تنظیم دادخواست تخلیه ملک

تنظیم دادخواست تخلیه ملک

در این مقاله می خواهیم راجب تنظیم دادخواست تخلیه ملک برای شما بگوییم و اینکه چه زمانی باید این دادخواست نوشته شود و چرا باید یک وکیل ملکی این کار را انجام دهد.

فقدان وکیل تخلیه ملک توسط مستاجر همواره یکی از مشکلات موجر و دادسراها مملکت بوده است. چه اینکه مستاجر بدون توجه به انقضاء مدت اجاره اقدامی در راستای تخلیه ملک نمی نماید و موجر ناچار به عمل قانونی علیه مستاجر می گردد.

این در حالی است که در حال حاضر موجر نسبت به دریافت چک سبب نخلیه به موقع از مستاجر عمل می نماید، اما تا اینکه این عمل اینچنین در اغلب موارد از بازدارنگی کافی برخوردار نبوده و موجر کماکان مستغنی از مطرح دعوا نخواهد گردید؛ لذا در فرضی که ارتباط ی استیجاری مشمول ضابطه روابط موجر و مستاجر ۱۳۷۶ باشد موجر می بایست با مراجعه به شورای حل اختلاف محل اتفاق ملک دادخواست تخلیه ملک را تقدیم شورا نماید.

شورای حل اختلاف با دستیابی تملک یا سودبر بودن موجر دستور تخلیه را اصدار می کند. اگر مؤجر هزینه ای جهت رهن از مستاجر دریافت نموده باشد صادر کردن این دستور موکول به واریز آن وجه به صندوق دادگستری است.

دستور تخلیه ، دادخواست تخلیه شامل قراردادهایی می شود که به اتکا ضابطه روابط موجر و مستاجر سال ۷۶ مشمول تخلیه فوری نیستند و پس از اتمام مهلت اجاره مالک برای تخلیه ملک بایستی از طریق دادسرا عمل کند.

قراردادهای اجاره ای که شروط مندرج در ماده ی ۲ ضابطه روابط موجر و مستاجر سال ۷۶ را نداشته باشند و به عنوان مثال توسط دو نفر ناظر امضاء نشده اند و یا قرارداد در دو نسخه تنظیم نشده باشد مشمول تخلیه ی فوری نیستند.

دادسرا در نشست بررسی ادله ها و مستندات موجر برای تخلیه را بررسی کرده و در صورتی که مستاجر در نشست ی بررسی حاضر شود دفاعیات وی را استماع می کند و در فرم محق بودن موجر دستور به تخلیه ی ملک استیجاری صادر می کند.

نحوه ی اجرای حکم دادگاه

پس از قطعیت حکم قاضی به درخواست اجاره دهنده اجراییه صدور و به مستاجر ابلاغ می شود. اگر مستاجر مدت ۱۰ روز از تاریخ ابلاغ اجراییه عمل به خالی کردن ملک نکند اجرای احکام دادسرا با توسل به قوای قهریه عمل به تخلیه ی ملک می کند.

در بعضی مواقع که مبلغی به عنوان رهن خانه و یا قرض الحسنه از مستاجر گرفته شده باشد اجرای دستور تخلیه منوط به پس دادن مبالغ مذکور است.

دادخواست تخلیه املاک تجاری

در قراردادهای اجاره ملک های تجاری که شامل ضابطه روابط موجر و مستاجر سال ۵۶ هستند با پایان رسیدن مدت اجاره مالک نمی تواند تنظیم دادخواست تخلیه ملک تقدیم کند و تخلیه ملک صرفا در موارد مشخص و پیش بینی شده در ضابطه اخیر الذکر محتمل است ، اما در قراردادهای اجاره مسئله ضابطه روابط موجر و مستاجر سال ۷۶ به غیر از موارد مذکور در ماده ی ۷ و ۸ ضابطه به هنگام اتمام مدت اجاره موجر می تواند درخواست تخلیه ی ملک را ارئه کند.

فرق ودیعه با سرقفلی

حقیقت پول پیش و سرقفلی دو بحث کاملا جدا است. اگر اجاره کننده مبلغی را به عنوان پول پیش گرفته باشد در خلال تخلیه می بایست عین مبلغی را که دریافت کرده است به مستاجر مسترد کند ، اما در بعضی مورد که مالک باید مبلغی به جهت سرقفلی به اجاره کننده پرداخت نماید مبلغ سرقفلی بر اصل نرخ عادله ی روز محاسبه می شود.

اگر مستاجر پولی را به عنوان پول پیش و یا قرض الحسنه به مالک داده باشد و یا سند تعهد آوری نظیر چک جهت تضمین تخلیه و یا پرداخت اجاره به موجر ارائه کرده باشد اجرای دستور تخلیه منوط به سپردن و یا سند مذکور نزد اجرای احکام است.

اگر مستاجر سزاوار دریافت سرقفلی باشد دادسرا الزامی برای تعیین مبلغ سرقفلی ندارد  و اجرای دستور تخلیه اینگونه منوط به پرداخت سرقفلی نیست و مستاجر در اینگونه حالتی می بایست دادخواست مطالبه ی سرقفلی تقدیم کند.

شما عزیزان می توانید جهت تنظیم لایحه با شماره های موجود در سایت آریا دادیار تماس بگیرید و وکلای مجرب ما در زمینه ملکی صحبت کنید تا برایتان یک تنظیم دادخواست و آماده کنند.