وکیل متخصص در امور پزشکی | وکیل دعاوی پزشکی

وکیل متخصص در امور پزشکی | وکیل دعاوی پزشکی

وکیل متخصص در امور پزشکی یکی از تخصصات گروه وکلای آریا دادیار است که تاکنون در زمینه دعاوی پزشکی پرونده های گوناگون داشته و می توانید براحتی می توانید سوالات خود را مطرح نمایید.

ماهیت تعهد پزشکان

طبق نظر غالب فقهاء تعهد پزشک تعهد به وسیله و فعل بوده مسئول دانستن پزشک در مورد ضرر و زیان ناشی از اقدامی که او بر اساس دانش و فن پزشکی انجام داده موجه به نظر نمیرسد. پزشک ماهر ضامن نیست و خطای پزشکی از خطاهای دیگر مدتی است در دست پزشک بلرزد یا بیش از اندازه حرکت کند در صورتیکه تعمدی نداشته باشد امن نیست که از قاضی ابومحمد روایت است که: «پزشکی که واجد صلاحیت است مادامی که خطای عمدی از او سر نزند امن نیست.

اما مطابق قانون مجازات اسلامی تعهدی که بر عهده پزشکان گذاشته شده، تعهد به نتیجه بوده و برای مسئول شناختن پزشک، اتيات تقصیر وی ضرورتی ندارد. در این مورد مدعی صرفا باید وقوع ضرر و رابطه سببیت بین فعل پزشک و وقوع ضرر را تایت نماید.

در اینجا قانونگذار مطابق نظر مشهور فقهای اماميه عمل کرده است که پزشک را در مقابل هر نوع خسارت مالی و جانی مسئول میدانند ، البته خساراتی که ناشی از فعل او باشد، فقهای اماميه جز در موارد ضرورت و با رعایت کامل امور پزشکی قائل به ضمان طبيب هستند.

بنابراین اصل مسئوليت طبيب است و شرط عدم مسئولیت برای اقدامات ضروری درمانی در نظر گرفته شده است.

فعل زیانبار

رکن مهم دیگر مسئولیت کیفری پزشک وقوع یک فعل زیانبار از سوی پزشک است، مجرد تفکر در اقدام پزشکی یا تصمیم گیری پزشک از نظر قانون مینای مسئولیت تلقی نمی گردد. تا زمانی که عملی مادی از سوی پزشک صادر نشده که نتیجه زیانبار و خسارت زایی در پی داشته باشد مسئولیت کیفری پزشک مطرح نخواهد شد. و اصل مهم در اعمال زیانبار، اعمال ایجابی است نه ترک فعل اما بکارگیری وسیله معینی شرط نیست.

اصولا در مواردی که صاحبان حرف پزشکی به واسطه بی احتیاطی، بی مبالاتی وسیب وارد کردن صدمه جسمی یا بدنی یا نقص عضو به دیگری شوند، چون طبق مقررات قانون مجازات اسلامی چنین شبه عمد محسوب می گردند.

رابطه علیت

دادگاه برای مسئول دانستن پزشک نمیتواند به صرف وقوع صدمه و یا احراز خطای پزشکی حکم به مسئولیت پزشک بدهد.با توجه به رابطه علیت در حقوق جزا (تظريه خطای کیفری همچون شرط ضروری نتیجه و مقامات قضایی پس از احراز خطای جزایی پزشک، از قبیل بی احتیاطی، بی مبالاتی، عدم مهارت و عدم رعایت تظامات دولتی، بایستی بین خطای عامل و نتیجه و صدمه وارده رابطه علت و معلولی بیابند تا بتوانند اقدام به صدور حکم نمایند. به عبارت دیگر باید بین ضرر و(صدمه یا قوت ناشی از فعل بیمار باشد.

بنابراین چنانچه پزشکی نوع بیماری مریض را اشتباه تشخیص دهند اما بیمار به دلیل پیشرفت سریع و ذات بیماری قوت کند، به نحوی که اگر پزشک معالج نیز آن را تشخیص می داد مداوا و معالجه او امکان پذیر نبود، قصوری متوجه پزشک نمی باشد زیرا میان مرگ متوفي واقدامات پزشک رابطه علیت وجود ندارد، بلکه بیمار به دلیل ذات بیماری فوت نموده است. احراز رابطه علیت با دادگاه است و باید از میان تمام عواملی که در حادته دخالت داشته اند، علت تامه را مشخص نماید و به لحاظ اینکه در امور پزشکی نیاز به اخذ نظریه کارشناسان و صاحبنظران است، دادگاه باید اقدام به اخذ نظریه آنان کند و سپس با توجه به اوضاع و احوال پرونده، نسبت به موضوع اتخاذ تصمیم کند.

ملاک اصلی در تشخیص رابطه علیت عرف میباشد. آنچه عرفا قابل انتداب به متهم باشد موجب مادستولیت است اما در خصوص مسائل تخصصی از جمله وکیل جرایم پزشکی باید به عرف خاص یعنی نظریه متخصصان حرفه پزشکی مراجعه کرد و رجوع به نظریه متخصصین بر قاضی واجب است. رأی دیوان عالی کشور موید این مطلب است.

چرا باید برای دعاوی پزشکی به وکیل نیاز داریم ؟

اگر شما دچار قصور پزشکی شده اید و نیاز دارید، با یک وکیل قصور پزشکی مشورت کنید، پیشنهاد می کنم با گروه وکلای آریا دادیار تماس گرفته و با وکیل دعاوی پزشکی صحبت کنید. بدلیل اینکه وکلای آریا دادیار دارای سابقه بالا در قبول پرونده های پزشکی دارد، تجربه بالایی دارند و شما براحتی این امکان را فراهم کرده تا راحت سوال خود را بپرسید.

جهت مشاوره حقوقی با وکیل متخصص در امور پزشکی از با شماره های موجود در سایت تماس بگیرید یا از طریق وکیل آنلاین چت سوال خود را مطرح نمایید.