وکیل اعاده دادرسی کیفری + حقوقی

وکیل اعاده دادرسی کیفری + حقوقی

در این مقاله میخواهیم راجب اعاده دادرسی صبحت کنیم که چیست و چگونه می شود با بهترین وکیل اعاده دادرسی کیفری و حقوقی صحبت کنیم و آیا تضیمنی برای اعاده دادرسی وجود دارد یا خیر؟

شکایت از احکام به دو دسته عادی و فوق العاده تقسیم می شود یکی از رایج ترین راه های اعتراض به احکم ، تجدید نظر خواهی در یک محدودیت زمانی خاص است و این اعتراض در چارچوب قانونی توسط طرفین پرونده صورت می گیرد. اما اعاده دادرسی یکی از خارق العاده ترین راه های اعتراض به احکام مجازات و محکومیت قربانی است. این امر باعث می شود که مجازات مطابق با قوانین مجازات از طریق قانون و با کمک وکیل کیفری مورد تجدید نظر قرار گیرد. ، زیرا مجازات به تنهایی با تکیه به یک حکم به دور از عدالت و انصاف است. در صورت لزوم اعاده دادرسی ، تأمین حقوق افراد و منافع عدالت اجتماعی در هر سیستم حقوقی و قضایی است.

اعاده دادرسی کیفری چیست؟

اعاده در فرهنگ لغت به معنی برگرداندن ، گفتن دوباره ، برگرداندن چیزی به جای خود می باشد.

دادرسی نیز به معنی محاکمه کردن و کمک کردن به کسی می باشد.

کیفر مجازات در لغت به معنای نتیجه عملی است که شخص مرتکب می شود و به معنای حقوقی یا قضایی آن ، به مجازاتی که مجرم به دلیل قانون شکنی و جرمی که مرتکب شده است متحمل می شود ، اشاره دارد.

  1. موضوع حکم دعوی مورد ادعای خواهان نباشد،مانند درخواست کننده ازدادگاه مربوطه تقاضای حکم تخلیه را نموده اما قاضی علاوه بر صدورحکم تخلیه،پرداخت اجرت المثل را نیزصادر کرده باشد.
  2. حکم به میزان بیشتر ازخواسته صادر شده است مانند: خواهان درخواست سی میلیون تومان را نموده لیکن دادگاه حکم پرداخت ۱۰ میلیون تومان خسارت را صادر کرده است.
  3. وجود تضاد در مفاد یک حکم که ناشی از استناد به اصول یا به مواد متضاد باشد مانند: دادگاه شرط ضمن عقد را مشروع ندانسته و با استناد به ماده ۲۳۷ قانون مدنی خوانده را ملزم به قبول شرط نماید.
  4. زمانی که حکم صادره با حکم دیگری از همان دعوی متضاد باشد و دلیل آن هم قانونی نبوده میتوان تقاضای دادرسی مجدد را نمود.
  5. طرف مقابل درخواست کننده اعاده دادرسی حیله و تقلبی به کار برد که در حکم دادگاه موثر بوده است.بطور مثال فردی با شاهدان جهت گرفتن رآی دادگاه به نفع خود تبانی کرده باشد چنانچه طرف مقابل از آن مطلع شود میتواند درخواست رسیدگی مجدد را کند.
  6. حکم دادگاه مستند به اسنادی بوده که پس از صدور حکم ،جعلی بودن آنها ثابت شده است.مانند:کسیکه مدرک جعلی برای نفع خود تهیه نموده و آن را به دادگاه ارائه دهد و طرف دیگر درصورت اطلاع میتواند در این مورد درخواست اعاده دادرسی مجدد نماید.
  7. پس از صدورحکم، اسناد ومدارکی رویت شود که دلیل حقانیت درخواست کننده اعاده دادرسی باشد وثابت گردد اسناد و مدارک یاد شده درجریان دادرسی مکتوم بوده ودراختیار متقاضی نبوده است.

کلیات

اعاده دادرسی فقط در رابطه با محکومیت های نهایی پذیرفته می شود با این حال ، احکامی که نهایی شده اند و همچنین قرارها ، اگرچه قطعی هستند ، اما نمی توانند دوباره دادرسی شوند.

وکیل اعاده دادرسی کیفری

با توجه به اینکه اعاده دادرسی در رابطه با احکام قطعی صورت خواهد گرفت و در حقیقت اعاده دادرسی تنها راه می باشد که نیازمند زمان بسیاری در این مورد دارد. نقش وکیل اعاده دادرسی کیفری نسبت به قبل از اهمیت بیشتری برخوردار است. بنابراین پیشنهاد می شود که دادرسی مجدد توسط وکیل یا حداقل تحت نظارت وکیل متخصص اعاده دادرسی انجام شود. اعاده دادرسی فقط در مورد حکم دادگاه به وضوح شامل اعاده دادرسی است   که توسط دادگاههای عمومی و انقلاب صادر شده و احکام دادگاههایی مانند دادگاه نظامی را می توان در این زمینه نمی توانند اعاده دادرسی کنند. اعاده دادرسی راهی برای جلوگیری از خطاهای قضایی و استثنایی در کوتاه بودن احکام قضایی است.

با این حال ، اعاده دادرسی یکی از موارد فوق العاده است و می توان گفت که اعاده دادرسی ترکیبی از احکام عدالت و دادگاه است.

ویژگی های اعاده دادرسی

استناد به قاعده دادرسی و اعتبار حکم نهایی

از سرگیری دادرسی در امور کیفری برای احکام قطعی و لازم الاجرا است و با توجه به این که دادگاه پس از صدور حکم به دادگاه ، دادگاه نیز رأی صادره را ارسال می کند.

محدود به مهلت ها نیست

برخلاف اعاده دادرسی در امور حقوقی که به 20 روز و 2 ماه محدود می شود ، در امور کیفری اعاده دادرسی در هر زمان ( قبل یا بعد از اجرای مجازات ) با وقوع یا کشف آن محدود به زمان خاصی نیست و شخص محکوم علیه یک رویداد مبتنی بر گناه او را می توان دوباره امتحان کرد.

قبول اعاده دادرسی پیش  و پس از اجرای حکم

اعتراض پس از اجرای حکم محدود به اعاده دادرسی است و فرجام خواهی و تجدیدنظر خواهی این ویژگی را ندارند.

اعاده دادرسی پس از اجرای حکم با دو هدف مشخص : اعاده حیثیت و جلوگیری از آثار و پیشنهادات حکم توسط قانون گذار پذیرفته شده است. این توضیح بیان گر این سات که اگر شخصی بتواند اعتبار از دست رفته خود را پس از اثبات بی گناهی خود برگرداند ، همچنین دید منفی ایجاد شده در جامعه را از خود دور کند ممکن است این حکم اعاده دادرسی سبب پیامد های منفی نظیر ممنوعیت در کار یا مشکل در انتخاب شغل هایی که نیاز به برگه سو پیشینه دارند،می باشد  که با اعاده دادرسی فرد می تواند از این مشکلات پیش رو رهایی یابد

اگر شما دنبال وکیل اعاده دادرسی کیفری یا حقوقی هستید بهترین گزینه برای شما گروه وکلای آریا دادیار است که می توانید براحتی و بدون مشکل سوالات خود را بپرسید و در صورت تمایل می توانید پرونده کیفری یا حقوقی خود را به تیم مجرب ما بسپارید.

مطالب مرتبط :


پرسش و پاسخ حقوقی کیفری وکیل کیفری در کرج وکیل کیفری غرب تهران
وکیل آنلاین کیفری انتخاب وکیل در امور کیفری تنظیم لایحه کیفری