سوال در مورد جعل | سوال درباره جعل

سوال در مورد جعل | سوال درباره جعل

سوال در مورد جعل یکی از موضوعاتی است که باید توسط وکیل مشاوره شوید و گروه وکلای آریا دادیار آماده پاسخگویی به شما عزیزان در مورد جعل می باشد.

جعل و تزویر استفاده از سندهای غیرقانونی می ‌باشد که به‌ موجب فصل پنجم قانون مجازات اسلامی هر کسی که به جعل سندی بپردازد با جرایمی رو به‌ رو خواهد بود، البته لازم به ذکر است که بگوییم جعل دارای انواع و ارکان مختلفی است و در صورت شرایط تحقق جرم جعل مجازات‌هایی را برای فرد خاطی تعیین خواهند کرد.

بهترین راه برای مطرح کردن سوال جعل

بسیاری از افراد که اطلاعاتی در مورد جعل ندارند همواره به ‌دنبال سوال درباره جعل هستند و سوالات گوناگون و مختلفی را در ذهن دارند که برای دستیابی به جواب آن ‌ها بررسی ‌هایی را انجام خواهند داد.  ازاین رو در ادامه مطالب شما را با اطلاعات مناسبی در مورد جعل آشنا خواهیم کرد.

سوال درباره جعل توسط وکیل دادگستری

با توجه به تعریف ‌هایی که در قانون مجازات اسلامی وجود دارد می ‌توان گفت که جعل به معنی دست بردن در سند یا ساختن نوشته یا مهر است، به ‌نحوی‌ که فرد خاطی قصد استفاده از آن را به ‌جای اصل مدرک دارد.

این کار را با قصد تقلب و ریا و تزویر انجام می ‌شود، البته این نکته را باید ذکر کنیم که سندی که توسط فرد جاعل ساخته می‌شود با اصل آن تفاوت زیادی نخواهد داشت، درنهایت کمتر افرادی می‌توانند سندهای جعلی را از اصلی آن تشخیص دهند .

جعل به طور کلی دارای انواع مختلفی است که می ‌توان آن‌ ها را به جعل کلی، جعل جزئی، جعل مادی و جعل معنوی دسته ‌بندی کرد. زمانی که فردی یک سند یا نوشته را به‌ صورت کلی از روی سند اصلی آن جعل کند مثل جعل شناسنامه یا جعل مدارک و اسناد گفته می‌شود که جعل کلی سند را انجام داده‌ اند.

گاهی اوقات بسیاری از افراد به ‌دنبال جعل امضای یک شخص برای استفاده از استفاده در چک و قراردادهای مختلفی می باشند در چنین شرایطی گفته می شود که جعل اسناد به صورت جزئی انجام گرفته است.

با توجه به تمام مواردی که ذکر کردیم باید بگوییم جعل مادی به تمامی کارهایی که تحت عنوان جعل از آن یاد می کنند، گفته می‌شود. یعنی اگر کسی قصد داشته باشد که امضای کسی را جعل کند یا نوشته و سندی را به‌ صورت کامل جعل نماید مرتکب جعل مادی شده‌ است.

در مورد جعل معنوی باید این نکته را ذکر کنیم که این نوع جعل را فقط کارکنان ادارات دولتی و مراجع قضایی انجام می ‌دهند، یعنی افراد عادی هیچ‌ گاه نمی ‌توانند مرتکب جرم معنوی شوند.

ارکان جرم جعل در قانون ایران

از دیگر سوالات حقوقی جعل  این است که ارکان جرم چیست؟ جرم همانند دیگر جرائم دیگر از عناصر سه گانه ای برخوردار است که شامل عنصر قانونی، عنصر مادی و معنوی می شود. در واقع عنصر قانونی جرم جعل در مفاد 523 تا 542 قانون مجازات نوشته است.

عنصر مادی به ساخت یا دست بردن در اسناد و نوشته گفته می شود و در مورد عنصر معنوی باید بگوییم که فردی که قصد داشته باشد از طریق تقلب به فرد دیگری لطمه بزند مرکتب جرم خواهد شد.

مجازات جعل توسط قانون اسلامی

یکی از سوالات حقوقی جعل این است که اگر فردی به جعل سند یا نوشته یا مهر یا هر چیز دیگری بپردازد آیا مجازاتی شامل حال وی می ‌شود؟ در واقع طبق قانون و مقرراتی که در مجازات قانون اسلامی وجود دارد باید بگوییم که مجازات جرم جعل و استفاده از سندهای تقلبی با توجه به موضوعاتی که دارند به دسته ‌های مختلفی تقسیم ‌بندی می ‌شوند، حتی می توان گفت افرادی که کار جعل سند را انجام می دهند با مجازات های مختلفی مواجه هستند.

مجازات جعل اسناد عادی توسط هر فردی که صورت بگیرد از ۳ ماه تا یک ‌سال حبس برخوردار است و باید به جزای نقدی از سه ‌تا ۱۲ میلیون ریال بپردازند، که این ارقام ممکن است در شرایط مختلف تغییر کند.

هنگام تعیین مجازات جرم جعل برای کارمندان دولتی مجازات بیشتری را در نظر می‌ گیرند، تحت این عنوان که فرد خاطی به ۱ تا ۵ سال حبس محکوم می‌شود و باید به ارائه جزای نقدی هم بپردازد.

شرایط تحقق جرم جعل

در مطلب سوال درباره جعل باید این‌ موضوع را ذکر ‌کنیم که اگر فردی به ‌صورت عالمانه اسناد رسمی یا غیر رسمی و دیگر موضوعات را به‌ صورت جعلی مورد استفاده قرار دهد و این عمل جرم می‌ باشد و از مجازاتی برخوردار است.

از این ‌رو می ‌توان گفت فردی که سند وی جلب شده ‌است برای شروع رسیدگی شکایت وی در دادسرا باید شکواییه ‌ای را ارائه کنند و اصل مدرک و سند جعلی را در اختیار کارشناسان قرار دهند، تا بررسی ‌های مورد نیاز را بر روی آن انجام دهند.

سخن پایانی :

اگر شما سوال در مورد جعل دارید و میخواهید از یک وکیل جعل سوال خود را بپرسید بدون شک گروه وکلای آریا دادیار بهترین گزینه برای شما عزیزان است که می توانید براحتی سوال خود را از وکلای مجرب آریا دادیار بپرسید.