طلاق خارج از کشور

طلاق خارج از کشور

طلاق یکی از مهمترین نگرانی های ایرانیان خارج از کشور است زیرا آنها نمی دانند برای جدا شدن از همسر خود باید قوانین کدام کشور را دنبال کنند؟ خوب است بدانید که قوانین خانواده هر کشور در هر صورت برای شهروندان آن معتبر است و افراد در هر کشوری که زندگی می کنند باید از قوانین کشور خود پیروی کنند.

بنابراین ، شهروندان ایرانی مقیم سایر کشورها که در حل اختلافات خانوادگی مشکل دارند ، باید اختلافات خود را طبق قوانین ایران حل کنند زیرا مشمول این قوانین هستند.

طلاق توافقی برای زوجین ایرانی مقیم کشورهای خارجی

طلاق توافقی همانطور که بیش از سایر طلاق های کشور درخواست شده است ، بیشترین مورد استفاده و درخواست برای ایرانیان مقیم خارج از کشور است. طلاق توافقی ایرانیان خارج از کشور براساس توافق طرفین است.

این بدان معناست که زن و مرد می توانند به هر طریقی که می خواهند در همه موارد مربوط به طلاق توافق کنند. این قانون تفاوت بین زن و مرد را محترم شمرده و اجرا می کند. اما اگر زن و شوهر در مورد برخی موارد به توافق نرسند ، قانون تعیین تکلیف می کند.

طلاق توافقی برای زوجین خارج از کشور

طلاق توافقی نسبت به طلاق یک طرفه از زمان و دردسر های کمتری برخوردار است. از آنجا که در این نوع طلاق ، زن و مرد با یکدیگر توافق دارند ، روند کار کوتاهتر از انواع دیگر طلاق است. مراحل طلاق توافقی این است که زوجین باید در جلسات غربالگری و مشاوره بهزیستی شرکت کنند و سپس منتظر تصمیم دادگاه برای رسیدگی به پرونده طلاق توافقی باشند و پس از دریافت مصوبه طلاق به دفتر مراجعه و تقاضای طلاق کنند. این رویه در صورتی است که زوجین وکیل طلاق توافقی نداشته باشند و امور را در ایران پیگیری کنند.

اما روش های بهتری برای انجام این کار وجود دارد که نیازی به حضور زوجین نه تنها در دادگاه بلکه در داخل ایران نیز نیست. زوجین می توانند یک وکیل طلاق متخصص برای ایرانیان خارج از کشور وکالت دهند تا کار های آن ها را پیگیری کند.

البته قبل از انتخاب وکیل به اندازه کافی تحقیق کنید. زیرا با توجه به جزئیات فراوان پرونده های طلاق توافقی و دشواری کار برای پیگیری توسط ایرانیان خارج از کشور ، شما به یک وکیل متخصص و کار بلند برای طلاق توافقی نیاز دارید.

وکیل ایرانیان خارج کشور برای طلاق توافقی

داشتن وکیل در طلاق توافقی ایرانیان خارج از کشور میتواند  تأثیر زیادی درروند تشکیل پرونده ، شفافیت کار و آرامش خاطر طرفین داشته باشد. موافقت وکیل طلاق با وکالت در طلاق دریافت شده توسط آقای و خانم از طریق سیستم میخک و با تأیید وزارت امور خارجه ، به جای آقا و خانم در تمام مراحل طلاق توافقی به جای زوجین پرونده را به سرانجام خواهد رساند.

همانطور که گفته شد ، در انتخاب وکیل باید بسیار مراقب باشید. از آنجا که پرونده خانواده ، چون بخش مهمی از جامعه ، یعنی بنیان خانواده را شامل می شود ، حساسیت های بالایی را در ایران به خود جلب می کند و با کمی سو تفاهم ممکن است خسارات مختلفی از جمله عدم تعیین مهریه یا ممنوعیت خروج افراد  پس از ورود به ایران  را شامل می شود.

طلاق خارج از کشور

طلاق وقتی هر دو نفر در خارج از کشور باشند

در بیشتر طلاق های ثبت شده برای ایرانیان خارج از کشور ، زن و مرد هر دو در خارج از کشور زندگی می کنند. در این شرایط مهم نیست که هر دو نفر در یک شهر یا حتی در یک کشور زندگی کنند. هر یک از آنها به طور جداگانه از طریق سیستم میخک میتوانند نماینده و وکیل خود در ایران وکالت دهند تا پیگیر کارشان در ایران شوند.

طلاق وقتی یکی از طرفین خارج از کشور باشد

در این حالت ، طرف مقیم ایران می تواند خودش در دادگاه و اماكن اداری حاضر شود و طرف خارج از ایران نیز می تواند وكیل طلاق را برای ایرانیان خارج از كشور برای پیگیری امور ارائه دهد.

آیا میتوان وکالت طلاق را به اقوام درجه یک داد؟

درپاسخ به این سوال باید گفت بله وکالت در طلاق به دو روش امکان پذیر می باشد.

  • در روش اول شما می توانید به وکیل خود وکالت دهید تا دادخواسست طلاق شما را پیگیری کند.
  • در روش دوم شما می توانید به یکی از اقوام درجه یک خود در ایران وکالت طلاق دهید تا پیگیر دادخواست طلاق شما باشد.

طلاق توافقی خارج از کشور

من خارج از کشور زندگی می کنم و چگونه مي توانم مبلغ طلاق توافقي در خارج از مملکت را پرداخت کنم؟ سوالی که محتمل است برای خیلی از افرادی که در خارج از مملکت زندگی می کنند پیش بیاید.

در مورد طلاق توافقی در خارج از مملکت می توان این اینگونه توضیح داد که در به خاص دعاوی خانوادگی علیالخصوص طلاق اتباع ایرانی مقیم خارج از مملکت شایستگی محاکم و نحوه بررسی طبق ماده ۱۴ ضابطه جدید حمایت از خانواده با توجه به محل اقامت زوجین و شروط آنان متفاوت خواهد بود.

نحوه طلاق توافقی برای ایرانیان خارج از کشور

برای اجرا طلاق توافقی برای ایرانیان که مقیم یک کشور دیگر هستند، باید زن و شوهر به سفارت ایران و در کشورهایی که فاقد سفارت یا کنسولگری می باشند، به دفاتر حفاظت منابع ایرانیان مراجعه و با تنظیم وکالتنامه در طلاق برای فردی در ایران، اولین مرحله برای اجرا طلاق توافقی را برداند.

در قدم بعدی وکالتنامه، عقدنامه و شناسنامه زن و شوهر به شخصی که وکالتنامه به نام آن تنظیم شده است ارسال می‌گردد. اگر وکالتنامه به اسم یکی از وکلای آریا دادیار تنظیم گردد، اجرا اقدامات مربوطه تسریع خواهد شد.

تبصره ـ ثبت طلاق ایرانیان مقیم خارج از مملکت در کنسولگری‌های جمهوری اسلامی ایران به درخواست کتبی زوجین یا زوج با عرضه گواهی اجرای صیغه طلاق توسط اشخاص صلاحیـتدار که با پیشنهاد وزارت کار خارجه و تصویب رئیس قوه قضائیه به کنسولگری‌ها معارفه می‌شوند امکان‌پذیر است. ثبت طلاق رجعی منوط به انقضای عده است.

طلاق غیابی خارج از ایران به درخواست زوج

حق طلاق با شوهر است. لذا اگر زوجه دادخواست طلاق غیابی خارج از مملکت بدهد و زن چه مقیم ایران یا خارج از مملکت مخالف طلاق باشد با توجه به این که بر طبق ضابطه ما برای طلاق حق طلاق با زوج است زوج می تواند با ارسال نمایندگی طلاق از مملکت محل اقامت برای یکی از آشنایان یا وکیل مرتبط به طلاق دادخواست طلاق را ثبت نماید و اگر زوجه مقیم خارج از مملکت است زوج می تواند به دادسرا محل اقامت خود مراجعه نماید و حکم دادگاه طلاق غیابی خارج از مملکت را به درخواست خود اخذ نماید و سپس طلاق را با دادن دادخواست تنفیذ طلاق، تنفیذ نماید.