر و کارفرمایی، سوابق خویش را اثبات نماید که  این دلیل هم به نوبه خود شرایط خاصی دارد که  وکیل کارگر با دانش و تجربه و تخصص خود می تواند مدافع کارگر در این شرایط باشد.

مشکلات کارگر با کارفرما

  • اختلاف ناشی از تنظیم نکردن قرارداد کار فی ما بین کارگر و کارفرما
  • اختلاف در میزان ساعات کاری و اضافه کار
  • اختلاف ناشی از رد نکردن نام کارگر در لیست بیمه تامین اجتماعی و عدم درج سوابق بیمه برای کارگر
  • اختلاف در میزان پایه حقوق و مزایا و پاداش و عیدی و سنوات و همچنین در نظر نگرفتن ایاب و ذهاب و غذا
  • اختلاف در عدم قبول کارفرما برای مرخصی کارگر در موارد احتیاج
  • اختلاف در عدم پرداخت به موقع حقوق کارگر به هر دلیل مانند ورشکستگی کارفرما یا تعویق پرداخت در اثر مشاجره و در گیری بین آنها
  • صدمات وارد شده به کارگر در حین کار

مشکلات کارفرما با کارگر

  1. اختلاف تردد (رفت و آمد ) کارگر و ساعت ورود و خروج کد با احتساب آن کارگر مرخصی زیاد گرفته یا تأخیر در حضور دارد و به طور خلاصه بی نظمی در تردد.
  2. بی نظمی ،بی دقتی ،تقصیر بی مبالاتی و بی احتیاطی ، اهمال و هر نوع عملی که نتیجتا" موجب ورود خسارت به کارفرما شود.
  3. سوء رفتار ،اعتیاد رفت و آمدهای مشکوک در محل کار ،سرقت اموال سپرده شده برای کار به به کارگر یا خیانت در امانت و....

در خصوص موارد اختلاف یاد شده توصیه می شود که قبل از ورود به کار طرفین نسبت به هم اعتقاد نسبی (ناشی از تحقیق یا تضمین یا معرف ) به هم داشته باشند و همچنین قرار دادی یک وکیل آگاه و مشرف به قانون است با در نظر گرفتن توافق فی مابین آنها تنظیم کنند و در نهایت اگر به مشکل بر خورد کردند با حضور وکیل و بهره بردن از راهنمایی مشاوره حقوقی در این زمینه حق خود را از طرف مقابل در مراجع مربوط در خواست نمایند.

سخن پایانی

اگر کارفرما بیمه کم رد کند یا کرده است و شما قصد دارید از او شکایت کنید ، پیشنهاد می کنم ابتدا با وکیل اداره کار گروه وکلای آریا دادیار یک مشاوره داشته باشید و یا اگر برایتان مقدور است، به تیم مجرب ما بدهید تا بهترین نتیجه را بگیرید.