وکیل امور استخدامی + متخصص + دیوان عدالت اداری

وکیل امور استخدامی + متخصص + دیوان عدالت اداری

وکیل امور استخدامی یکی از موضوعاتی است که دارای پیچیدگی خاص است و باید در بخش دیوان عدالت اداری به آن رسیدگی شود. در ادامه به صورت کامل به آن می پردازیم.

حقوق اداری، مجموعه ای از قواعد و مقررات است که حاکم بر روابط اشخاص و اداره بوده و مقصود ان حمایت از حقوق مردم در برابر اعمال و تصمیمات اداره است و در واقع حافظ منافع و مصالح عمومی است.

اداره در مفهوم سازمانی، عبارت است از مجموعه تشکیلات و سازمان هایی که عهده دار تأمین نظم عمومی و عرضه خدمات عمومی بوده و به این جهت به طبق ضابطه از برخی اختیارات حاکمیتی برخوردار می باشند.

اداره در مفهوم مادی، عبارت است از مجموعه فعالیت هایی که به وسیله حکومت یا به راهنمایی حکومت و تحت نظارت حکومت به منظور حفظ نظم عمومی و تأمین نیازهای همگانی (خدمات عمومی) اجرا گیرد.

مبادی حاکم بر سازمان های اداری در ایران عبارتند از:

اصل حاکمیت ضابطه

مطابق با این اصل، حکومت بایست در محدوده ضابطه، اعمال قدرت نماید و اداره کار مملکت بایست بر اساس ضوابط و مقررات فرم گیرد و سلیقه های فردی اساس اداره کار نباشد.

ادارات دولتی می بایست تحت نظارت قوه قضائیه بوده و مقامات اداری توانایی مسئولیت حقوقی، کیفری، مالی و اداری باشند و اعمال و تصمیمات ان ها در قوه قضائیه قابلیت بازنگری داشته باشد.

به طبق اصل حاکمیت ضابطه (به عنوان یکی از مبادی حقوقی حاکم بر سازمان های اداری)، اعمال و تصمیمات ضد ضابطه اداره، قابل ابطال است.

تضمین اجرای اصل حاکمیت ضابطه

  • تضمین اجرای اداری
  • تضمین اجرای قضایی
  • تضمین اجرای سیاسی

در مواردی که اعمال و تصمیمات مقامات اداری ضد ضابطه باشد دیوان عدالت اداری حق ابطال ان تصمیمات و اعمال ضابطه را خواهد داشت.

به طبق تضمین اجرای سیاسی، قوه مجریه، به عنوان سکاندار حقیقی کار اداری مملکت در مجلس شورای اسلامی مسئولیت سیاسی دارد.

وکیل کار اداری و استخدامی

  • فقدان شایستگی مقام اداری
  • تجاوز و تخطی مقام اداری از شایستگی
  • سوء استفاده از مقام و قدرت
  • فقدان پیش روگیری آیین نامه ها لازم اداری
  • فقدان علل و موجبات قانونی
  • عمل ضد ضابطه

فرد حقوقی به صورت کامل از اشخاص و اموال تشکیل دهنده، صاحب حق و وظیفه و اموال و دارایی می گردد و می تواند طرف دعوی قرار گیرد.

وکیل امور استخدامی + متخصص + دیوان عدالت اداری

انواع اشخاص حقوقی عبارتند از:

۱)عمومی

۲)خصوصی

در داخل قوه مجریه، وزارتخانه ها و دستگاه های اجرای، شخصیت حقوقی مستقل از حکومت ندارند و در واقع جزئی از حکومت هستند به این سبب است که وزارتخانه ها حق مطرح دعوی علیه همدیگر را ندارند و رفع اختلاف بین دستگاه های اجرایی و وزارتخانه ها در شایستگی هیأت وزیران است.

شورای عالی اداری

در نظام جمهوری اسلامی ایران، شوراهای بسیاری در سطح سازمان مرکزی اداری مملکت وجود دارند که در دایره حقوق اداری، شورای عالی اداری با اهمیت ترین ان هاست.

شورای عالی اداری توانایی ۱۵ عضو وجود دارد و رئیس جمهور ریاست شورای عالی اداری را بر عهده دارد.

شورای افزایش مدیریت و سرمایه انسانی

به طبق بند ب ماده ۱۱۶ ضابطه مدیریت خدمات کشوری، به منظور بررسی و تصویب بیان و شرح وظیفه شغلی،بررسی و تصویب دستورالعمل ها،تشکیل رویه های واحد اداری و استخدامی و شورای افزایش مدیریت و سرمایه انسانی، یا ۹ نفر عضو به وجود آمده است.

تصمیمات شورای افزایش مدیریت و سرمایه انسانی، پس از تأیید رئیس جمهور لازم الاجرا می شود.

کنترل سازمان های اداری

انواع کنترل سازمان های اداری توسط نهادهای حکومتی عبارتند از :

  1. کنترل اداری
  2. کنترل پارلمانی(سیاسی)
  3. کنترل قضایی

۱)نظارت از طریق دیوان محاسبات مملکت

دیوان محاسبات مملکت مستقیما از عقیده مجلس شورای اسلامی قرار داشته و نظارت دیوان محاسبات بر اداره، نظارتی مالی و بودجه ای است.

2)نظارت از طریق سؤال و استیضاح

فرق مبادی ۸۸ و ۸۹ ضابطه اساسی جمهوری اسلامی ایران، نمایندگان مجلس شورای اسلامی حق مطرح سؤال و استیضاح مقامات قوه مجریه را دارند.

وکیل استخدامی دیوان عدالت اداری

دیوان عدالت اداری مرجع عالی قضایی در کار اداری است و در رأس دادگاههای اداری ماخذها شبه قضایی اداری قرار دارد.

دیوان عدالت اداری عمل به ابطال تصمیمات ضد ضابطه یا شرع یا خارج از حدود اختیارات مقامات اجرایی می نماید.

آخرین قانونی که در به خاص دیوان عدالت اداری به تصویب رسیده است ضابطه تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری وجود دارد که این ضابطه در نشست علنی مورخ ۲۲/۰۹/۱۳۹۰ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است و در تاریخ ۲۵/۰۳/۱۳۹۲ موادی از ان توسط مجمع تشخیص مصلحت نظام، موافق با مصلحت نظام تشخیص داده شد و اگرچه مابقی ماده ان در تاریخ ۳۰/۰۹/۱۳۹۰ به تأیید شورای نگهبان رسیده است.

اگرچه می توان ادعا نمود که عام ترین ضابطه استخدامی مملکت، ضابطه مدیریت خدمات کشوری است.

به طبق ماده ۱۲۷ ضابطه مدیریت خدمات کشوری، ضابطه استخدام کشوری کاملا نسخ نشده است، لذا صرفاً مقررات مغایر با ضابطه مدیریت خدمات کشوری نسخ نشده است.

وکیل امور استخدامی + متخصص + دیوان عدالت اداری

تعریف استخدام

اصلا ماده قانونی به تعریف استخدام نپرداخته، لیکن به قرینه ی تعریف عبارت “استخدام حکومت” در بند الف ماده یک ضابطه استخدام کشوری ، می توان استخدام را این شیوه تعریف نمود:

منظور از پذیرفته شدن اینگونه قبولی در آزمون استخدامی و تأیید شدن توسط انتخاب می باشد.

  • استخدام ساعتی و کار معین،
  • استخدام نیاز به خدمت
  • استخدام کارگری.
  • استخدام رسمی
  • استخدام پیمانی

دستگاه های اجرایی می توانند نیازهای استخدامی خود را برای تصدی پست های چندگاهه و ثابت از طریق استخدام پیمانی تأمین نمایند.

نتیجه گیری و سخن آخر

شما برای پیگیری کارهای استخدامی باید حتما توسط وکیل متخصص امور استخدامی صحبت داشته باشید که بتوانید براحتی در کمترین ممکن زمان کار خود را انجام بدهید.

با توجه به اینکه گروه وکلای آریا دادیار دارای بهترین وکلای مجرب در زمینه دیوان عدالت اداری است شما براحتی می توانید کارهای اداری خود را توسط وکیل استخدامی دیوان عدالت اداری جلو ببرید.