خیانت در امانت عابر بانک

خیانت در امانت عابر بانک

هنگامی که خیانت در امانت عابر بانک صورت میگیرد که فرد صاحب کارت به ادله ها گوناگونی که خودش توان به استفاده نیست ، کارت را با تمام دادهها برای استفاده مشخص به امین می سپارد، اما امین از مبلغ موجود در کارت استفاده ناروا می کند و طبق مدخل غبن به دارنده کارت می شود ، در غیر این فرم مصداق خیانت در امانت نخواهد بود و می تواند تحت عناوین مجرمانه سرقت یا کلاهبرداری مورد تعقیب قرار بگیرد.

واژه امانت گذاشتن یا این که فردی امین و مورد اطمینان است به وفور در زندگی روزمره اشخاص به کار می‌ رود و همه اشخاص جامعه تقریبا آگاهی کاملی با این معنا و مفهوم دارند.

خیانت در امانت عابر بانک به چه صورت نیست

اگر بعد از به امانت دادن ، مالک از فردی که نزد او عابر بانک است درخواست کند که آن چه را به وی سپرده به او بازگرداند و او از اجرا این کار خودداری کرده و در مقابل به مالک مال ضرری هم از این خیانت در امانت واقع شود، می توان گفت جرم خیانت در امانت محقق شده است .

با توجه به تعریفی که شد دیگر هر اتفاقی و هر سپردن مالی و فقدان برگرداندن آن خیانت در امانت محسوب نمی شود . مسئولیت امین در مقابل مالک مال از وقت سپردن مال به او شروع می ‌شود و عرف و ضابطه دستور می‌ کند تا امین کوشش کند مال امانی در راهی که مورد عقیده مالک است ، مصرف شود و اینگونه در حفظ و نگهداری آن تمام کوشش خودش را اجرا بدهد .

چگونگی اثبات خیانت در امانت عابر بانک

 گاهی امین با هر انگیزه ای مرتکب برخی کارها می شود که محتمل است نه ‌تنها امین را مسئول جبران خسارات دراثر از فقدان حفظ مناسب مال کند، بلکه بنا به وجود شروطی که در ضابطه مجازات اسلامی به عنوان ارکان تحقق جرم خیانت در امانت آمده است، منجر به مجرم شناخته شدن امین و مجازات او شود و اینجا است که از جرم خیانت در امانت صحبت به بین خواهد آمد .

حال محتمل است با توجه به تعاریفی که از جرم خیانت در امانت شده است و لزوم اجتماع شروطی برای تحقق آن ، در ضابطه مجازات اسلامی ، این پرسش برای برخی اشخاص به وجود بیاید که استفاده از کارت بانکی هم از مصادیق جرم خیانت در امانت محسوب می شود یا خیر ؟

در این مطلب ضمن تعریف کوتاهی که از جرم خیانت در امانت داشتیم، به این موضوع خواهیم پرداخت که خیانت در امانت عابر بانک چه هست و چگونه رخ می دهد و نحوه تنظیم شکواییه خیانت در امانت کارت بانکی به چه فرم است.

خیانت در امانت کارت بانکی

در تفسیر این ماده قانون می شود گفت 4 عامل اگر وجود داشته باشد می توان گفت جرم خیانت در امانت رخ داده است، در غیر این فرم هر عملی جرم نخواهد بود . این 4 مورد عبارت اند از: تصرف ،‌استعمال ، ‌گم کردن و تلف کردن که یک به یک  به بیان این ها در مورد تحقق جرم خیانت در امانت کارت بانکی می پردازیم .

مشاوره در زمینه خیانت در امانت عابر بانکی

هنگامی که امین اموالی که به امانت به او سپرده شده است را تصرف خودش در آورد لازم نیست که حتما این تصرف ‌کردن مدت زمانی زمان ببرد تا بگوییم این عنصر اتفاق افتاده است، بلکه در همان لحظه اول خیانت در امانت واقع می ‌شود. فقدان برگرداندن مال امانی به مالک حقیقی آن بعد از ابلاغ اظهارنامه رسمی، نشان‌ دهنده تصرف ‌کردن مال توسط امین است .

لازم است که کسی که اموالش را نزد شخصی به امانت گذاشته است، آن را مطالبه کند و آن شخص مالش را به او برنگرداند تا بگوییم خیانت در امانت است .

 بکار بردن یا مصرف کردن مال امانی

 مقصود از بکار بردن یا استفاده کردن از مال امانت گذاشته شده منظور استفاده ای است که مورد عقیده مالک مال نیست که در علم حقوق استفاده ناپسند نامیده می شود.

مثلا فردی ماشین خود را به دیگری قرض می دهد تا به جایی برود اما او برای منزل در حال ساختش با ماشین وسایل حمل می کند. بایست دانست که لازم نیست هر استفاده نا روایی مال را از بین ببرد ، محتمل است مال باقی بماند، اما خیانت در امانت هم محقق باشد .

مفقود کردن یا گم کردن

در اینگونه حالتی امین بدون توجه به اموال آن را نابود کند ، ‌باعث می شود که مالک نتواند به مالی که به او سپرده است دسترسی پیدا کند . مثلا اینکه حلقه طلای امانی را در سطل آشغال بیندازد.

امین بایست در این عمل قصد خارج کردن مال از دسترس مالکش را داشته باشد، اما اگر در اثر کوتاهی و سهل انگاری کردن امین ، مال مورد امانت گم شود ، امین تنها بایست خسارت مالک را جبران کند، اما مرتکب جرم خیانت در امانت نشده است .

با تمام این توضیحاتی که توضیح داده شد یک موضوع به عنوان عنصر حقیقی تحقق جرم خیانت در امانت در تمامی این ها وجود داشت که سپردن مال از طریق خود مالک به امین بود در غیر این فرم اگر وصف سپردن نباشد، اصلا خیانت در امانت محقق نیست.

سخن پایانی

صاحب کارت بانکی در جایی نظیر بیمارستان یا زندان یا به هر دلیلی نظیر مریضی و ناتوانی جسمی و حرکتی یا بلد نبودن استفاده از آن به سبب سن زیاد کارتش را به فردی به عنوان امین سپرده باشد.

تا امانت دار تنها از راه آن هزینه های مورد عقیده صاحب کارت را پرداخت کند اما امانت دار از این کارت بانکیعابر بانک استفاده هایی غیر از آنچه مورد عقیده مالک بوده است را اجرا می دهد و در فرم درخواست مالک آن را پس نمی دهد .

بعد از تقاضا مالک و پس ندادن امانت دار حقه باز، مالک کارت قادر است از طریق بانک آن را بسوزاند و بعدا با خیانت در امانت از امانتدار شکوائیه کند، به علت اینکه استفاده ناشایست کرده یا همان به کار بردن غیر مورد عقیده صحاب کارت .

در چه فرم استفاده امین از کارت بانکی مصداق جرم خیانت در امانت محسوب می شود ؟

در صورتی که مالک کارت را به امین برای استفاده مشخصی سپرده باشد اما امین استفده ای غیر از آن بکند و طبق غبن مالک شود که در متن مقاله توضیح داده شده است .

وجود چه مواردی طبق تحقق جرم خیانت در امانت خواهد شد ؟

وجود یکی از ارکان به کار بردن یا تصرف یا تلف یا مفقود از طرف امانت دار پس از سپردن مال از ناحیه مالک به او که در متن مقاله توضیح داده شده است.

مطالب مرتبط :


خیانت در امانت عابر بانک خیانت در امانت پول خیانت در امانت سفته
خیانت در امانت عقد اجاره خیانت در امانت چک