شکایت از مستاجر عدم پرداخت اجاره

شکایت از مستاجر عدم پرداخت اجاره

در این مقاله میخواهیم راجب شکایت از مستاجر عدم پرداخت اجاره صحبت کنیم که چیست و چه راهکاری برای شکایت از مستاجر بخاطر عدم پرداخت اجاره باید انجام داد تا کمترین دردسر ممکن را بکشید.

یکی از مشکلات رایج اجاره نشینی که باعث تشکیل دردسرهای زیادی برای صاحب خانه ها می شود فقدان پرداخت اجاره بها توسط مستاجر است. برای بسیاری از اشخاص این پرسش وجود دارد که در صورتی که مستاجری پرداخت اجاره بها را درست و به موقع اجرا ندهد راهکار قانونی برای برخورد با او چه هست. در این مطلب قصد داریم درباره این مسئله و نکات مرتبط به آن صحبت کنیم.

ارسال اخطاریه یا اظهارنامه

بنا به ماده ۱۴ ضابطه موجر و مستاجر بسته به این که نوع سند در معامله اجرا شده عادی باشد یا رسمی اخطاریه اظهاریه برای مستاجر صادر می شود. طبق این ضابطه در صورتی که سند تنظیم شده بین مالک و مستاجر عادی باشد اظهارنامه و اگر سند تنظیم شده رسوجود دارد اخطارنامه  ای متناسب با مسئله اختلاف تنظیم می شود.

بعد از دریافت اخطاریه یا اظهارنامه مستاجر وظیفه است ظرف مدت ۱۰ روز قسط یا اقساط عقب افتاده خود را بپردازد. در صورتی که مستاجر طی این ۱۰ روز عمل به پرداخت بدهی خود نکند صاحب ملک می تواند درخواست وصول اجاره و تخلیه ملک خود را داشته باشد. در این مرحله باز هم درخواست موجر با در عقیده گرفتن نوع سند اجرا می شود. برای این منظور، مالک می تواند به دفترخانه یا اجرای ثبت (در فرم رسمی بودن سند) یا به دادسرا (در فرم عادی بودن سند) مراجعه کند.

ارفاق به مستاجر در فرم فقدان پرداخت اجاره بها

به منظور ارفاق به مستاجران در فرم فقدان پرداخت اجاره بها شروط ویژه ای در عقیده گرفته شده است. شروط به این شکل است که اگر در مرحله ای که مالک برای درخواست وصول اجاره بها و تخلیه عمل می کند، مستاجر بتواند تا قبل از دستور تخلیه خانه یا اصدار دستور دادسرا، افزون بر اجاره بهای عقب افتاده خود صدی بیست آن را به نفع موجر پرداخت کند دستور تخلیه صادر نمی شود. اما بایست در عقیده داشت که مستاجر تنها یک بار می تواند از این ارفاق استفاده کند.

هنگامی که مستاجر در مدت زمان یک سال دو بار مرتکب این اشتباه شود که بعد از ارسال اضهارنامه عمل به پرداخت اجاره بها کند و پس از آن برای بار سوم اجاره بها را در موعد مقرر پرداخت نکند، موجر می تواند درخواستی مبنی بر تخلیه ملک بگیرد و مستاجر نمی تواند در این مورد از ارفاق قانونی استفاده کند.

در فرم فقدان پرداخت اجاره توسط مستاجر می توان در اجاره نامه شرط نمود که در فرم فقدان پرداخت اجاره توسط مستاجر،موجر حق تخلیه ملک را داشته باشد اینگونه موجر می تواند در قرارداد شرط کند که در اینگونه صورتی بتواند مقداری از مبلغ رهن را برای خسارت برداشت کند تمامی این شیوه شروط در قرارداد صحیح وجود دارد و دوجانب برای اجرای آن الزام دارند در نتیجه اگر مستاجر در مهلت مقرره اجاره را پرداخت نکرد موجر می تواند قبل از اتمام مدت اجاره ملک را تخلیه کند و اینگونه می تواند اجاره معوقه را دریافت کند.

بایست توجه داشت در اینگونه شروطی اجار دهنده می تواند به صورت کامل خساراتی که از طرف مستاجر به ملک وارد شده است اینگونه دریافت کند ولی بایست توجه داشت که اگر در قرارداد بیان نشده باشد صاحبخانه نمی تواند از میزان رهن این خسارات را جبران کند به عبارتی دیگر اجاره دهنده زمانی می تواند خسارات وارده به ملک را از مبلغ رهن دریافت کند که این مسئله در قرارداد بیان شده باشد در غیر این فرم موجر بایست برای دریافت خسارات به دادسرا مراجعه کند .

در آخر شما قبل از شکایت از مستاجر عدم پرداخت اجاره بهتر است با یک وکیل متخصص ملکی صحبت کنید تا بتوانید بهترین تصمیم را بگیرید. جهت مشاوره حقوقی با شماره تلفن وکیل که در سایت موجود است تماس بگیرید و با وکلای حرفه ای آریا دادیار صحبت کنید.