وکیل سرقت مسلحانه

وکیل سرقت مسلحانه

در این مقاله قصد داریم به صورت کامل راجب سرقت مسلحانه بگوییم و جرم آن چیست و چگونه می شود ثابت کرد و نقش وکیل سرقت مسلحانه در آن چیست.

ضرورت داشتن وکیل سرقت مسلحانه

محتمل است برای شما اینگونه در مسائلی پیش آمده باشد که نیاز داشته باشید در دادسرا حضور داشته باشید و از آنجایی که بسیاری از اشخاص دانش کافی به سوال ها حقوقی ندارند و با سهل انگاری محتمل است پرونده خود را به سمت شکست بکشانند؛

هم اینگونه اشخاص به سبب ترس از آبرو و یا نداشتن وقت کافی محتمل است که نخواهند در دادسرا حضور پیدا کنند در این فرم حضور وکیل کیفری مناسب به جای موکل خود در دادسرا با توجه به صلاح دید قاضی امکان پذیر خواهد بود.

همانطور که قبلا گفته ایم حضور وکیل در دادسرا یا قبل از جریان پرونده بسیار مهم است و شما چه با وکیل سرقت مسلحانه چه موضوع حقوقی کیفری، با یک متخصص مشورت داشته باشید. بنابرین شما هم جهت داشتن پرونده سرقت مسلحانه حتما قبل از آن با یک وکیل مشاوره داشته باشید.

تعریف سرقت مسلحانه

سرقت مسلحانه جزو جرایم کیفری است که برای آن مجازات های سنگینی در دادگاه و قانون در نظر گرفته شده است.

مجازات سرقت مسلحانه از چه نوعی است؟

مجازات این جرم به دلیل اینکه جزو جرایم حدی است بسیار سنگین می باشد. هم اینگونه مجازات حدی به مراتب سنگین تر از مجازات تعزیری بوده لذا سرقت مسلحانه از جمله جرم هایی است که از حساسیت فوقانی برخوردار است و طبعا برای بررسی به پرونده های سرقت مسلحانه نیازمند وکیل سرقت مسلحانه خبره و با پیشینه در این زمینه وجود دارد.

ماهیت سرقت مسلحانه توسط سارق

با توجه به اینکه ماهیت سرقت مسلحانه به دلیل استفاده از سلاح های گرم یا سرد توسط سارقان با بقیه سرقت ها تفاوت دارد و نتیجه می شود که روند بررسی به آن و هم اینگونه مجازاتی که برای آن در عقیده گرفته خواهد شد متفاوت با سرقت بدون سلاح خواهد بود.

منظور از سلاح در سرقت مسلحانه چه هست؟

منظور ما از سلاح در این بخش سرقت با سلاح های گرم مثل تفنگ و گاز اشک اور و سلاح های سرد مثل چاقو، قمه، پنجه بوکس و از این قبیل وجود دارد.

هم اینگونه سرقت مسلحانه شامل استفاده از سلاح های سرد جنگی مثل سر نیزه های قابل نصب در تفنگ و کارد های سنگری که نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران از آن ها استفاده می کنند، وجود دارد.

از سلاح های گرم دیگری که سارقان محتمل است استفاده کنند سلاح های شکاری مثل تفنگ ساچمه زنی و یا تفنگ های مخصوص بی هوش کردن حیوانات و تفنگ های شکار جانوران آبزی می تواند باشد.

اگر برای ترساندن باشد مجازات سرقت چیست؟

استفاده هر کدام از این سلاح ها توسط سارقان و یا تا اینکه در دست داشتن آن سلاح ها درصورتیکه بدون استفاده باقی بماند و تنها برای ترساندن بقیه از آن ها استفاده کنند، سرقت مسلحانه محسوب می شود و در نتیجه آن ها به مجازات سرقت مسلحانه محکوم خواهند شد.

مجازات سرقت مسلحانه

همانطور که گفتیم مجازات سرقت مسلحانه از نوع حدی وجود دارد که شدید تر از مجازات تعزیری است. طبق ماده 651 زمینه تعزیرات ضابطه جمهوری اسلامی مجازات سرقت، 5 تا 20 سال حبس و هم اینگونه 74 ضربه شلاق برای سارق یا سارقان متناسب به جرمشان وجود دارد. اگر سرقت هایی که اجرا می شوند توانایی شروط زیر که در ادامه گفتیم باشند مجازاتی فوق برای سارقان اجرا خواهد شد.

مجازات سرقت حدی

همان طور که در ابتدای متن هم عقیده کردیم مجازات سرقت مسلحانه از نوع مجازات سرقت حدی است.

در ادامه درباره مجازات سرقت حدی اکثر صحبت خواهیم کرد.

مورد بیان شده زیر جزو مجازات حدی محسوب می شوند:

  • اگر سارقی از اسلحه در سرقت خود استفاده کند
  • دفعه اول چهار انگشت دست راستش قطع می شود.
  • برای دفعه دوم پای چپ سارق مسلح از قوزک پا به پایین قطع خواهد شد.
  • برای دفعه سوم سارق بین 15 تا 25 سال زندانی خواهد شد.
  • دفعه چهارم دستور سارق مسلح اعدام خواهد بود.

مجازات سرقت تعزیری

نوع دیگری از مجازات سرقت، مجازات سرقت تعزیری است. فرق آن با مجازات سرقت حدی در نوع و شدت مجازات وجود دارد.

همان طور که در زمینه های قبل هم عقیده کردیم در صورتیکه سرقت از نوع سرقت مسلحانه باشد مجازاتی که برای مجرمان آن در عقیده گرفته خواهد شد.

از نوع مجازات حدی وجود دارد در این مقاله از توضیح مجازات های سرقت تعزیری صرف عقیده می کنیم زیرا سرقت مسلحانه توانایی مجازات تعزیری وجود دارد.

شروط اجرای حد سرقت

همانطور که گفتیم مجازات سرقت مسلحانه بسیار سنگین است و به دلیل اجرا شدن مجازات جدی برای مجرمین ، شرایطی برای آن در نظر گرفته شده است.

یعنی این مجازات برای همه اشخاص در هر سنی و هر شروطی اجرا نخواهد شد. در ادامه راجب شروط اجرای حد سرقت توضیح داده ایم.

مورد زیر از شروط اجرای حد سرقت وجود دارد:

  • بالغ بودن سارق یکی از شروط اجرای حد سرقت وجود دارد.
  • هنگامی مجازات حدی انجام می شود که : 1-سارق مجبور و به زور دست به سرقت نزده باشد. 2-هنگامی که شخص این را بداند، کاری که می کند سرقت به حساب می آید.
  • وقتی که سارق بداند عملش حرام است و هم اینگونه بداند که صاحب مال، از مال خود نگهداری کرده و آن را حفظ می نماید به اصطلاح دیگر مال خود را در حرز قرار داده است. در این فرم دستور حدی اجرا خواهد شد.
  • اگر سارق در شروط اضطرار یعنی به زور و در شروطی که برای مثال خطری او را تهدید می کرده، قرار گرفته باشد و مجبور به سرقت مسلحانه شود، دستور حدی با تشخیص قاضی پرونده برای سارق اجرا نخواهد شد.
  • درصورتیکه سرقت در وقت قحطی اتفاق بیفتد دستور حدی برای سارق اجرا نخواهد شد.
  • اگر شخص، مال را به قصد دزدی برنداشته باشد محکوم به اجرای حد نخواهد بود.
  • درصورتیکه مالی که سرقت شده در حرز (نگهداری و حفاظت) صاحب مال قرار نگرفته باشد، مجازات حدی برای سارق اجرا نخواهد شد.
  • درصورتیکه اموال سرقت شده جزو اموال دولتی و یا وقفی باشد مجازات حدی نخواهد داشت.

سرقت مسلحانه از منزل

وقتی که سرقت مسلحانه از منزل اجرا گیرد به شیوه ای که تا اینکه یکی از سارقین مسلح باشد به مجازات اعدام و یا حبس ابد محکوم می شوند.

قابل بیان است که این مجازات برای سارقینی که سرقت آنها از نوع سرقت مسلحانه نبوده اما زمانی که وارد منزل شدند اشخاص داخل منزل را مورد تعرض جنسی قرار داده اند؛ اینگونه اجرا خواهد شد.

چگونه با بهترین وکیل سرقت مسلحانه صحبت کنیم

شما می توانید با شماره های موجود در سایت گروه وکلای آریا دادیار ، با بهترین وکیل سرقت مسلحانه صحبت کنید و در صورت تمایل پرونده خود را به ما بسپارید.