مشاوره حقوقی ضرب و شتم

مشاوره حقوقی ضرب و شتم

مشاوره حقوقی ضرب و شتم یکی از موضوعاتی است که سوال های زیادی در مورد آن از وکلای آریا دادیار پرسیده شده است که در این مقاله به صورت کامل به آن می پردازیم.

در دعاوی مواقع عصبانیت ، و کنترل ضعیف ، معمولاً با ضرب و شتم مواجه می شود. بسیاری از مردم از وجود قوانین و مجازات های ضرب و شتم اطلاع ندارند ، با مشکلات زیادی روبرو هستند و در مورد ضرب و شتم به مشاوره حقوقی نیاز دارند. در ادامه این مقاله موضوع ضرب و شتم و مجازات مورد بحث قرار خواهد گرفت.

ضرب چیست؟

صدماتی را که فقط باعث کبودی ، قرمزی ، کبودی یا پیچ خوردگی عضو می شوند ضرب می نامند. این آسیب شامل شکستگی یا خونریزی اعضای بدن نمی شود. 

جرح چیست؟

آسیب هایی که در اثر خونریزی ، خراشیدن ، شکسته شدن اندام یا اندام قطع شده حاصل می شود.

هنگامی که آسیب ناشی از شخص دیگری باعث تغییر رنگ پوست یا کبودی یا تورم شود اما خونریزی وجود نداشته باشد ، ضرب نامیده می شود ، اما وقتی همراه با خونریزی خارجی باشد ، آسیب دیدگی نامیده می شود.

اینکه کدام یک از ضرب و شتم ها حکم  قصاص دارند کدام یک حکم  دیه دارند ، توجه به این نکته خالی از لطف نیست که اگر از نظر دادگاه ، تلافی جویی دقیقاً به همان صورت آسیب نباشد ، دادگاه موظف است صدور دیه است. اگر به هر دلیلی از نظر جسمی مورد ضرب و شتم قرار گرفته اید ، بهتر است فرد متجاوز را تحت پیگرد قانونی قرار دهید و اولین مرحله درخواست مشاوره حقوقی از وکیل است که بهتر است از طریق تلفن و بلافاصله در صورت بروز بیماری عروق کرونر قلب انجام شود. تایید کنید

مجازات ضرب

جرم تعرض با توجه به تعاریفی که در بالا ارائه شد مجازات های مختلفی دارد:

  • در مواردی که مرتکب یا ضارب در درگیری به طرف مقابل ضربه وارد کند که هیچ صدمه ای یا نقصی در بدن ایجاد نکند یا اثری از بدن برجای بگذارد ، مرتکب مجازات حبس درجه هفت یا شلاق ، یعنی 91 وی به 6 ماه در روز و 11 تا 30 ضربه شلاق محکوم می شود.
  • اگر متجاوز ضرباتی وارد کند که بر بدن اثراتی مانند کبودی ، خراش یا مثله ایجاد کند ، مطابق شرایط مقرر در قانون مجازات اسلامی با پرداخت دیه به زندان محکوم می شود.
  • به دلیل شرکت در درگیری یا شرکت در درگیری جمعی اگر نتیجه درگیری منجر به قتل شود ، عاملان قتل به قصاص به حبس از یک تا سه سال محکوم می شوند. کلیه شرکت کنندگان در درگیری به شش ماه تا سه سال زندان محکوم می شوند.

ضرب وشتم خانگی:

یکی از مهمترین دلایل طلاق مردان و اکثر زنان ضرب و شتم در خانه است.

در حقوق ایران و فقه اسلامی ، مردان حق طلاق دارند. اگر مردان به همسران خود حق طلاق ندهند و زنی که با همسرش مخالف طلاق است باید دلیل درخواست طلاق خود را ثابت کند.

زن باید بتواند به قاضی ثابت کند که ادامه زندگی با همسرش برای او بسیار دشوار است و اینکه کتک خوردن در خانه دلیل شایع زنان است.

درگیری های گروهی

اگر در جریان درگیری گروهی یا گروهی ، این درگیری منجر به ضرب و شتم شود ، هر یک از افراد درگیر درگیری به سه ماه تا یک سال زندان محکوم می شوند.

بخاطر داشته باشید که طبق کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی ، طبق ماده 615 ، در صورت ضرب و شتم ، مجازات به سه حالت زیر تقسیم می شود:

  • در صورت بروز درگیری منجر به قتل ، مجرم به 1 تا 3 سال زندان محکوم می شود.
  • در صورت تعارض منجر به قطع عضو ، مدت حبس از 6 ماه تا 3 سال است.
  • در صورت اختلاف منجر به ضرب و شتم ، مجرم به حبس از 3 ماه تا 1 سال محکوم می شود.

سخن پایانی

اگر شما نیاز به مشاوره حقوقی ضرب و شتم دارید می توانید سوال های خود را از وکلای مجرب گروه وکلای آریا دادیار بپرسید. شما به صورت تلفنی یا آنلاین قادر هستید سوال خود را بپرسید و در کوتاهترین زمان پاسخ آن را دریافت کنید. اگر نیاز به مشاوره حقوقی حضوری دارید ، با شماره های داخل سایت تماس گرفته و یک وقت با وکیل پایه یک دادگستری بگیرید.