پرداخت نفقه در دوران عقد | گرفتن نفقه از پدر شوهر

پرداخت نفقه در دوران عقد | گرفتن نفقه از پدر شوهر

پرداخت نفقه در دوران عقد، گرفتن نفقه از پدر شوهر، نفقه شامل چه چیزهایی می شود و نفقه زن چقدر است سوالاتی می باشد که در این مقاله به صورت کامل به آن می پردازیم.

زمانی که عقد نکاح واقع می شود حقی برای زن به وجود می آید که به آن حق نفقه میگویند. نفقه زن بر عهده ی مرد می باشد و به این معناست که هزینه های زندگی متعارف زن باید از طرف مرد تامین شود و این هزینه ها می توان شامل لباس ، غذا و دیگر هزینه های جاری بشو که به مجموع آن ها نفقه زن می گویند.

پرداخت نفقه در دوران عقد

سوالی که شاید ذهن بعضی ها را درگیر به خود کند پرداخت نفقه در دوران عقد و قبل از شکل گیری زندگی زناشویی می باشد در پاسخ به این سوال باید گفت که زن در صورتی می تواند از شوهر خود نفقه بگیرد که زندگی زناشویی میان زن و مرد شکل گرفته باشد وگرنه اگر هنوز شکل نگرفته باشد حقی بر عهده ی مرد برای پرداخت نفقه نیست و زن هم نمی تواند درخواست پرداخت نفقه کند. فقط در صورتی که زن از مرد تمکین کند و مرد برای آغاز زندگی زناشویی کوتاهی کند ، زن می تواند درخواست نفقه کند. پس در مجموع باید گفت که پرداخت نفقه در دوران عقد منتفی است به غیر از مورد استثنایی که بیان شد.

گرفتن نفقه از پدر شوهر

گرفتن نفقه از پدر شوهر طبق قانون شرایطی دارد و این گونه است که پدر فوت کرده باشد یا توانایی مالی برای پرداخت نفقه فرزندان را نداشته باشد  و اگر پدر شوهر خود توانایی مالی پرداخت نفقه به نوه ها را داشته باشد و این که نوه ها استحقاق نفقه را داشته باشند یعنی این که دارای تمکن مالی نباشند در این صورت پرداخت نفقه بر عهده پدربزرگ است اما نفقه زن بر عهده ی او نیست و اگر با وجود این شرایط پدر بزرگ از پرداخت نفقه سر باز زند ، زن می تواند برای گرفتن نفقه از پدر شوهر از طریق دادگاه اقدام کند.

نفقه شامل چه چیزهایی می شود؟

سوال دیگری که باید به آن برای روشن شدن ذهن شما پاسخ داده شود این است که نفقه شامل چه چیزهایی می شود و در پاسخ باید گفت که با توجه به زندگی قبلی زن شامل تمام نیازهای متعارف زن مثل لباس ، خوراک ، نیازهای بهداشتی و ... می شود پس نفقه زن همه ی نیازهایی که زن به طور متعارف به آن ها نیاز دارد را شامل می شود. و در پاسخ به این سوال که نفقه شامل چه چیزهایی می شود نباید فقط به موارد گفته شده در قانون اکتفا کرد و باید دانست که می توان مواردی بیش تر از آن را ذکر کرد.

نفقه زن چقدر است؟

شاید شما گمان کنید که میزان نفقه در قانون مشخص شده است و حال سوالی که برای شما ایجاد شده است این باشد که نفقه زن چقدر است در پاسخ باید گفت که مبلغ نفقه در قانون اصلا مشخص نشده است و در زمانی که شما کارتان به دادگاه کشیده شود توسط کارشناسان تعیین می شود که نفقه زن چقدر است و در این نظر کارشناسانه عرف و شان زن هم مورد توجه قرار می گیرد.

نکات:

1-نفقه به عقد دائم اختصاص دارد و در عقد موقت زن نمی تواند از مرد نفقه بگیرد مگر در صورتی که شرط شده باشد.

2-زن اگر از مرد تمکین نکند مستحق نفقه نمی باشد و ناشزه محسوب می شود.

3-نپرداختن نفقه جرم است و در صورتی که مرد آن را نپردازد زن می تواند حتی حکم جلب او را بگیرد.

4-در صورتی که زن شکایت کند و مرد محکوم به پرداخت نفقه شود و باز هم از پرداخت نفقه زن امتناع کند در این صورت زن حق طلاق خواهد داشت.

-در پایان باید گفت که مانند سایر دعاوی دعوای نفقه نیز شرایط و پیچیدگی های خودش را دارد و استفاده از وکیل نفقه در تمام مراحل رسیدگی از تقدیم دادخواست تا ادامه ی این مسیر با وجود وکیل نفقه سهل تر خواهد بود و وکیل نفقه به خوبی می تواند از حقوق شما دفاع کند.

موسسه حقوقی ما به صورت تلفنی و حضوری امکان مشاوره حقوقی راجع به نفقه را برای شما فراهم خواهد کرد و شما می توانید پرونده ی خود را به بهترین وکیل نفقه واگذار کنید و دیگر نیازی به حضور در جلسات دادگاه نداشته باشید و وکیل نفقه تمامی کارهای لازم را برای احقاق حق شما انجام خواهد داد.

جهت مشاوره حقوقی با بهترین وکیل تهران و ایران از شماره موجود در سایت گروه وکلای آریا دادیار تماس گرفته و سوالات خود را بپرسید.