نمونه دادخواست استرداد جهیزیه + هزینه

نمونه دادخواست استرداد جهیزیه + هزینه

در خصوص دادخواست خانم....... فرزند الف با وکالت آقای...... به طرفیت آقای ........ فرزند....... دایر بر استرداد جهیزیه به ترتیب لیست تنظیمی و در صورت عدم استرداد به هر دلیل استرداد مثل یا قیمت بروز مقوم به ۴۰۰ میلیون ریال به علاوه مطالبه خسارات دادرسی، با توجه به صورت جهیزیه ابرازی مضبوط در پرونده که به امضاء خوانده رسیده است و به عنوان عاريه در اختیار او قرار داشته است و عنایت به اصل استصحاب، دادگاه دعوی خواهان را وارد و تابت تشخیص داده فلذا به استناد مواد ۶۳۵، ۶۴۰ و ۶۴۵ قانون مدنی و مواد ۱۹۸، ۵۱۵ و ۵۱۹ قانون آئین دادرسی مدنی مصوب ۰۱ / ۲۱ / ۷۹، خوانده را به استرداد جهیزیه به ترتیب ليست جهزیه پیوست دعوی و در صورت تلف شدن هر یک از اقلام، تاديه مثل يا قيمت يوم التلف و پرداخت مبلغ ۷۸۰ هزار ریال از بابت هزینه دادرسی و حق الوكاله وکیل خواهان طبق تعرفه قانونی، جملگی در حق خواهان و پرداخت مابقی هزینه دادرسی بماخذ حکم در حق صندوق دولت محکوم می نماید. رای صادره غیابی بوده و ظرف بیست روز از تاریخ ابلاغ قايل واخواهی از سوی خوانده در این دادگاه بوده و سپس ظرف ۲۰ روز از تاریخ انقضاء مهلت واخواهی ریال قابل تجدیدنظرخواهی از سوی طرفین در محاکم محترم تجدیدنظر استان می باشد.

در خصوص دادخواست تجدید نظر خواهی آقای رضا م فرزند ب با وکالت آقای ب م بطرفیت آقای ص و فرزند ش با وکالت آقای ع ص نسبت به دادنامه شماره ۲۴/ ۹۵/ ۱۱۵۹ ش مورخه ۱۳۹۵/ ۱۱ / ۲۵ در پرونده کلاسه ۲۴/ ۹۵/ ۷۸۵ ش صادره از شعبه بیست و چهارم شورای حل اختلاف شهر خوی که بموجب آن، حکم بر محکومیت تجدید نظر خواهان به استرداد جهیزیه و پرداخت خسارات دادرسی صادر شده است، نظر به اینکه ایراد و اعتراض موجهی که موجبات نقض دادنامه تجدیدنظر خواسته را ایجاب نماید، غیر از لب تاپ و طلاجات ، ارائه نشده است و از حيث تشریفات و اصول دادرسی اشکال اساسی بر آن مترتب نیست ؛ فلذا به استناد ماده ۲۷ قانون شوراهای حل اختلاف مصوب ۱۳۹۴، دادنامه معترض عنه به غیر از لب تاپ و طلاجات (اقلام ردیف های ۸۹ و ۹۰ مندرج در لیست جهیزیه) تایید می شود؛ لیکن در خصوص لب تاپ و طلاجات ، با توجه به اظهارات و دفاعیات طرفین، اقلام مزبور تحويل زوج نشده فلذا استرداد آن منتفی می باشد علمیهداء در خصوص اقلام اخير الذكر ضمن نقض دادنامه معترض عنه، حکم بر بی حقی تجدیدنظر خوانده (خواهان بدوی) صادر می شود. رای صادره قطعی می باشد.

هزینه دادخواست استرداد جهیزیه

اگر برای استرداد جهیزیه و استرداد طلا از زوجه شکایت کنید و نیاز دارید که یک دادخواست حرفه ای برایتان تنظیم شود، بهتر است با گروه وکلای آریا دادیار تماس بگیرید و با وکیل خانواده که تخصص در این زمینه دارد مشاوره بگیرید. جهت گرفتن هزینه دادخواست استرداد جهیزیه می توانید با شماره های موجود در سایت تماس بگیرید.

هزینه استرداد جهیزیه چقدر است؟

پس از ازدواج کردن زن و مزد یک سری وظایف و تکالیف بر دوش مرد، مانند: پر داخت نمودن مهریه و نفقه و یک سری وظایف و تکالیف بر دوش زن، مانند: تمکین وزندگی کردن در محل انتخابی همسرمی باشد.یکی از بزرگترین مشکلات موجود در دادگاه های خانواده مسائل مربوط به جهیزیه می باشد. در این مقاله سعی کرده ایم تا توضیح کامل و پویا در مورد استرداد جهیزیه و هزینه ی آن به شما بدهیم.

به طور کلی تمامی وسایل و اشیائی که توسط خانواده دختر خریداری شده و هنگام رفتن به خانه شوهر به آن داده می شود میگویند.با توجه به رسوم مختلف در باره جهیزیه در نقاط مختلف و خانواده ها، شیوه های مختلفی در این باره وجود دارد.و از آنجایی که تامین مخارج و مایحتاج زندگی بر عهده مرد می باشد، از این رو زن با آوردن جهیزیهکمکی به مرد نموده تا بتوانند زندگی مشترک خود را آغاز نمایند.

در صورت ایجاد مشکل بین زن و مرد، برای اینکه زن بتواند نسبت به جهیزیه خود مدعی باشد، نیازمند لیست سیاهه و یا فاکتور جهیزیه می باشد.

لیست سیاهه در اصل برگه ای می باشد کع در آن تمام وسایل و اشیائی که زن ، تحت عنوان جهیزیه با خود به خانه داماد آورده است به صورت دقیق  با ذکر برند (مارک)، تعداد و ...در این برگه ذکر می شود و به امضای داماد می رسد و به عنوان سندی شناخته می شود، که برای رسمی تر شدن آن و وجود شاهد خانواده داماد نیز آن را امضا نموده تا در مواقع قانونی بتوان آن را پیگیری نمود.

جهیزیه با مرد است یا زن؟

در قانون نیز مشخص نشده است که آوردن جهیزیه با کدوم یک از زوجین می باشد ام در قانون مدنی و طبق ماده 1107 در بحث نفقه عنوان شده است که، تهییه لباس، مسکن، غذا، و اثاثیه منزل در صورت تمکین بر ضمه مرد است.ولی بر طبق عرف جامعه تهیه جهیزیه بر عهده خانواده دختر و یا به صورت نصف نصف می باشد.

چه زمانی میتوان درخواست استرداد جهیزیه داد؟

پس رفتن جهیزیه نیاز به زمان خاص و مشخصی ندارد، زیرا زن به عنوان مالک اموال خویش می باشد و هر زمان که بخواهد می تواند نسبت به استرداد جهیزیه خود اقدام نماید، و این امر نیازمند طلاق نمی باشد و حتی وی می تواند در زندگی مشترک نیز این درخواست را مطرح سازد ولی اکثرا در زمان طلاق و وجود مشکل ای ن درخواست مطرح می شود.

  • نخستین روش بر استرداد جهیزیه موقعی می باشد که زن و مرد نسبت به جهیزیه ومتعلق بودن آن به زن توافق کامل داشته باشند و استرداد جهیزیه به صورت توافقی انجام میگیرد.
  • در این روش با توجه به طی شدن روند قانونی و تعلق گرفتن جهیزیه به زن صورت می گیرد، در این روند قانونی اگر مبلغ جهیزیه از بیست میلیون تومان کمتر باشد، در شورای حل اختلاف بررسی می شود و اگر مبلغ بالای بیست میلیون تومان باشد در دادگاه خانواده مورد بررسی قرار می گیرد.
  • در این روش خانواده دختر هیچ گونه لیست و مدارکی دال بر اثبات حرف خود نسبت به استرداد جهیزیه ندارند، که در این حالت کار بسیار دشوار شده چرا که هیچ گونه مدرکی وجود ندارد تا بتواند ثابت نماید، که وسایل موجود در خانه شوهر به زن تعلق دارد. دراین صورت تنها با شهادت دادن شاهدین می توان ادعای خود را ثابت کرد، در این حالت نیز به تشخیص قاضی پرونده بستگی دارد.

فروختن و یا آسیب رساندن به جهیزیه:

اگر در لیست سیاهه و ذکر تمامی اموال انجام شود و مرد به عنوان امین و امانت دار نام برده شود و ای نبرگه به امضای وی نیز رسیده باشد، در صورتی که اموال را تصاحب کند و یا به آنها صدمه برساند، مجرم شناخته می شود و می توان پیگیری کیفری نمود. مجازات تخریب در خصوص اموال جبس از شش ماه تا سه سال می باشد.

هزینه استرداد جهیزیه

  • هزینه دادرسی دعاوی مالی در مرحله بدوی تا مبلغ 200 میلیون ریال برابر با دو نیم درصد ارزش
  • هزینه دادرسی دعاوی مالی در مرحله بدوی بیش از 200 میلیون ریال برابر سه و نیم درصد ازش خواسته
  • هزینه دادرسی دعاوی مالی در مرحله تجدید نظر و واخواهی برابر چهارم و نیم درصد
  • هزینه دادرسی در صورتی که قیمت خواسته در دعاوی مالی مالی ئر موقع تقدیم خواست مشخص نباشد برابر یک میلیون و پانصدهزار ریال می باشد.