تنظیم لایحه نفقه

تنظیم لایحه نفقه

نفقه در واقع شامل هزینه ایست که مرد برای هزینه لباس ، خوراک ، هزینه درمان ، وسایل منزل و …… به زن میدهد که دارای شرایطی است که در مورد آن و تنظیم لایحه نفقه بپردازید.

راههای مطالبه نفقه:

در صورت عدم پرداخت نفقه زن میتواند با مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک و تنظیم لایحه و ارائه آن نسبت به مطالبه نقثه اقدام نماید

مزیت استفاده از دادخواست حقوقی

  • اقدام نسبت به نفقه گذشته
  • درخواست تامین خواسته و توقیف اموال مرد

معایب آن :

  • طولانی شدن رسیدگی در دعاوی حقوقی

اقدام کیفری

  • مزیت : رسیدگی فوری و درخواست حکم جلب
  • معایب : عدم امکان درخواست نفقه گذشته

معیار تعیین نفقه:

میزان نفقه ، نه بر اساس وضعیت مالی و اقتصادی شوهر بلکه بر اساس شأن و جایگاه اجتماعی زن تعیین میگردد . به عبارتی میزان تحصیلات،جایگاه خانوادگی و وضعیت اقتصادی زن پیش از ازدواج ، همه در تعیین میزان نفقه موثر است.

پس بدیهی است چنانچه خانمی دارای مدرک عالیه تحصیلی باشد یا در مناطق بالای شهر ساکن باشد نفقه ایشان از خانمی که شرایط مذکور را با این کیفیت نداشته باشد بیشتر است.

تنظیم لایحه نفقه

نفقه دوران نامزدی و عقد:

از نظر قانون مبدا تکلیف مرد به پرداخت نفقه از تاریخ وقوع عقد ازدواج و جاری شدن صیغه عقد است به عبارت دیگر از فردای روز جاری شدن صیغه عقد، خواه خانم در منزل پدری ساکن باشد و خواه در زیر یک سقف مشترک با همسر خویش باشد مستحق گرفتن نفقه است.

از نظر قانون ، نامزدی به زمانی گفته میشود که زوجین قول ازدواج به همدیگر داده اند و هنوز مابین آنها عقد ازدواج جاری نشده است بنابراین با تعریف پیش رو مرد در دوران نامزدی تکلیفی نسبت به پرداخت نفقه ندارد.

نفقه و حکم جلب:

مطابق مقررات کیفری عدم پرداخت نفقه جرم تلقی میگردد . هركس با داشتن استطاعت مالي ، نفقه زن خود را در صورت تمكين ندهد ، يا از تأديه نفقه ساير اشخاص واجب النفقه امتناع نمايد دادگاه او را از سه ماه و يك روز تا پنج ماه حبس محكوم مي‌نمايد.

زن میتواند با مراجعه به دادگاه و تقدیم شکواییه ترک انفاق اقدام کند و در صورت عدم پرداخت نفقه پس از این اقدامات نسبت به جلب همسر خود اقدام نماید.

وکیل نفقه

وکیل نفقه به کسی گفته می شود که در پرونده های خانواده تخصص دارد و وکیل نفقه یکی از زیر مجموع های خانواده است که پرونده های مربوط به خانواده را انجام می دهد.

نفقه و تمکین:

در قانون ما زن زمانی مستحق نفقه خواهد بود که از همسر خود تمکین نماید . بنابراین چنانچه زن منزل مشترک را بدون رضایت همسر و بدون وجود دلیل موجهی که قانون از آن حمایت نماید ترک کند نفقه به ایشان تعلق نمیگیرد و اصطلاحا ناشزه محسوب میگردد در نتیجه استحقاق نفقه رابطه مستقیمی با تمکین از شوهر دارد.

نفقه و توقیف اموال:

چنانچه زن مطابق قانون مستحق گرفتن نفقه باشد و مرد از پرداخت نفقه خودداری نماید زن میتواند با مراجعه دادگاه و اخذ دستور توقیف اموال شناسایی شده از همسر خود نسبت به تادیه نفقه خود از محل دارایی های شناسایی شده اقدام نماید.

شوهر من ، به من نفقه پرداخت نمیکند ، آیا میتوانم به این دلیل برای طلاق اقدام کنم ؟

در صورتیکه همسر شما ۶ ماه به شما نفقه پرداخت نکند ، شما حق طلاق دارید و میتوانید اقدام کنید

آیا به زن ناشزه ، نفقه تعلق میگیرد و چه مقدار ؟

خیر ، طبق قانون نفقه رابطه مستقیمی با تمکین دارد و چنانچه زنی از همسر خود تمکین نکند به او نفقه ای تعلق نمیگیرد

نفقه زن چقدر است و بر چه اساسی تعیین میشود ؟

میزان نفقه توسط قاضی تعیین میشود اما همانطور که در بالا ذکر شد میزان نفقه زن نه بر اساس وضعیت مالی شوهر بلکه بر اساس شأن و منزلت اجتماعی زن تعیین میشود ( میزان تحصیلات ، جایگاه خانوادگی ، وضعیت مالی پیش از ازدواج و … )

تنظیم لایحه نفقه

آیا در دوران نامزدی ، نفقه به زن تعلق میگیرد ؟

از دید قانون ، زمانی به زن نفقه تعلق میگیرد که صیغه عقد بین زن و مرد جاری شود حتی اگر زن در خانه پدر ساکن باشد

نفقه در ازدواج موقت هم به زن تعلق میگیرد ؟ میزان آن چقدر است ؟

در عقد موقت ، نفقه به زن تعلق نمیگیرد ، البته زن کماکان مستحق دریافت مهریه میباشد

آیا زن میتواند در صورت دریافت نکردن نفقه ، حکم جلب همسر خود را بگیرد ؟

بله ، مطابق قانون پرداخت نکردن نفقه جرم تلقی میشود و زن میتواند با مراجعه به دادگاه و تقدیم شکایت ترک انفاق نسبت به حکم جلب همسر خود اقدام کند

در صورت عدم دریافت نفقه آیا زن میتواند اموال مرد را توقیف کند ؟

زن میتواند با مراجعه به دادگاه و اخذ دستور توقیف اموال همسر خود ، نسبت به دریافت نفقه خود از محل دارایی های شناسایی شده همسر خود اقدام کند