لایحه دفاعیه شهادت کذب + لایحه اعتراض به شهادت شهود

لایحه دفاعیه شهادت کذب + لایحه اعتراض به شهادت شهود

در این مقاله میخواهیم راجب شهادت صحبت کنیم و نحوه ارائه لایحه دفاعیه شهادت کذب + لایحه اعتراض به شهادت شهود را برای شما بگوییم که پیشنهاد می کنیم تا آخر مقاله را مطالعه کنید.

توجه داشته باشید منظور ما از ناظر در اینجا همان شاهد می باشد.

ناظر به معنی گواه، مطلع و ناظر می‌باشد و به سبب نقش مهمی که در تصمیم قاضی و برقراری عدالت دارد از ارکان بسیار با اهمیت در دادرسی و دادسرا به حساب می‌آید.

در بسیاری از موارد، زندگی اشخاص به شهادت شهود وابسته است و از این رو، ضابطه شروطی را برای تایید شایستگی ناظر وضع کرده است و در صورتی که یکی از دوجانب ادعای کذب و دروغی بودن شهادت را داشته باشد، ضابطه اجازه‌ی اعتراض به شهادت دروغ را می‌دهد.

ناظر (شهود) چه کسی است؟

ناظر، فردی به جز دو طرف دعوا است که مسئله مورد اختلاف را دیده یا شنیده و یا مستقیماً از آن آگاه شده باشد. ناظر یا گواه فردی است که درباره یک مسئله دادهها دارد.

در حقوق، ناظر کسی است که داوطلبانه یا تحت فشار، اسناد توصیفی، چه شفاهی و چه کتبی، درباره آنچه که می‌داند یا ادعا می‌کند که می‌داند، عرضه می‌دهد.

اگر ناظر از طرف یکی از دو جانب ذینفع باشد یا با متهم توانایی خصومت فردی یا دشمنی داشته باشد، قاضی می‌تواند صحت شهادت را رد کند.

ویژگی های ناظر برای شهادت دادن چه هست؟

جهت اعتبار شهادت شهود و اصدار حکم دادگاه منصفانه از طرف قاضی، ضابطه شروطی را برای مورد قبول قرار گرفتن شهادت شهود در دادسرا وضع کرده و در فرم فقدان وجود این شروط، شهادت اعتبار نخواهد داشت، ویژگی‌های شهود عبارتند از:

  • ناظر بایست بالغ باشد، که ملاک سن قانونی بلوغ برای پسران 15 سال و برای دختران 9 سال است.
  • ناظر بایست عاقل باشد، به این معنی که نباید مجنون یا دیوانه باشد.
  • ناظر بایست با ایمان باشد.
  • ناظر بایست عادل باشد، که مهم‌ترین ملاک برای عادل بودن، مشهور نبودن شخص به گناه و معصیت است.
  • ناظر بایست طهارت تولد داشته باشد، که به معنی این است که نباید در اثر رابطه‌ی نامشروع، متولد شده باشد.
  • ناظر نباید به تکدی‌گری مشغول باشد.
  • ناظر نباید ولگرد باشد.
  • اگر ناظر این شروط را نداشته باشد، می‌توانید اعتراض به شهادت شهود اجرا دهید.

یکی از موارد بسیار با اهمیت درباره‌ی شهادت دادن این است که ناظر بایست در مورد مسئله شهادت، کاملاً با یقین و اطمینان شهادت دهد و در فرم شک و شبهه‌ی ناظر، شهادت مورد قبول واقع نمی‌شود.

چگونه یک لایحه دفاعیه شهادت کذب بنویسیم

لایحه دفاعیه شهادت کذب یکی از موضوعاتی است که در گروه وکلای آریا دادیار در مورد آن سوال های زیادی پرسیده شده است که در اینجا باید بگوییم که نوشتن یک لایحه کار سخت و دشواری است و نیاز به علم حقوقی دارد و خود شما نمی توایند یک لایحه بنویسید و وکیل کاربلد در این زمینه باید برای شما انجام بدهد.

اعتراض به شهادت دروغ

همانگونه که متوجه شدید، متاسفانه شهادت دروغ از جمله جرایم کیفری بسیار رایج در دادسرا هاست و بدین معنی است که فردی که به عنوان ناظر منتخب شده، در دادسرا و در مقابل مقامات رسمی، نسبت به مطالب دروغین و کذبی شهادت داده است. لذا در ضابطه، امکان اعتراض به شهادت دروغ مطرح شده است.

مجازات شهادت دروغ در دادسرا چه هست؟

علیرغم اینکه قانون‌گذار با صراحت در ماده‌ی 650 ضابطه مجازات اسلامی، ادای شهادت دروغ در دادسرا را ممنوع کرده و آن را جرم می‌پندارد، اما همچنان افرادی هستند که به خاطر منافع فردی یا دشمنی با یکی از دوجانب، حاضر به ادای شهادت دروغ در دادسرا می‌شوند و محتمل است با این کار، زندگی یکی از دوجانب را به مخاطره بیندازند.

به همین سبب، قانون‌گذار مجازاتی را برای افرادی که ادعای شهادت دروغ در دادسرا دارند در عقیده گرفته که بر اصل ضابطه 650 مجازات اسلامی: «هر کس در دادسرا، نزد مقامات رسمی، شهادت دروغ بدهد، به سه ماه و یک روز تا دو سال حبس و یا پرداخت جزای نقدی محکوم می‌شود».

اگر در دادسرا مشخص شود که ناظر دروغ می‌گوید، بر اساس شهادت او حکمی صادر نخواهد شد اما اگر بعد از اصدار یا اجرای دستور مشخص شود شهادت شخص دروغ بوده، افزون بر مجازات حبس و یا جزای نقدی، ناظر وظیفه است غبن و زیانی که به واسطه‌ی او رسیده را جبران کند؛ اینگونه ماده‌ی 236 ضابطه آیین دادرسی، قاضی و بازپرس را وظیفه کرده که تا قبل از ادای شهادت ناظر، شخص را اگاه کند که شهادت دروغ، جرم می‌باشد و چه مجازاتی در پی دارد.

اعتراض به شهادت شهود چگونه است؟

اگر قبل از ادای شهادت یا اصدار دستور، نتوان فقدان پیش روگیری شروط قانونی توسط شهود یا دروغ بودن شهادت را اثبات کرد و به سبب این شهادت، حقی از کسی تباه شده یا اتهامی به کسی وارد شده باشد می‌توان اعتراض به شهادت شهود را اجرا داد.

لایحه اعتراض به شهادت شهود

اگر قصد دارید به شهادت شهود اعتراض کنید و نیاز به لایحه دارید ، بهتر است برای لایحه اعتراض به شهادت شهود با وکلای گروه وکلای آریا دادیار تماس گرفته و سوال های خود را بپرسید زیرا دارای صدهها لایحه موفق در این زمینه می باشد و مطابق با موضوع دعوا شما یک لایحه حرفه ای تنظبم می شود.

وکیل اعتراض به شهادت شهود چه اقداماتی اجرا می‌دهد؟

اگر شما نیاز به وکیل برای اعتراض دارید باید به صورت حضوری به گروه وکلای آریا دادیار مراجعه کنید و سوال خود را از تیم کاربلد ما بپرسید. جهت داشتن مشاوره حقوقی حضوری با شماره های داخل سایت تماس بگیرید.