گرفتن مهریه + مراحل + بعد از طلاق + ازدواج موقت

گرفتن مهریه + مراحل + بعد از طلاق + ازدواج موقت

در این مقاله میخواهیم راجب گرفتن مهریه و مراحل آن صحبت کنیم و گرفتن مهریه بعد از طلاق و ازدواج موقت به چه صورت می باشد.

مهریه واژه ای است که بی شک همه ی شما اسم آن را شنیده اید. مهریه به مالی گفته می شود که زن در هنگام عقد نکاح مالک آن می شود و مرد به محض مطالبه زن مکلف به پرداخت آن می شود زیرا مهریه در اکثر مواقع عندالمطالبه می باشد.

اما گاهی زنان برای گرفتن مهریه دچار مشکل می شوند و به آسانی مهریه خود را دریافت نمی کنند.

ما سعی می کنیم در این مطلب به صورت خلاصه و مفید مراحل گرفتن مهریه و همچنین چگونگی گرفتن مهریه بدون طلاق و بعد از طلاق را برای شما شرح بدهیم.

آیا گرفتن مهریه بعد از طلاق امکان پذیر است؟

خیر گرفتن مهریه ربطی به طلاق گرفتن ندارد زیرا از لحظه ی انعقاد عقد نکاح بر ضمه شوهر است و زن مالک آن می شود و بدون طلاق نیز زن می تواند درخواست گرفتن مهریه را بکند. البته این امر یعنی دریافت مهریه بدون طلاق و ایجاد شکاف و مشکل بین زن و مرد در عرف جامعه شایع نمی باشد.

موضوع مهریه در کشور ما به دلیل عدم توجه به واقعیات و برقراری مهریه های سنگین به معضلی بزرگ در کشور تبدیل شده است.

مراحل گرفتن مهریه چگونه است؟

به طور کلی گرفتن مهریه از دو طریق ممکن می باشد:

1- از طریق اجرای ثبت

2- از طریق مراجعه به دادگاه

مراحل گرفتن مهریه از طریق اجرای ثبت:

در این روش زن به محل واحد اجرای ثبت که عقد در آن جا انجام شده است مراجعه می کند و درخواست صدور اجراییه برای گرفتن مهریه می کند، و دفترخانه اجراییه را صادر و زن آن را به دایره ی اجرای ثبت خواهد برد. و سپس اجراییه به مرد ابلاغ می شود تا ظرف 10 روز برای تعیین تکلیف برای پرداخت مهریه اقدام کند و در غیر این صورت و عدم مراجعه ی مرد، زن اموال مرد را برای توقیف معرفی می کند.

حال اگر مرد اموالی برای توقیف نداشته باشد با توجه به میزان درآمد و گردش حساب بانکی وی مهریه به صورت اقساط گرفته می شود.

در هر صورت باید توجه داشت که در زمان گرفتن مهریه مستثنیات دین می بایست رعایت شود.

گرفتن مهریه

همانطور که اشاره شد برای گرفتن مهریه فرقی بین قبل و بعد از طلاق نمی کند و زن میتواند شخصا یا به وسیله ی وکیل این موضوع را پیگیری کند البته توصیه می شود با توجه به قوانین جدید و پیچیدگی های موجود در گرفتن مهریه برای آسانی کار خود از وکیل مهریه استفاده کنید.

مدارکی که باید زن با خود به هنگام مراجعه به دفتر خانه همراه داشته باشد شامل شناسنامه ، کارت ملی و همچنین سند ازدواج می باشد و اگر این کار به وکیل سپرده شده باشد علاوه بر مدارک مذکور می بایست وکالت نامه ای که زن به وکیل برای گرفتن مهریه داده است نیز همراه باشد.

اگر شما بدون داشتن وکیل اقدام به گرفتن مهریه کنید به دلیل عدم آشنایی با مراحل آن پروژه ای زمان بر خواهید داشت و وکیل مهریه سبب خواهد شد که این مراحل با سرعت بیشتری ادامه پیدا کنند.

گرفتن مهریه از طریق دادگاه

راه دوم برای گرفتن مهریه اقدام از طریق دادگاه خانواده است، زن دادخواست خود را به دادگاه خانواده می دهد و بعد از تعیین نوبت برای مرد اخطاریه ارسال می شود و 10 روز زمان دارد برای پاسخ راجع به این موضوع.

حال تفاوت های این دو مرحله را بیان می کنیم:

1-روند پرونده در اجرای ثبت سریع تر از دادگاه دنبال می شود.

2-هزینه ای که در اجرای ثبت بابت گرفتن مهریه پرداخت می شود نسبت به دادگاه کم تر است.

3- اگر مهریه سکه باشد و در طول اجرای حکم قیمت سکه گران شود اجرای ثبت به این افزایش توجه ای نمی کند اما در دادگاه قیمت زمان اجرای حکم ملاک می باشد.

4- در اجرای ثبت زوج نمی شود مرد را زندانی کرد اما در دادگاه این امکان وجود دارد.

مراحل گرفتن مهریه در ازدواج موقت

شاید این تصور برای عده ای وجود داشته باشد که در عقد موقت امکان گرفتن مهریه وجود ندارد اما این گونه نیست و حتی اگر عقد موقت با صیغه نامه ی معمولی هم باشد زن با دادن دادخواست به دادگاه خانواده می تواند تقاضای گرفتن مهریه را بدهد و حتی امکان توقیف اموال را هم دارد و هیچ گونه فرقی در این مورد وجود ندارد.

و در پایان باید گفت که شما برای گرفتن مهریه نیاز به مشاوره حقوقی دارید و اصلا نباید این عمل را عملی ساده تصور کرد زیرا مرد می تواند در مواقعی به دور زدن قانون برای فرار از پرداخت مهریه دست بزند و همچنین خیلی مواقع بحث مستثنیات دین و اعسار پیش می آید که شما را ناچار به استفاده از وکیل برای به دست آوردن حق خود می کند.

جهت گرفتن مهریه می توانید با موسسه حقوقی ما تماس بگیرید و جهت مشاوره حقوقی با گروه وکلای آریا دادیار، از شماره های موجود در سایت استفاده کرده یا از طریق آنلاین یا وکیل خانواده صحبت کنید.