توهین از طریق پیامک | حکم توهین پیامکی به همسر

توهین از طریق پیامک | حکم توهین پیامکی به همسر

توهین یکی از شکایتی است که در دادگاه کیفری مورد بررسی قرار می گیرد و شما حتما باید قبل از هر اقدامی یک مشاوره داشته باشید تا تسلط راجب این موضوع در دادگاه داشته باشید.

با توجه به این ‌که تکنولوژی روز به‌ روز در حال پیشرفت است، وسایل ارتباطات جمعی هم از پیشرفت زیادی برخوردار بوده اند، این تغییرات توانسته‌ در مورد عملکرد افراد هم در فضای مجازی یا استفاده از دیگر وسایل ارتباطی تغییراتی را ایجاد کنند.

اثبات جرم از طریق پیامک

به ‌عنوان مثال جرم ‌هایی که در گذشته انجام می ‌شد اکثرا مستقیم و رو در رو بوده‌ اند و کمتر پیش می ‌آمد که دو نفر دورادور با هم درگیر شوند یا اینکه به توهین بردازند و جرمی را انجام دهند.

توهین پیامکی یکی از جرم‌ های بشمار می‌ رود که اثبات آن می ‌تواند مجازات ‌هایی را در پی داشته باشد، در واقع توهین از طریق پیامک به دو حالت توهین ساده و توهین قذف ( نسبت دادن زنا به دیگری ) دسته ‌بندی می ‌شود که در ادامه مطالب، اطلاعات مناسبی را در این ‌مورد در اختیار شما قرار خواهیم داد.

تعریف توهین پیامکی

توهین خفیف و خوار کردن دیگران می‌ باشد، در اصطلاح هر رفتاری که باعث زیر پا گذاشتن حیثیت فرد دیگری شود توهین نامیده می شود. اهانت را با هر وسیله ‌ای می ‌توان انجام داد. در واقع توهین پیامکی یکی از مواردی می ‌باشد که شخصی یک پیامک را در قالب متنی که شامل الفاظ رکیک است برای فرد مقابل خود خواهد فرستاد.

توهین ساده زمانی انجام می‌ شود که الفاظ اهانت‌ آمیزی به کار برده شود و به اعتبار و شخصیت طرف مقابل خدشه هایی را وارد کنند، اما توهین قذف یعنی متهم کردن فردی به زنا که در کیفر اسلامی هم نسبت دادن زنا و لواط به فردی دیگر به عنوان توهین قذف در نظر گرفته می شود.

بسیاری از افراد ممکن است از طریق پیامک توهین‌ هایی را به همسر خود انجام دهند که در مجازات قانون اسلامی حکم ‌هایی را برای فرد خاطی در نظر گرفته ‌است.

مجازات توهین

 اثبات جرم توهین از طریق پیامک باید نزد دادگاه انجام شود، بنابراین بعد از این ‌که دعوای کیفری توسط شخص شاکی یا از طریق وکلا انجام شود، قاضی جرم را مورد بررسی قرار می ‌دهد و مجازات ۷۰ ضربه شلاق یا پرداخت جزای نقدی را برای فرد خاطی در نظر می ‌گیرد.

حال بسیاری از افراد ممکن است از طریق پیامک به فحاشی و توهین به همسر خود بپردازند، از این رو بسیاری از افراد با این سوال مواجه می شوند که آیا افرادی که به همسر خود توهین می کنند با مجازات رو به رو هستند؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم در قانون مجازات اسلامی حکم توهین پیامکی به همسر همانند توهین های دیگر مشمول مجازات خواهد شد.

تهدید و توهین از طریق پیامک

در مورد مجازات های تعیین شده برای جرم توهین باید ذکر کنیم که اگر فرد خاطی به توهین قذف پراخته باشد طبق قوانینی که وجود دارد 80 ضربه شلاق را برای وی در نظر می گیرند، حتی ممکن است جزای نقدی را هم برای فرد توهین کننده در نظر داشته باشند.

حال فردی ممکن است هنگام توهین تنها به استفاده از الفاظ رکیک پرداخته باشد، اگر حکم وی ثابت نشود طبق دستوراتی که در قانون اسلامی وجود دارد جزای نقدی را برای فرد در نظر می گیرند.

نحوه تشکیل پرونده برای اثبات جرم توهین پیامکی

توهینی که به صورت پیامکی انجام می شود در بیشتر مواقع شخص خاطی ناشناس می باشد و تنها یک شماره تلفن از وی در دسترس است. تحت این شرایط باید شماره تلفن فرد توهین کننده را در شکواییه ذکر کرد.  برای طرح شکایت وکیل یا شاکی می توانند به دفتر خدمات قضایی مراجعه کند.

برای اثبات این جرم شاکی می تواند پیام ها را به عنوان سند به دادگاه ارائه دهد و هیچ مرجعی نمی تواند سندیت پیامک ها به دلیل اینکه تنها یک پیامک ساده می باشد، رد کند که در نهایت مجازات توهین و تهدید از طریق پیامک در دستور کار قرا خواهد گرفت.

سخن پایانی

اگر شخصی به شما توهین کرده است و نیاز دارید با یک وکیل تهدید صحبت کنید بودن شک گروه وکلای آریا دادیار می تواند شما را در این زمینه راهنمایی کنند.