توقیف اموال کارفرما + وکیل

توقیف اموال کارفرما + وکیل

در این مبحث میخواهیم راجب توقیف اموال کارفرما صحبت کنیم و بگوییم چگونه می شود با کمک وکیل توقیف اموال کارفرما اینکار رو کرد. پس تا آخر مقاله همراه ما باشید.

آگاهی با حقوق دو طرفه کارفرما با کارگر و ضابطه می تواند کمک کند به این مسئله که کارگر حقوق خود را بداند و در فرم هدر دادن حقوق خود از طرف کارفرما بتواند با کمک ضابطه و وکیل متخصص حقوق خود را مطالبه کند و در فرم لزوم اموال کارفرما را معادل حق خود توقیف کند.

نماینده کارفرما کیست؟

نماینده کارفرما شامل تمامی افرادی می شود که عهده دار اداره کارگاه ها هستند. کارفرما نسبت به تمام قول هایی که نمایندگان کارفرما در مقابل کارگر به عهده می گیرند مسئول است. زمانی که نماینده کارفرما نسبت به کارگر تعهدی را به عهده بگیرد و کارفرما آن را نپذیرد، نماینده کارفرما در مقابل کارفرما مسئول است.

تعهدات کارفرما در مقابل کارگر

  1. پرداخت کلیه دریافتی کارگر : اولین پیمان کارفرما در برابر کارگر پرداخت تمامی حق و حقوق قانونی کارگر طبق ضوابط کار که شامل : حقوق، هزینه ایاب و ذهاب، هزینه مسکن، مزد و سایر مزایا طبق قرارداد کار است.
  2. پیش روگیری شروط کار: کارفرما متعهد است شروط کار که در ضابطه کار راجبه آن صحبت شده است را پیش روگیری کند، از جمله الزام به پیش روگیری ساعت کاری، واگذار ندادن کار اضافی به کارگر، ممنوعیت استفاده از کارگر زیر 15 سال و سایر شروط کار.
  3. پرداخت حق سنوات: یکی دیگر از تعهدات کارفرما در برابر کارگر پرداخت حق سنوات مطابق با شروط مندرج در ضابطه را دارد.
  4. بیمه کارگران: کارفرمایان متعهد هستند بر اصل ضابطه تامین همگانی تمامی کارگران واحد خود را بیمه کنند.
  5. پرداخت مطالبات معوقه کارگران در پایان کار: مطابق ماده 22 ضابطه کار تمامی مطالبات قانونی کارگر طبق قرارداد در وقت اتمام کار بایست به وی پرداخت شود و در فرم فوت کارگر، مطالبات بایست به وارثان کارگر پرداخت شود.
  6. تسلیم گواهی اجرا کار: کارفرمایان وظیفه هستند در وقت اتمام قرارداد کار، با توجه به درخواست کارگر، گواهی اجرا کار را با قید وقت شروع و پایان همکاری و نوع کار به کارگر تسلیم کنند.
  7. تأمین ایمنی کارگاه، ماشین آلات و ابزار حفظ سلامت کارگران: وظیفه تأمین سلامت کارگران و خودداری از پیدایی خطرات دراثر از کار، از جمله با اهمیت ترین تعهدات کارفرمایان در مقابل کارگران است.

چه اموالی از کارفرما قابل توقیف است؟

با توجه به ضابطه اجرای احکام مدنی، اموالی که که از کارفرما قابل توقیف است به دو زمینه اموال منقول و اموال غیر منقول تقسیم بندی می شود.

چه اموالی از کارفرما غیر قابل توقیف است؟

مستثنیات دین جز اموالی است که غیر قابل توقیف است. بر اصل شرع و ضابطه برخی از اموال که برای زندگی اشخاص جز نیاز زندگی محسوب می شود تا شخص بدهکار و خانواده وی، از تنگدستی در امان بمانند و برای خودداری از نقض کرامت انسانی و حفظ حیات اشخاص، غیر قابل توقیف هستند.

وکیل توقیف اموال کارفرما

این اموال را مستثنیات دین می گویند. مستثنیات دین با توجه به شروط شخص بدهکار می تواند متفاوت باشد. موارد مستثنیات دین در ماده ۲۴ ضابطه نحوه اجرای محکومیت‌های مالی به تفضیل بیان شده است.

اموال منقول: اموالی هستند که می توان آن را از جایی به جای دیگر منتقل کرد بدون آن که به خود اموال و یا محل استقرار آن صدمه ای وارد شود. اموالی از قبیل خودرو، کتاب، گوشی موبایل و ... .

اموال غیر منقول: اموالی هستند که نمی توان آن را از جایی به جای دیگر منتقل کرد به طوری که بخ خود مال یا محل استقرار آن صدمه ای وارد نشود. اموالی از قبیل دیوار، ساختمان، زمین و ... .

توقیف اموال کارفرما

منظور صحبت ما از توقیف اموال کارفرما این است که ، گرفتن اموال و دارایی هایی های کارفرما است که وظایف خود را اجرا نکرده است و دستور به غبن وی صادر گردیده است.

انواع توقیف اموال کارفرما

توقیف اموال کارفرما بر دو نوع توقیف تأمینی و توقیف اجرایی است.

توقیف تأمینی: زمانی که دستور بر علیه کارفرما صادر می شود، دستور بایست به فرم اجرائیه به کارفرما ابلاغ شود.

بعد از ارجاع ابلاغیه کارفرما 10 روز فرصت دارد آن را اجرایی کند. شاید طی 10 روز مهلتی که به کارفرما داده می شود اموال خود را به شخص دیگر انتقال دهد یا آنها را مخفی کند.

به همین سبب مطابق تبصره یک ماده 35 ضابطه اجرای احکام مدنی، محکوم له (کسی که دستور به سود او صادر شده است) می تواند تا اینکه قبل از اتمام مهلت قانونی 10 روزه کارفرما با معارفه اموال کارفرما، اموال وی را توقیف کند. به این نوع توقیف، توقیف تأمینی یا توقیف احتیاطی می گویند.

توقیف اجرایی: اگر بعد از 10 روز کارفرما هیچ کاری نکند ، شخص می تواند درخواست توقیف اموال کارفرما را بدهد. در این فرم عمل به توقیف اموال کارفرما خواهد شد. به این نوع توقیف اموال کارفرما، توقیف اجرایی می گویند.

مراحل توقیف اموال منقول کارفرما

دادورز (مأمور اجرا یا دادورز زیر عقیده مدیر اجرا، حکم دادگاه دادسرا را اجرا میکند، لذا عملی کردن مفاد و مندرجات اجراییه دادسرا یا اداره ثبت اسناد و املاک مملکت بر عهده مأمور اجرا است.) وظیفه است قبل از توقیف اموال، صورتی از اموال را تنظیم کند.

اموال بایست را از عقیده ارزش مالی مورد ارزیابی قرار گیرد. سپس بایست اموال در همان جایی که هستند نگه داری شود، مگر این که جابجا کردن اموال ضرورت داشته باشد. برای توقیف اموال منقول معارفه یک شخص معتمد لازم است.

مراحل توقیف اموال غیر منقول کارفرما

محتمل است در بعضی موارد خود مال منقول توقیف نشود و تنها عواید آن توقیف شود، توقیف عواید مشروط به این مسئله دارد که کارفرما به این کار راضی باشد. اگر مثلا کارفرما یک ملک داشته باشد که اجرا آن کفاف بدهی او باشد با موافقت عواید مال بازداشت می شود.

توقیف اموال کارفرما

دادورز وظیفه است بعد از توقیف اموال غیر منقول فرم اموال را تهیه کند. لازم است ارزیابی اموال غیر منقول فرم بگیرد. اگر خود مال توقیف شود حفاظت از آن موقتا بر عهده فردی است که آن ملک را تصرف کرده است و در صورتی که عواید مال توقیف شود، دوجانب می توانند شخص مورد اعتمادی را معارفه کنند تا عواید مال را حفاظت کند و در فرم فقدان توافق دوجانب، دادورز شخص مورد اعتمادی را برای این کار تعیین می کند.

نقش وکیل در توقیف اموال کارفرما

وکیل با توجه به دانش حقوقی که دارد قادر است براحتی و در کمترین زمان توقیفی ملک را برای شما بگیرید و وکیل توقیف اموال کارفرما کمک بسزایی به شما می کند و اگر توانایی گرفتن وکیل ندارید می توانید از مشاوره حقوقی اداره کار استفاده نمایید.