تحریر ترکه + زمان + هزینه

تحریر ترکه + زمان + هزینه

در این مقاله میخواهیم راجب سه موضوع تحریر ترکه + هزینه تحریر ترکه و تحریر ترکه چقدر زمان میبرد برایتان بگوییم که توسط وکلای مجرب مقاله تنظیم و آماده شده است.

هر فردی بعد از فوت دیگر توانایی حراست و مراقبت از دارایی خود را ندارد، بنابراین وصیتی که انجام می دهد را باید وصی به آن عمل کند. از طرفی قانون ‌گذار نهادی را به اسم تحریر ترکه ایجاد کرده که با استفاده از آن به حفظ حقوق وراث می ‌پردازند.

مفهوم  تحریر ترکه چه می باشد

در واقع تحریر ترکه به عملی احتیاطی گفته می ‌شود که طبق آن مقدار ترکه و بدهی‌ های فرد فوت ‌شده مشخص خواهد شد، همچنین به حفظ حقوق طلبکاران و وراث از دستبرد افرادی که با فرد فوت‌ شده زندگی کرده ‌اند، می ‌پردازد. در ادامه مطالب شما را با هزینه تحریر ترکه و دیگر اطلاعاتی که در مورد ترکه وجود دارد آشنا خواهیم کرد.

تحریر ترکه

تحریر ترکه چیست؟

تحریر ترکه از نظر حقوقی به تمامی اقداماتی گفته می‌ شود که با استفاده از آن‌ ها دارایی و بدهی ‌های شخص فوت ‌شده مشخص می ‌شود، از طرفی هم از اموال فرد متوفی محافظت می ‌کنند.

به طور کلی اگر بخواهیم ترکه را به ‌صورت دقیق ‌تر تعریف کنیم باید بگوییم ترکه به ارزیابی تمامی اموال و مشخص کردن بدهی‌ ها و مطالبات فرد فوت ‌شده گفته می ‌شود که به‌ موجب اسناد رسمی یا دفترهای بازرگانی و برگه‌ هایی که مربوط به شخص فوت ‌شده می‌ باشد، مشخص می‌ گردد.

چرا مشاوره با وکیل تحریر ترکه

  • داشتن سابقه بالا در انجام پرونده ها
  • انجام پرونده توسط وکیل متخصص
  • تنظیم دادخواست تحریر ترکه توسط وکیل مجرب
  • امکان داشتن مشاوره حقوقی از طریق واتساپ
  • توانایی صحبت با وکیل از طریق تلفن
  • بررسی پرونده ها توسط چندین وکیل در این زمینه
  • توضیح قدم به قدم روند پرونده توسط وکیل به موکل

مراحل تحریر ترکه

 که باز می‌شود که برس را این بتوانند تصمیم ‌گیری درستی را انجام دهند و به استاندارد کارها هم با تهدید تارک از اندازه وثیقه طلب خودتحریر ترکه از مراحلی برخوردار است که ورثا برای اینکه بتوانند تصمیم درستی در مورد اموال فرد فوت شده بگیرند آن را مورد استفاده قرار خواهند دادا.

 در واقع ورثه به وسیله تحریر ترکه از تمامی دارایی های متوفی مطلع خواهند شد، بنابراین می ‌توان گفت ورثا در زمان مرگ متوفی می ‌توانند متوجه سهم خود از کل دارایی ‌های وی شود.

وکیل تحریر ترکه

ماهیت تحریر ترکه چه می باشد

ترکه شامل ۲ بخش می‌ شود که این دو بخش به جزء مثبت و جزء منفی دسته‌ بندی می ‌شوند. در واقع جزو مثبت ترکه شامل تمامی اموال منقول ‌و غیرمنقول و مطالبات فرد فوت‌ شده می ‌باشد و جزء منفی آن شامل بدهی‌ هایی است که از فرد به‌ جا می ‌ماند.

همچنین قراردادها و تعهداتی که از محل دارایی‌ های وی باید تعیین شود به ‌عنوان جزء منفی ترکه معرفی خواهد شد.

نحوه ثبت درخواست تحریر ترکه

در مورد ثبت درخواست تحریر ترکه باید بگوییم که هر یک از ورثه یا نماینده قانونی می ‌توانند به ثبت دادخواست تحریر ترکه بپردازند. برای دریافت حکم تحریر ترکه از شورای حل اختلاف باید افراد واجد صلاحیت این کار را انجام دهند. پس ‌از طی مراحل مختلف حکم در اختیار افراد قرار خواهد گرفت.

تقسیم ترکه قبل از تحریر

تقسیم ترکه به تقسیم تمامی دارایی‌ ها و اموال فرد فوت ‌شده گفته می ‌شود، در واقع یکی از مسائلی که میان وراث وجود دارد مسئله تقسیم ترکه می ‌باشد. طبق قانون مدنی ورثا نمی ‌توانند تقسیم ارث را انجام دهند مگر این ‌که به رفع حقوق و دیونی که برعهده‌ میت است بپردازند.

تحریر ترکه چقدر زمان میبرد

در واقع یکی از سؤال‌ هایی که همواره ذهن افراد را در بر می ‌گیرد این است که تحریر ترکه چقدر زمان می ‌برد؟  لازم به ذکر است در جواب این سوال بگوییم که ترکه به دلیل این ‌که امری قانونی است و باید مراحل خود را طی کند نمی‌ توان مدت ‌زمان معینی را برای انجام آن در نظر گرفت.

بنابراین برای این ‌که ترکه به وراث تعلق بگیرد و بتوانند آن را تقسیم کنند باید جزء منفی ترکه را از جمله دیونی که متوفی بر گردن همسرش دارد که همان مهریه می ‌باشد را پرداخت نمایند.

موارد الزامی تحریر ترکه

تقسیم ترکه بر اساس توافق ورثه انجام می ‌شود به این نحو که وارث می ‌تواند با رضایت تمام اقدام به تقسیم اموال غیر منقول ‌و غیرمنقول کنند.

در این‌ جا لازم به ذکر است که بگوییم اگر تقسیم ترکه با نارضایتی افراد همراه باشد هر یک از وراث می ‌توانند با در اختیار داشتن گواهی انحصار وراثت به ثبت دادخواست برای تقسیم ترکه بپردازند.

بنابراین با توجه به این‌ که اموال فرد متوفی به‌ صورت مشاعی بین وراث تقسیم می‌ شود در صورت عدم رضایت بر تقسیم با توجه به قوانینی که وجود دارد اموال را به سه صورت تقسیم خواهند کرد که شامل تقسیم به افراز، تقسیم به تعدیل و تقسیم به رد می‌ باشد.

دادخواست تحریر ترکه

زمانی ‌که برای دادخواست تقسیم ترکه مراجعه می ‌کنید باید در مورد هزینه تحریر ترکه هم اطلاعات مناسبی را در اختیار داشته باشید، چرا که این هزینه را باید تمامی وراث پرداخت کنند.

  1. نام و نام خانوادگی شخصی که درخواست کننده است.
  2. حضور وی در دادگاه و یا وکیل شخص
  3. نام و سمت کسی که مهر و موم را باز می کند.

تقسیم تحریر ترکه

تقسیم تحریر ترکه به این معنی است که ملک مورد اشتراک بین وراث دارای انواع مختلفی است البته تقسیم ترکه قبل از تحریر را می توان به صورت نوافقی انجام داد. به‌ عنوان مثال دو تخته فرش و یک دستگاه مبل وجود دارد که دادگاه به‌ صورت تعدیل تقسیم می ‌کند، یعنی بهایی را برای آن در نظر می ‌گیرند و آن را به‌ صورت مساوی بین وراث تقسیم خواهد کرد.

تقسیم به افراز به این معنی است که مالی که قرار است بین ورثه تقسیم ‌شود قابل تقسیم به اجزا باشد، یعنی بتوان آن را به‌ صورت برابر بین تمامی ورثه تقسیم کرد.

مشتمل امور تحریر ترکه

  • توصیف اموال منقول با تعیین بهای آن
  • تعیین اوصاف و وزن و عیار نقره و طلاآلات
  • مبلغ و نوع نقدینه
  • بها و نوع برگ‌های بهادار
  • اسناد با ذکر خصوصیات آنها
  • نام رقبات غیر منقول

تقسیم رد از دیگر دسته ‌بندی‌ های تقسیم ترکه به شمار می ‌رود که که تحت این شرایط ورثه ای که سهم بیشتری از اموال را می ‌برند طبق قانون و مقرراتی که وجود دارد بهای سهم اضافی را باید پرداخت کنند.

تحریر ترکه

بنابراین در شرایطی که تقسیم ترکه با نارضایتی یکی از ورثا انجام نشود، دادگاه با توجه به اختیاراتی که دارا می‌ باشد، می ‌تواند ترکه فرد متوفی را بین وارثین تقسیم کند.

سخن پایانی

شما اگر نیاز دارید که با یک وکیل ملکی در زمینه تحریر ترکه مشاوره داشته باشید ، می توانید با شماره های موجود در سایت تماس بگیرید و تمامی سوال های خود را از وکلای مجرب آریا دادیار بپرسید.