سوال درباره مهریه | سوال در مورد مهریه

سوال درباره مهریه | سوال در مورد مهریه

در این مقاله میخواهیم راجب سوال های راجب مهریه صحبت کنیم و سوال درباره مهریه شما عزیزان را پاسخگو بدهیم. شما می توانید در بخش نظرات یا به صورت تلفنی سوال در مورد مهریه مطرح کنید.

مهریه ای قراردادن خانه ای که شوهر در آینده خواهد خرید باطل است؟

این مال به دلیل اینکه در زمان آینده خریداری خواهد شد و هنوز وجود ندارد، نمی تواند به عنوان مهریه گرفته شود و چنین شرط مبهمی باطل است. بنابراین ذکر این شرط در عقدنامه که در صورت خانه دار شدن زوج سه دانگ خانه را به عنوان مهریه به نام زوجه شود باطل است ، یعنی اگر شرط شود که داماد سه دانگ از آپارتمانی را که در آینده نامعلوم خواهد خرید ، به نام همسرش کند، این شرط به دلیل ابهام داشتن باطل است. مگر اینکه زمان مشخصی را تعیین کند.

مثلا شش ماه آینده، همچنین باید ملکی که در آن زمان مشخص خواهد خرید معلوم باشد. به این ترتیب می توان چنین تعهدی را به عنوان شرط ضمن عقد بر عهده زوج گذاشت، البته با ذکر مشخصات کامل ملک و همچنین مدت زمان انجام شرط.

آیا زوجه بعد از فوت ورثه می توانند مهریه را مطالبه کنند؟

با فوت زوجه مهریه نیز به ورثه او منتقل می شود و اصل طلبی که زوجه بابت مهریه داشته، طبق قاعده ارث به ورثه او انتقال می یابد و هر یک از ورثه به نسبت سهم الارث خود از اصل دین، طلب خود را از شوهر متوفی یا ماترک او مطالبه می کند.

آنچه که ورثه مستحق دریافت آن هستند اصل مبلغ مندرج در نکاح نامه به عنوان مهریه است نه قیمت روز وجه رایج. زیرا این حق را قانون فقط برای زوجه زنده متصور شده نه برای ورثه زوجه.

اجرا گذاشتن مهریه

به اجرا گذاشتن مهریه به صورت اینترنتی از دوندگی زیادی برخوردار نیست و می توان در مدت زمانی کمی دادخواست خود را به دادگاه ارائه داد. اولین راهی که برای به اجرا گذاشتن مهریه وجود دارد، مراجعه به شورای حل اختلاف می باشد، یا اینکه می توانید به دادگاه مراجعه کنید و از طریق دفاتر خدمات قضایی دادخواست خود را برای گرفتن مهریه تنظیم نمایید. البته تمامی این مراحل با داشتن یک وکیل می تواند برای شما راحت تر باشد.

مهریه دختره باکره چگونه می باشد؟

طبق ماده 1082 زن به محض عقد، مالک مهریه می شود و می تواند آن را از شوهرش بخواهد و برای دریافت مهریه از طریق تقدیم دادخواست به دادگاه یا اجرای ثبت استفاده کند. هرگاه در مهریه ذکر شده باشد مهریه فلان مقدار و به صورت عندالمطالبه است. یعنی زوجه از زمان عقد و ثبت آن در سند ازدواج مالک مهریه شده و مرد بدهکار به زوجه است.

در دوران عقد یا همان نامزدی عرفی که دختر و پسر زیر یک سقف نرفته اند اگر دختر دوشیزه باشد، می تواند همه مهریه خود را بخواهد و مهریه اش نصف نمی شود.

چون قصد طلاق و جدایی ندارد ولی اگر زوج، زوجه را طلاق دهد اگر همه مهریه را هم گرفته باشد باید نصف آن را به مرد پس بدهد و اگر هنوز مهریه ای نگرفته باشد در صورت طلاق نصف آن را می تواند بخواهد.

اگر طلاق به صورت توافقی بین طرفین باشد، پرداخت مهریه به هر میزان ممکن است توافق شود.

اگر پرداخت مهریه قسط های آن سنگین باشد تکلیف چیست؟

به تجویز تبصره ۲ ماده ۱۱ قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی می توانید دادخواست تعدیل اقساط را به دادگاه تقدیم نمایید. مطابق این تبصره، هر یک از محکوم له یا محكوم عليه می توانند با تقدیم دادخواست، تعديل اقساط را از دادگاه بخواهند. دادگاه با عنایت به نرخ تورم بر اساس اعلام مراجع رسمی قانونی کشور با تغيير در وضعیت معیشت و درآمد محكوم عليه نسبت به تعدیل میزان اقساط اقدام می کند.

آیا میدانید مطابق ماده ۱۰۸۵ قانون مدنی زوجه می تواند تا مهریه به او تسلیم نشده از ایفای وظایفی که در مقابل شوهر دارد امتناع کند مشروط بر اینکه مهر او حال باند و این امتناع مسقط حق تققه نخواهد بود و حق حبس مطلق در مهریه پذیرفته شده است؟

ماده ۱۰۸۶ قانون فوق در ادامه آورده است که اگر زوجه قبل از اخذ مهریه به اختیار خود به ایفای وظایفی که در مقابل شوهر دارد قيام نمود دیگر نمی تواند از حکم ماده قبل استفاده کند معذالک حقی که برای مطالبه مهر دارد ساقط نخواهند شد.

معمولا وقتی که زن به تکالیف خود عمل نمی کند و در واقع نشوز می کند مرد دعوی تسکین را مطرح می کند زمانی که زوجه از حق حيس خود استفاده می کند دادگاه در صورت احراز شرایط حق حبس دیگر دعوی تمکین را استماع تمی نماید اعم از اینکه دعوی طرح شده تمکین به صورت عام باشد یا به صورت خاص و در نتیجه این حکم توجه به راحتی می تواند نفقه خود را مطالبه نماید و حتی طرح شکایت کیفری ترک اتفاق بنماید. از طرفی به موجب آراء وحدت رویه مثل رأی وحدت رویه ۷۱۸ مورخ۹۰/۲/۱۲ تقسيط مهریه موجب سقوط حق حبس زوجه نمی گرداند.

به هر حال در زمان تعلی رویه قضایی این است که حق حبس مطلق در مهر به پذیرفته شده و تقسیط مهريه مي موجب سقوط آن می گردد.

اگر شوهر فوت کند تکلیف مهریه زن دوم چه می شود؟

اگر مردی بیش از یک زن داشته باشد خواه به عقد دائیم با عقد موقت، همسران او می توانند از محل ماترک (آنچه به ارث رسیده) مطالبه مهریه کند.

هیچ کدام از زنان متوفی در گرفتن مهریه بر دیگری رجحان ندارد. بعضی به اشتباه تصور می کند مهریه زن اول بر دیگران ارجحیت دارد که چنین نیست. حتی مهریه زنی که به عقد موقت در تکاح مرد بوده است با مهریه زنی که در عقد دائم بوده است تفاوتی نمی کند.

پس از فوت شوهر بحث مستنيات دين که در زمان حیات او قابل استناد بود، مطرح نمی باشد و از كل ماترک از جمله منزل مسکونی او می توان مهریه را وصول کرد. مهریه را هم از طريق دادگاه و هم از طریق اجرای ثبت می توان مطالبه کرد.

بعضی از اموال جزء مستعالیات دین می باشند و از بابت هیچ دیلی حتی مهریه از طریق آن اموال قابل وصول نیست. مثل منزل مسکونی مورد نیاز و منائب شأن مرد، اما پس از فوت شوهر دیگر بحث مستثنیات دین که در زمان حیات او قابل استناد بود، مطرح نمی باشد.

وکیل مهریه

شما عزیزان اگر در مورد سوال درباره مهریه یا سوال در مورد مهریه دارید می توانید از طریق تلفن سوال های خود را مطرح کنید و در صورت تمایل با وکیل مهریه گروه وکلای آریا دادیار صحبت کنید و از مشاوره رایگان ما استفاده کنید.

مطالب مرتبط :


اعسار مهریه مهریه بعد از فوت شوهر هزینه وکیل برای اجرای مهریه
فرار از دین سریعترین راه گرفتن مهریه