چه کسانی در محارم نسبی وارد می شوند

چه کسانی در محارم نسبی وارد می شوند

اگر مرد و زنی با یکدیگر ازدواج کنند به سبب این ازدواج برخی از نزدیکان دو طرف نسبت به این زن و شوهر ممنوعیت ازدواج پیدا می کنند که در قانون مدنی به اسم مصاهره می شناسند .

مصاهره در قانون و فقه به معنای رابطه ای است که به سبب نکاح بین زوجین و نزدیکان آنها پدید می آید .

در ماده 1047 قانون مدنی 3 دسته از اقرباء که به واسطه ی مصاهره ممنوعیت می یابند آورده که در زیر آنها را نام می بریم .

بین مرد و مادر و جدات زن او چه نسبی چه رضاعی

بین مرد و زنی که در گذشته زن پدر و یا زن یکی از اجداد یا زن پسر یا زن یکی از نوادگان او بوده است (حتی قرابت رضاعی )

بین مرد و دختران از اولاد زن از هر درجه که باشد (قرابت رضاعی هم شامل می شود) البته آنچه گفته شد در صورت رابطه ی زناشویی بین زن و شوهر باشد و همینطور در محارم سببی نیز حکم زنا و شبهه مانند نزدیکان نسبی است بدین معنا که اگر مردی به شبهه یا زنا با زنی نزدیکی کند، آن زن از جهت به وجود آوردن حرمت در نکاح در حکم همسر او است و نتیجه می گیریم نمی تواند حرمت در نکاح در حکم همسر او است و نتیجه می گیریم نمی تواند با مادر یا دختر آن ازدواج کند و پسر این مرد هم حق ازدواج با زن را ، که در حکم مادر اوست ندارد.

پس سببیت هم به مانند نسبیت ایجاد ممنوعیت در امر ازدواج می کند.

که شوهر واحدی داشته اما یک نکته و آن اینکه اگر دختر و پسری از زنی شیر بخورند و شوهر زن در هرکدام متفاوت باشد باهم حرمت برای ازدواج ایجاد می کند که قانون آن را رد کرده است و فقه هم بر آن صحه گذاشته آنچنان که ماده 1046 قانون مدنی می گوید :

اگر یک زن یک دختر و یک پسر رضاعی داشته باشد که هر یک را از شیر متعلق به شوهر دیگر شیر داده باشد آن پسر و یا آن دختر برادر و خواهر رضاعی نبوده و ازدواج بین آنها از این حیث ممنوع نمی باشد .

پس اگر :

دختر و پسری از زنی شیر بخورند که مرد واحدی مسبب آمدن شیر در سینه زن شده است نمی توانند با یکدیگر ازدواج کنند. (منع ازدواج)
دختر و پسری از زنی شیر بخورند که دو مرد متفاوت مسبب آمدن شیر در سینه زن شده است می توانند با یکدیگر ازدواج کنند. (جواز ازدواج)