تنظیم دادخواست انحصار وراثت

تنظیم دادخواست انحصار وراثت

تنظیم دادخواست انحصار وراثت دادخواستی است که طی آن ورثه از دادسرا درخواست می کنند تا گواهی انحصار وراثت برای آنان صادر شود. از این جهت دادخواستی تنظیم می شود تا به دادسرا عرضه شود.

تنظیم دادخواست انحصار وراثت در درجه اول بایستی توسط ورثه عرضه شود. اگر ورثه ی دیگر اینگونه در عرضه این گواهی همکاری نکنند اختلالی در روند بررسی تشکیل نمی شود. اگرچه وکیل انحصار وراثت به مذهب شخص ارتباط دارد، زیرا در مذاهب گوناگون نحوه تقسیم ارث متفاوت است پس بایست در گواهی انحصار وراثت مذهب شخص بیان شود.

اسناد لازم :

برای دریافت گواهی انحصار وراثت بایستی تعدادی از اسناد به همراه دادخواست انحصار وراثت تقدیم دادسرا عرضه گردد. در ادامه اسنادی که بایست توسط ورثه به دادسرا عرضه شود بیان می شود:

۱-شناسنامه متوفی

۲-گواهی فوت متوفی

۳-استشهادیه محضری (شامل اسامی ورثه، امضای دو فردی که ورثه را میشناسند، گواهی اسناد رسمی برای امضاها)

۴- رسید گواهی مالیاتی

اولین اقدامی که وراث برای تقسیم ترکه و تعیین و وظیفه اموال متوفی اجرا می دهند ، انحصار وراثت است . انحصار وراثت در واقع گواهی است که به درخواست وراث یا هر ذینفعی ( طلبکاران متوفی ) از مرجع قضایی صادر می گردد که این گواهی شامل مواردی از جمله تعداد وراث ، مشخصات و نسبت آنها با متوفی و سهم هریک از آنان از ماترک وجود دارد .

مرجع صالح برای تنظیم دادخواست و ارائه دادخواست انحصار وراثت شورای حل اختلاف آخرین محل زندگی شخص فوت شده وجود دارد که وراث با در دست داشتن اسناد می توانند دادخواست گواهی انحصار وراثت را بدهند .

شورای حل اختلاف صالح

اینکه به کدام زمینه شورا بروید هم با اهمیت است. شما بایست به شورای حل اختلاف منطقه ای بروید, که آخرین محل زندگی شخص فوت شده بوده است.

پر کردن فرم انحصار وراثت

در اینجا می‌توانید فرم مخصوص را دریافت کنید. در این فرم بایست اسامی افرادی که از متوفی ارث می‌برند, را با مشخصات کامل و نسبت آنها با مرحوم بنویسید.

شما بعد از پر کردن فرم ها باید به 2 جای دیگر بروید و مدارک خود را تکمیل کنید و برای شورای حل اختلاف بیاورید.

یادتان باشد که در این مرحله ۲ ناظر هم که وارثان را می‌شناسند بایست همراهتان باشند. در حقیقت این مرحله برای این است که دفتردار، شهادت‌نامه‌ای را تنظیم کند و شاهدان با دادن امضا و گواهی، وراث متوفی را به‌طور رسمی در همان فرم مخصوص تأیید کنند.

تعیین وظیفه مالیات بر ارث:

بایست وظیفه اموال و دارایی‌های شخص متوفی هم در این مرحله مشخص شود. وارثان بایست فهرستی از اموال منقول و غیرمنقول باقی‌مانده تهیه کنند.