وکیل حضانت | سن حضانت | قانون حضانت

وکیل حضانت | سن حضانت | قانون حضانت

در این مقاله میخواهیم به بررسی حضانت و نکاتی راجب وکیل حضانت، سن حضانت و قانون حضانت برای شما بگوییم و در صورت داشتن سوال می توانید از وکیل حضانت بپرسید.

یکی از آثار تسب مشروع تهاد حضانت می باشد. کلمه حضانت در لغت به معنای نگهداری و پروردن است . که معنای اصطلاحی آن نیز از معنای لغوی آن تفاوت چندانی ندارد که در این مورد مفهوم اصطلاحی حضانت عبارت است از نگهداری مادی و معنوی طفل به توسط کسانی که قانون مقرر داشته است ۶۴ قانون مدنی و سایر قوانین مرتبط کلمه حضانت را تعریف نکرده و فقط پیرامون حضانت مقرراتی را ارائه داده اند.

قانون حضانت در ایران

با توجه به عدم تعریف حضانت در قانون موضوعه ایران و لحاظ مقررات مرتبط موجود در قانون، حضانتی که مدنظر مقنن ایران است بیشتر ناظر به حمایت جسمی از کودک است هر چند که حمایت روحی و اخلاقی طفل نیز در این نهاد حقوقی ، هم در حقوق اسلام و هم در حقوق جدید ایران، منظور بوده است ۶۵حضانت در وهله اول هم حق و هم تکلیف طبیعی و قانونی والدین است و تا زمانی که والدين طفل صلاحیت نگهداری و حضانت طفل را دارند غیر از اینها هیچ شخصی اعم از خویشان پدری یا مادری نمی توانند در این مورد ادعایی داشته باشند.

مشاوره با وکیل حضانت به صورت است

حضانت و نگهداری طفل تا ۷ سالگی با مادر است و بعد از هفت سالگی با پدر می باشد مگر اینکه در نگهداری طفل اختلاف حاصل شود که در این صورت حضانت طفل با رعایت مصلحت کودک به تشخیص دادگاه می باشد.

لازم به ذکر است قبل از قانون حمایت خانواده مصوب ۱۳۹۱ در خصوص حضانت طفل و مقررات آن از حیث حق تقدم صلاحیت والدین نسبت به حضانت ابهامات و تقدیرهای مختلفی وجود داشت که قانون اخیرالذکر به اختلافات و ابهامات پایان بخشید. مسئله قابل اختلافی که في مابین حقوقدانان مطرح است صلاحيت مادر در حضانت طفل بعد از ازدواج می باشد که برخی ازدواج مادر را برابر با عدم صلاحیت وی می دانند و برخی ازدواج مادر را در صورتی که دادگاه خلاف مصلحت طفل تشخیص دهد موکول می کنند که غالبا نظر اخیر در رویه قضایی جنبه اجرایی پیدا کرده است ۶۶ برابر ماده ۱۱۷۰ ق.م .

سن حضانت

اگر مادر در مدتی که حضانت طفل با او است مبتلا به جنون شود یا به دیگری شوهر کند حق حضانت مادر زابل و چنين حتی به پدر اعطا خواهد گردید. ولی با توجه به مقنن ۱۳۹۱ (مستنبط از مواد ۴۱ و ۴۵ قانون جدید حمایت خانواده) اگر دادگاه تشخیص دهد مادر، با اینکه شوهر دیگری اختیار کرده، برای نگهداری کودک مناسب تر از پدر است، حضانت را با توجه به مصلحت طفل به مادر خواهند داد ۶۷ملاقات طفل تیز برابر ماده ۱۱۷۴ قانون مدنی حق والدینی که حضانت طفل را عهده دار تریست می باشد.

بهترین راه برای گرفتن حضانت فرزند

ملاقات طفل هر چند که مطابق قانون مدنی و سایر قوانین برای ابوین شناخته شده است ولی این حق منحصر به پدر و مادر نیست و اجداد پدری و مادری تیز نباید از این حق محروم کردند و حتی در هر مورد که دادگاه ملاقات طفل با سایر خویشان مثل برادران و خواهران را ضروری یا مفید تشخیص دهد، می تواند در این زمینه رای مقتضی صادر کند۶۸. البته مقنن ۹۱ تلویحا حق ملاقات را به غیر از والدین طفل به اشخاص ذی نفع تسری داده است که منطوق ماده ۴۱ قج ح خ موید امر می باشد.

قانون سن حضانت چگونه است

١- قواعد و مواد مرتبط با حضانت و ملاقات طفل مواد ۱۹۶۸ الی ۱۱۷۹ قانون مدنی و مواد ۴۰ الی ۴۵ قانون حمایت خانواده مصوب ۱۳۹۱ است.

۲- حضانت و ملاقات طفل هر دو از آثار تسب مشروع می باشد.

٣- حضانت هم حق و همهم تكليف ابوین است.

۴- علاوه بر مقررات داخلی در اسناد بین المللی از جمله پیمان نامه حقوق کودک تاکید زیادی بر نقش خانواده در رشد کودک شده است.

5- حضانت و نگهداری طفل وقتی موضوعیت پیدا می کند که والدین جدا از هم زندگی می کنند یا حداقل تصمیم بر جدایی دارند که در این صورت حق تقدم تا سن هفت سالگی با مادر بوده و پس از آن با پدر است۔

۶- بعد از هفت سالگی حضانت طفل الزاما با پدر نیست بلکه در صورتی که پدر شایستگی و صلاحیت نگهداری را داشته باشد از حق حضانت برخوردار می باشد در غیر این صورت حضانت طفل با رعایت مصلحت کودک با دادگاه خانواده خواهد بود.

۷- اگر مادر در مدتی که قبل از هفت سالگی) حضانت طفل با او است مبتلا به جنون شود حق حضانت وی زایل و پدر صلاحیت حضانت را دارا خواهد شد هرچند ماده ۱۱۷۰ ق.م جنون پدر را مقرر نداشته ولی ملاک حکم در جنون پدر و مادر یکی است، لذا می توان گفت در صورت جنون پدر حضانت به مادر اعطا می شود. اما اگر مادر در چنین وضعیتی ( قبل از هفت سالگی ) شوهر کند موضوع حالت تسبی پیدا می کند بدین توضیح که هرچند برابر ماده ۱۱۷۰ ق.م شوهر کردن مادر موجب سلب صلاحیت وی است ولی اگر دادگاه خانواده تشخیص دهد که مادر با اینکه شوهر کرده، برای نگهداری طفل مناسب تر از پدر است حضانت را با توجه به مصلحت طفل به مادر خواهد داد.

وکیل حضانت

۸- هرگاه بر اثر ازدواج مادر، حضانت طفل به پدر واگذار شود و پس از مدتی ازدواج مادر منحل گردد حق مادر (قبل از هفت سالگی) بر حضانت باز خواهد یافت. همچنانکه بهبود یافتن مجنون نیز موجب برقراری حق حضانت بر مادر می گردد.

۹- سلب حضانت از دارنده اولویت حضانت طفل مطابق ماده ۱۱۷۳ ق.م پیش بینی شده است.

۱۰- مصادیق بسلب حضانت در قانون مدنی (ماده ۱۱۷۳ق. م) جنيه حصری ندارد و ممکن است دادگاه خانواده موارد دیگری را مشمول عدم صلاحیت دارنده ی حضانت بداند

۱۱- تعیین شخص ناظر وفق ماده ۴۱ ق.جح بخیر مسئول حضانت در قانون ایران قاعده ای جدید و سودمند است.

۱۲- آوردن عنوان « رعایت مصلحت طفل » در تمامی تصمیمات دادگاه خانواده در مواد ۴۱ و ۴۵ ق ج ح خ بیانگر اهمیت مصلحت رشد و حضانت طفل بوده که مقنن قائل شده و در حقیقت آن را محور كلیه ی تصمیمات راجع به طفل دانسته است.

نقش وکیل حضانت در حل پرونده

وکیل حضانت با توجه به اطلاعاتی که دارد می تواند به شما در گرفتن حق حضانت فرزند کمک کند و اگر مدرکی مبنی بر عدم حضانت داشته باشید کار بسیار راحت است. ما در وکیل حضانت دارای چندین وکیل با تجربه و حرفه ای هستیم که می توانید به صورت رایگان سوال خود را بپرسید. جهت مشاوره حقوقی با شماره های موجود در سایت تماس بگیرید.

آیا حضانت قبل از طلاق با مادر است؟

در مورد حضانت فرزند در صورتی که توافقی بین طرفین انجام نگرفته باشد در دادگاهی که به منظور صدور حکم طلاق برگزار می شود در مورد حضانت طفل نیز تصمیم اتخاذ می گردد. و تا 7 سالگی حضانت فرزند با مادر است. و هیچ یک از طرفینی که حق حضانت را دارند نمی توانند دیگری را از ملاقات با فرزند محروم نمایند و این کار جرم محسوب می شود.

حضانت فرزندان دختر 7 و 12 ساله با چه کسی است؟

حق حضانت را هیچ یک از والدین نمیتواند از دیگری سلب کند و حضانت دختر 7 ساله تا 9 سالگی با پدر میباشد.

گرفتن حضانت زوج از خارج کشور

با سلام. بنده بعد از مدتی جدایی بدون طلاق و پرداخت مهریه خانمم خارج کشور زندگی میکنم .اگر همسرم برای طلاق غیابی اقدام کند آیا میتوانم توسط وکیل حضانت فرزندم را در ۷ سالگی بدون پرداخت مهریه بگیرم ؟ اگر جواب منفی است آیا از طریق پدرم یا هر راه دیگری میتوانم پسرم را به خارج منتقل کنم؟ بله در صورتیکه فرزند 7 سال تمام باشد میتوانید برای گرفتن حضانت فرزند و بردن ایشان به خارج از کشور اقدام نمائید.