شکایت از شهرداری دیوان عدالت اداری

شکایت از شهرداری دیوان عدالت اداری

اگر شما قصد دارید شکایت از شهرداری دیوان عدالت اداری مطرح نمایید و سوالاتی دارید بهتر است قبل از هر کاری این مقاله را که برای شما آماده کرده ایم با دقت بخوانید.

شکایت از شهرداری دیوان عدالت اداری در حقیقت نحوه شکواییه از شهرداری تاثیر از نوع خلاف یا مقصر شهرداری در معنای عمومی و شروط بررسی در مرجع صالحه است .

به طور کلی شکواییه از سازمان شهرداری محتمل است دراثر از انجام فعل مجرمانه باشد که در اینجا داسرا و دادسرا های کیفری با توجه به کیفری بودن مسئله ، صالح به بررسی هستند .

یا اینکه شکواییه از شهرداری دراثر از سوال ها حقوق مدنی و خصوصی نظیر دعاوی قراردادهاست که در اینجا نظیر سایر اشخاص ، بررسی به مسئله در شایستگی دادسرا های عمومی حقوقی است .

به عبارت دیگر شکایت از شهرداری به علت از اقدامات و کارهای شهرداری باشد که تناقض با قانون و مقررات عمومی و مرتبط با شهرداری هاست در اینجا بحث شایستگی دیوان عدالت اداری مطرح می گردد .

در این مقاله بر اساس مسامحه نهاد ها و کمیسیون هایی نظیر شورای اسلامی شهر و کمیسیون های مسئله ضابطه شهرداری و دعاوی زمین شهری را به جهت ارتباط موجود بین هر یک از نهادها و مباحث بیان شده و نظیر آن با شهرداری ، زیر عنوان نحوه شکوائیه از شهرداری در دیوان عدالت اداری، مورد بررسی سطحی قرار می دهیم .

درصورتیکه مصوبات غیر قانونی شهرداری و کمیسیون ها و نهادهای مرتبط با آن مورد شکوائیه باشند و این مصوبات فراگیر و عمومی باشند ، بررسی به مسئله در شایستگی هیأت عمومی دیوان عدالت اداری است .

در این باره در پی مطرح شکوائیه ازسوی نگارنده راجع به عوارض کسب و پیشه وکلای دادگستری و اینگونه  راجع به مسئله بحث برانگیز عوارض تغییر کاربری دو حکم دادگاه ابطالی صادر شده که مطالعه آنها خالی از فایده نیست.

درصورتیکه مصوبه مورد شکوائیه مرتبط به شخص معینی باشد و جنبه عمومی نداشته باشد بررسی به مسئله در شایستگی ناحیه دیوان عدالت ادری است .

درصورتیکه نیاز به اخذ توضیح باشد زمینه دیوان می تواند شاکی یا نماینده متشاکی را برای ادای توضیح احضار نماید .

دادخواست هایی که مرتبط به ناحیه دیوان وجود دارد به تعداد خواندگان بعلاوه یک نسخه تقدیم می گردد و بایستی هزینه دادرسی پرداخت شود . و نظیر سایر دعاوی نیاز به ذی نفع بودن شاکی است .

ولی در مورد شکوائیه از مصوبات غیر قانونی ، پرداخت هزینه دادرسی  و شرط ذی نفع بودن لازم نیست .

بررسی دیوان به آرای کمیسیون های شهرداری صرفاً از جهت بررسی نقض قانون و مقررات است .

برای نمونه اگر دیوان مجازات نقدی را ضد ضابطه یا بالاتر از ضریب قانونی تشخیص دهد ، ضمن نقض حکم دادگاه کمیسیون و تذکر تعیین مجازات نقدی غیرعادلانه یا فراتر از ضریب به کمیسیون صادر کننده حکم دادگاه ، پرونده را دعوت می گردد.

کمیسیون مربوطه بایست طبق استدلال و دستور دیوان ، بررسی و حکم دادگاه جدیدی صادر نماید.

اگر شاکی مجدداً به این حکم دادگاه معترض باشد به حکم دادگاه جدید اینگونه شکوائیه نموده و مسئله مجدداً در دیوان مطرح می شود . درصورتیکه دیوان حکم دادگاه دوم را اینگونه ضد ضابطه تشخیص دهد ، این بار در ماهیت حکم دادگاه صادر می نماید .

اصدار حکم دادگاه در ماهیت اقتضای آن را دارد که مثلاً در فرض بالا ، مجازات نقدی را بر اصل ضریب قانونی تعیین و مبالغ سنگین و غیر قانونی مجازات نقدی را کاهش دهد .

در مورد ابطال مصوبات غیر قانونی شهرداری ها و نهادهای مرتبط اینگونه بایستی متذکر شد که مفاد آرای ابطال هیأت عمومی دیوان عدالت اداری برای همه نهاد ها و سازمان ها مرتبط و ناحیه دیوان عدالت اداری الزامی است .

دعاوی و پرونده های کمیسیون های شهرداری ،تفکیک اراضی شهری،تملک های مرتبط به قانون اراضی و زمین شهری و شکوائیه از مصوبات کمیسیون ماده پنج ( مطرح تفصیلی ) و شوراهای اسلامی شهرها ، مهمترین دعاوی مرتبط با شهرداری ها در دیوان عدالت اداری می باشند .

شما می توانید در صورت نیاز به شکایت از شهرداری دیوان عدالت اداری با یک وکیل دیوان عدالت اداری مشورت داشته باشید با شماره های موجود در سایت گروه وکلای آریا دادیار تماس گرفته و جواب سوال های خود را پیدا کنید.