عدم تسویه حساب کارفرما

عدم تسویه حساب کارفرما

تسویه حساب کارمندان و کارگران با کارفرما می تواند به صورت مختلفی انجام شود، اما در هر صورت باید حقوق شخص کارمند یا کارگر بعد خاتمه کار به او پرداخت شود. در بعضی موارد، تسویه حساب می تواند در قالب یک برگه عادی انجام شود که حاوی اطلاعاتی از جمله میزان حقوق، کسری ها و پرداخت های انجام شده است.

نحوه عدم تسویه حساب کارفرما چگونه است

در یک کلام می گوییم که عدم تسویه حساب کارفرما باید شخص کارفرما باید پول را به حساب شخص کارگر یا کارمند بدهد و اگر امضا بگیرید و پولی ندهد، شخص می تواند از کارفرما شکایت کند. حتما کارفرما باید، واریزی داشته باشد و اگر پرداختی نداشته باشد باید پول را پرداخت کند.

درست است که تسویه حساب روی برگه عادی در قوانین کاری اعتباری ندارد ( در صورتی که کارفرما حق و حقوق را کامل نداده باشد ) ، اما این موضوع نشان دهنده عدم قانونی بودن این روش نیست. از طرفی، تسویه حساب محضری نیز اگر به شکل مناسبی و با رعایت قوانین و مقررات مربوط به آن صورت گیرد، می تواند قابل قبول باشد و در صورت بروز اختلاف، به عنوان دلیلی محکم در دادگاه مطرح شود.

اما این نکته را نیز باید توجه داشته باشد که تسویه حساب محضری باید حق و حقوق شخص پرداخت شده باشد و تمامی مدارک را کارفرما نزد خود داشته باشد که بتواند به آنها استناد کند.

قانون کار در مورد عدم تسویه حساب کارفرما

درست است، ماده 96 قانون کار [1] ایران مفادی را برای پرداخت سنوات خدمت توصیف می کند. بنابراین، کارفرما موظف است پس از پایان یا فسخ قرارداد، سنوات خدمت را به کارگر پرداخت کند. همچنین، در صورتی که تسویه حساب طولانی شود، کارگر می تواند از طریق اداره کار، شکایت خود را مطرح کند و حق خود را بطور قانونی از کارفرما بخواهد.

درست است، قانون کار در ایران مزایایی را برای کارگران تعیین کرده است که باید به صورت ماهانه به آن ها پرداخت شود. این مزایا عبارتند از:

  • حقوق پایه: مبلغی که به عنوان حقوق پایه برای کارگر تعیین شده است و هر ماه باید به او پرداخت شود که براساس مزد روزانه 30 الی 31 روزه می باشد.
  • مزایای حقوقی: از جمله حق مسکن، بن کارگری، حق خواربار و حق اولاد که باید به صورت ماهانه به کارگر پرداخت شوند.
  • پاداش سالانه ( اختیاری ) و عیدی که باید به صورت دقیق و به موجب قانون به کارگر پرداخت شوند.
  • مرخصی استحقاقی: کارگران برای هر سال کاری 21 روز مرخصی با حقوق کامل استحقاق دارند که باید به آن ها اجازه داده شود تا از آن استفاده کنند.
  • سنوات و بیمه از مزایایی است که حتما باید توسط کارفرما پرداخت شود.

مراحل شکایت از کارفرما

اگر شما در شرکتی که کار می کردید و به دلایلی کار خود را پایان دادید یا به دلیل عدم تسویه حساب کارفرما می خواهید از او شکایت کنید باید یکسری مراحل را پشت سر بگذارید که این مراحل برای شکایت از کارفرما بدین صورت می باشد :

  1. ابتدا پیشخوان دولت رفته و برای اداره کار احراز هویت شوید.
  2. سپس یک نام کاربری با رمز برای شما پیامک می شود.
  3. حال به سایت جامع اداره کار [2] مراجعه کرده و با اطلاعات که برایتان ارسال شده است وارد سایت شوید.
  4. سپس در اینجا باید دادخواست خود را ثبت کنید و از قسمت ارسال لوایح مدارکی که دارید را بارگزاری کنید.
  5. پس از مدت زمان یک هفته الی یک ماه برای شما تعیین جلسه می شود که باید در وقت و زمان مقرر شده در آنجا حضور پیدا کنید.

آیا برای شکایت وکیل اداره کار نیاز است؟

وکیل اداره کار با توجه به دانش و تخصص خود در زمینه قوانین و مقررات اداره کار، به موکلان خود کمک می کند تا دادخواست خود را به شکل صحیح تنظیم کنند و در مراحل پیگیری شکایت در کنار آنها است و دیگر نیاز به حضور شخص در جلسات رسیدگی نمی باشد.

شخص وکیل اداره کار به دلیل اینکه تجربه کافی در زمینه قانون کار دارد ، شما براحتی می توانید به حق و حقوق خود برسید.

عدم تسویه حساب کارفرما

سخن پایانی

تسویه حساب اداری، مرحله مهمی در ارتباط کارفرما و کارگر است. در این مرحله، تمامی مطالبات و بدهی های هر دو طرف در قالب یک صورتحساب به صورت کتبی ثبت می شود و باید پس از بررسی و تأیید آن توسط طرفین، مبلغ نهایی به کارگر پرداخت شود. همچنین در این مرحله، صورتجلسه تسویه حساب نیز تهیه می شود که در آن تمامی جزئیات تسویه حساب به صورت کتبی ثبت می شود. این مرحله می تواند به صورت دوره ای یا در پایان هر دوره کاری انجام شود.

اگر کارگر هستید و حق و حقوق خود را نگرفتید و برای شما پس از پایان کار عدم تسویه حساب شده است بهتر است با یک وکیل متخصص مشاوره داشته باشید و در صورتی که کارفرما هستید و تمامی مزایای کارمند یا کارگر خود را داده اید، بازم از شما شکایت کرده است وکلای آریا دادیار آماده کمک به شما می باشند.

منابع :

1- ماده 96 قانون کار - دواد آبادی

2- سامانه جامع روابط کار - لینک ورود