اخراج کارگر با قرارداد موقت

اخراج کارگر با قرارداد موقت

اخراج کارگر با قرارداد موقت یکی از موضوعاتی است که شما می توانید برای حق و حقوق خود از کارفرما شکایت کنید و ما در این مقاله به صورت کامل به اخراج کارگر با قرارداد موقت توضیح خواهیم داد.

براساس ماده ۱۷۴ ق. که متخلفان از هر یک از مواد مذکور در مواد ۳۸، ۵۹ و ۴۵ و تبصره ماده ۴۱ برای هر مورد تخلف حسب مورد علاوه بر رفع تخلف یا تأدیه حقوق کارگر و یا مر دو در مهلتی که دادگاه با کسب نظر نماینده وزارت کار و امور اجتماعی تعیین خواهد کرد به ازای هر کارگر به ترتیب ذیل محکوم خواهند شد:

  1. برای تا ۱۰ نفر، ۲۰ تا ۵۰ برابر حداقل مزد روزانه یک کارگر
  2. برای تا ۱۰۰ نفر نسبت به مازاد ۱۰ نفره ۵ تا ۱۰ برابر حداقل مزد روزانه یک کارگر
  3. برای بالاتر از ۱۰۰ نفر نسبت به مازاد ۱۰۰ نفر ۲ تا ۵ برابر حداقل مزد روزانه یک کارگر

نکته مورد توجه در ماده ۱۷۴ این است که بر خلاف ماده ۱۷۴ محاسبه جریمه نقدی مانند زمان صدور حکم بیان شده ، که این مورد با توجه به مقررات عمومی حقوق جزا زمان ارتکاب جرم در نظر گرفته می شود.

جرم برداشت غیر قانونی حقوق کارگر

  • موردی که قانون صراحتا اجازه برداشت داده باشد
  • هنگامی که کارفرما به عنوان مساعده وجهی به کارگر داده باشد
  • اقساط وام هایی که کافرما به کارگر داده است طبق ضوابط مربوطه
  • چنانچه در اثر اشتباه محاسبه مبلغی اضافه پرداخت شده باشد
  • مال الاجاره خانه سازمانی که میزان آن با توافق تعیین گردیده است

یکی از طرق دیگر که در آن احتمالا قرارداد کار خاتمه می یابد و در ماده ۲۱ قانون کار به آن اشاره نشده و لیکن عمده اختلافات کارگری و کارفرمایی را تشکیل میدهد فسخ قرارداد کار به طور یک جانبه از سوی کارفرماست که به آن اخراج گفته می شود.

کارفرمایان همواره بر این عقیده اند که دادن حق فسخ قرارداد و یا اخراج به کارفرمایان باعث بهبود فضای کسب و کار تولید و اعمال مدیریت علمی و رونق اقتصادی و اوجگیری راندمان و بازده کار می گردد و کشورهایی که قوانین کار آنها در سپردن این حق سخت گیرانه تر عمل کرده سرمایه گذاری کمتری نیز در تولید داشته و اقتصاد در آنها پویا نیست.

در قانون کار کشور ما کارفرما اگر نتواند از حق فسخ یک جانبه قرارداد در مراجع حل اختلاف دفاع نماید و با مدارک و مستندات موجود مراجع فوق مجاب نشوند که ادامه همکاری میسر نمی باشد، فسخ قرارداد کار تحقق نمی یابد و وی مجبور به اعاده به کار کارگر خواهد بود.

این بدان معنی است که چنانچه کارفرما اقدام به اخراج کارگر نماید تا بررسی علل اخراج در مراجع حل اختلاف و صدور رأي رابطه کارگری و کارفرمایی به حالت تعلیق در خواهد آمد، حال اگر مراجع مذکور با دلایل و مستنداتی که کارفرما ارائه می نماید مجاب شوند که ادامه همکاری کارگر امکان پذیر نیست حق فسخ قرارداد به کارفرما داده خواهد شد و چنانچه شرایط مهیا باشد کارگر برای دریافت مستمری بیمه بیکاری راهنمایی خواهد گردید. وگرنه این حق سلب شده و کارفرما مکلف به اعاده به کار کارگر اخراجی و پرداخت حق السعی ایام بلاتکلیفی خواهد بود.

در بسیاری از موارد به عنوان کارشناس طرف مشورت این موضوع قرار گرفته که کارفرمایی ادعا می نماید که کارگری دارد که از انجام دستورات وی سر باز زده و موجبات بی۔ نظمی کارگاه را فراهم آورده و ورود خروج منظمی در کارگاه نداشته و بقیه کارگران را نیز تشویق به کم کاری می نماید و یا اینکه به دلیل کم شدن حجم کار امکان ادامه همکاری با کارگری وجود ندارد و با اینکه ادامه همکاری مقرون به صرفه نیست اما مدتی است که این وضعیت را تحمل کرده و هم اکنون دنبال راه چاره می باشد.

پس به طور کلی کارفرما در دو صورت امکان دارد حاضر به ادامه همکاری با کارگر نباشد اولین مورد اینکه کارگر در انجام وظایف محوله قصور ورزیده و موارد انضباطی کارگاه را رعایت نکرده و اقدام به کم کاری مینماید و دوم اینکه به دلیل اینکه به ادامه همکاری نیاز ندارد و در صورت تحمل بار مالی حقوق و مزایای کارگر با توجه به عدم نیاز به او کارگاه به مخاطره بیافتد.

قرارداد موقت برای کار و مشکلات آن

در این دوره هر وقت اشخاص قصد دارند یک معامله انجام بدهند، خرید و فروش، انجام امور برای همدیگر و ….نمایند شروع به نوشتن یک قرارداد می کنند. تنظیم قرارداد و نوشتن آن می تواند برای همه اشخاص در جامعه فواید زیادی را به همراه خواهد داشت و به همین دلیل است که در اکثر مواقع افراد اقدام‌ به تنظیم قرارداد می کنند.

به طوری کلی بستن قرارداد می تواند به عدم انجام تهعد دو طرف جلوگیری کند که شما اگر پیش از مهلت پایان قرارداد اخراج شدید، می توانید براحتی و با کمک یک وکیل اداره کار حق و حقوق خود را بگیرید.

سخن پایانی

شما اگر جزو افرادی هستید که اخراج شدید و میخواهید اخراج کارگر با قرارداد موقت هستید، قادر هستید براحتی در کمترین زمان کار حقوقی خود را انجام بدهید. گروه وکلای آریا دادیار دارای وکلای مجرب در زمینه اداره کار می باشد که شما براحتی می توانید تمامی سوال های خود را مطرح کنید.