شرایط طلاق از طرف زن

شرایط طلاق از طرف زن

در این مقاله میخواهیم راجب شرایط طلاق از طرف زن برای شما بگوییم که به صورت کامل ابتدا بخوانید و در صورت داشتن داشتن سوال می توانید با شماره های داخل سایت تماس بگیرید.

ماده قانون مربوط به شرایط طلاق از طرف زن

دوام زوجیت موجب عسر و حرج و مخاطرات جانی، مالی حیثیتی و غیره برای زن داشته باشد در این صورت زوجه به استناد ماده 1146 ناظر به ماده 1130 قانون مدنی می تواند از محاکم مربوطه تقاضای طلاق را درخواست کند.

حق طلاق با چه کسی می باشد

بنابراین قانون حق طلاق را در صورت کراهت به شوهر و عسر و حرج و مخاطرات جانی و مالی وحیثیتی پس از اثبات آن به زوجه اعطاء نموده است که می تواند برحسب مورد به دادگاه خانواده مراجعه و حکم طلاق از طرف زن را پس از بررسی دریافت نماید، شرط وکالت در طلاق به این معناست که مرد اختیار خود در طلاق دادن زن را به خود زن واگذار میکند تا او بتواند راسا خود را طلاق بدهد.

شروط 12 گانه که شرایط طلاق از طرف زن می باشد

در عقد نکاح شروط دوازده گانه ای وجود دارد که اگر شوهر این شروط را امضا کرده باشد در صورت رعایت نکردن هر یک از شروط مذکور زن با استناد به آنان می تواند از دادگاه شرایط طلاق از طرف زن کند.

شروط دوازده گانه عبارتند از :

  1. استنکاف مرد از دادن نفقه یا عدم توانایی در دادن آن به مدت 6 ماه
  2. مبتلا بودن زوج به بیماری لاعلاج
  3. اعتیاد شوهر به مواد مخدر یا الکل طوری که ادامه زندگی زناشویی را برای زن دشوار کند.
  4. جنون مرد زمانی که امکان فسخ ازدواج نباشد
  5. اشتغال مرد به شغلی که باعث آبروریزی برای زن است.
  6. حبس زوج برای مدت پنج سال یا بیشتر.
  7. شوهر زندگی زناشویی را به مدت 6 ماه متوالی بدون عذر موجه ترک کرده باشد.
  8. محکوم شدن مرد به مجازات حدی و تعزیری.
  9. مرد بعد از گذشت 5 سال زندگی نتواند بچه دار شود.
  10. ازوداج مجدد مرد بدون اجازه همسرش
  11. بدرفتاری شوهر
  12. در صورت مفقود الاثر شدن زوج به مدت 6 ماه پس از رجوع زوجه به دادگاه.

برای درخواست طلاق از طرف زن مراجعه به دفتر خدمات الکترونیکی قضایی و سپس مراجعه به مشاوران، سرانجام با وصول نظریه های صادره در شعبه ای مطرح می شود که پرونده در آنجا ارجاع شده است اگر شوهر موافقت نکند دادگاه بر حسب دلیل و مدرک و سند و مشکلات و مخاطراتی که برای زوجه توسط زوج بوجود آمده است می تواند با استناد به ماده 1130 قانون مدنی با احراز شرایط ولو زوج هم مخالفت با طلاق را داشته باشد حکم طلاق زوجه را صادر نماید.

مدارک لازم برای طلاق زن عبارتند از:

سند ازدواج رسمی : در صورت نبودن اصل سند ازدواج باید رونوشت آن را از دفتر خانه محل انعقاد عقد نکاح دریافت کنید. شناسنامه، کارت ملی و در نهایت اگر مدرک دیگری فی ما بین زوجین مبادله یا منحصرا به یک نفر باشد که تاثیر در روند پرونده داشته باشد قابلیت طرح دادخواست طلاق را دارد. زن در صورتی که وکالت در طلاق اشته باشد برای اجرای آن حتما باید برای مرد وکیل بگیرد و برای خودش هم اگر وکیل بگیرد دیگر نیازی به حضورش نمی باشد.

 با برقراری ارتباط گروه وکلای آریا دادیار در کمترین زمان ممکن و بدون حضور زوجین می توانید مشکلات حقوقی و طلاق را حل نمایید و اما در ادامه در شرایط طلاق از طرف زن تا مادامی که زن در عده است نفقه باید توسط زوج به زوجه پرداخت گردد. مگر توافق دیگری توسط آنان درمدت عده حاصل شده باشد لیکن اگر دخول انجام نشده باشد نفقه بعد از طلاق به زوج تعلق نمی گیرد. تقاضای طلاق غیابی به درخواست زن بعلت مفقودالاثر بودن یا فقدان آدرس و انتشار آگهی در روزنامه های محلی یا کثیر الانتشار برای روند طلاق امکان پذیر می باشد.

مدارک لازم برای ارایه دادخواست طلاق به دادگاه

مدارک ذیل به پیوست دادخواست توسط خود فرد یا وکیل وی تقدیم می شود :

  • سند ازدواج و فتوکپی آن
  • شناسنامه یا کارت ملی زوج به همراه دو سری فتوکپی از آن
  • شناسنامه یا کارت ملی زوجه هر دو سری فتو کپی از آن
  • وکالتنامه رسمی یا محضری طلاق (البته در صورتی که وکیل برای طلاق بخواهید)
  • توافق مبنی بر نحوه پرداخت یا بذل مهریه ،نفقه ، تعیین تکلیف حضانت فرزند یا فرزندان مشترک
  • نظر واحد مشاوره خانواده در دادگاه ه یا معرفی شده از سوی دادگاه
  • گواهی عدم بارداری زوجه و یک قطعه عکس 4*3 برای معرفی نامه به پزشکی قانونی

سخن پایانی

شما در صورتی که قصد دارید طلاق بگیرید و میخواهید با یک وکیل خانواده کار بلد مشاوره داشته باشید می توانید با شماره های موجود داخل سایت آریا دادیار تماس بگیرید و سوال خود را مطرح کنید.