ابطال وصیت نامه + خودنوشت + عهدی

ابطال وصیت نامه + خودنوشت + عهدی

در این مقاله می خواهیم راجب ابطال وصیت نامه برای شما بگوییم و اینکه ابطال وصیت نامه خودنوشت چیست و وکیل چه کمکی می تواند به افراد در این زمینه بکند.

در ضابطه هر فردی مالک اموال خود می باشد و همه شیوه تصرفی در آن ها می تواند اجرا دهند و تا اینکه می تواند برای اموال خود بعد از مرگش تعیین وظیفه کند و آن اموال را به دیگران انتقال دهند.

وصیت نامه چیست؟

مالکیت افراد بر مال هایشان بعد از فوت، خیلی محدود تر خواهد کرد و شخص وفت شده اختیار دارد نسبت به یک سوم اموال خود تعیین وظیفه کند که این انتقال مال و یا سپردن کار به فردی توسط متوفی در قالب و چارچوب وصیت نامه اجرا می گیرد.

بعد از مرگ فرد، برای مشخص کردن اموال و مطالبات متوفی، وراث بایست در مرحله اول به دنبال وصیت نامه او می روند که معمولا متوفی هیچ وصیت نامه ای نمی نویسند ولی اگر نوشته باشند، اینگونه عملی را اجرا می دهند. در مواردی اینگونه فقدان تنفیذ وصیت نامه و ابطال وصیت نامه پیش خواهد آمد.

آیا هر چی در وصیت نامه گفته شده باید انجام شود

برخی مواقع این اتفاقات می افتد که در وصیت نامه کارها و خواسته های از وراث داشته باشد که وراث تمایل به اجرا آن ندارند یا طی وصیت نامه، متوفی مالی را به شخص دیگر انتقال داده است که وراث رضایت به این انتقال ندارند.

در این صورت وراث به وصیت نامه تنظیم شده توسط شخص فوت شده اعتراض می کنند که ممکن است خواسته او اصلا قانونی و مشروع نباشد و یا وراث امکان به عملی کردن برخی از وصیت ها را نداشته باشند که محتمل است طبق ابطال وصیت نامه و یا درخواست ابطال آن از سوی ورثه یا برخی افرد مربوطه گردد.

آیا امکان محرومیت وراث از ارث در وصیت نامه محتمل است؟

اصلا پدر یا مادری نمی تواند فرزندان خود را از ارث محروم نمایند ، این کار که برخی از اشخاص در ضمن وصیت نامه خود به آن عقیده می نمایند اصلا وجاهت قانونی ندارد.

 فرزندان هر عملی که صورت داده اند ، قاتل باشد یا معتاد یا هر خلاف دیگری انجام داده است، باید ارث و سهم خود را دریافت کند و محرومیت آنان از ارث در ضمن وصیت نامه محتمل نیست.

ابطال وصیت نامه

ابطال وصیت نامه چه معنا و مفهومی دارد؟

خلال تنظیم وصیت نامه توسط شخص فوت شده، در عقیده گرفتن بعضی مبادی کلی و ماهیتی لازم و لازم است. از جمله آن قانون و قواعد که در تنظیم وصیت نامه نیاز است، این است که شخص متوفی نباید بیش از یک سوم اموال خود را به شخص دیگری انتقال دهند. در اینگونه شروطی اگر متوفی از این قواعد و قانون پیروی ننماید، به علت اینکه خود متوفی دیگر وجود و حضور ندارد، گاها محتمل است بین ورثه با وصیت نامه اختلافاتی پیدایی نماید و مفاد موجود در وصیت نامه مورد قبول ورثه نبوده و باعث اختلاف گردیده و نسبت به آن اعتراض گردد.

شکایت ورثه برای ابطال وصیت نامه

اگر ورثه اعتراضی نسبت به وصیت نامه داشته باشند و آن را قبول نکنند و یا مدعی غیر انجام بودن و غیر قانونی بودن آن را داشته باشند، بایست برای اثبات ادعای خود مبنی بر غیر مشروع و غیرقانونی بودن وصیت نامه ادله ها و بینه خود را بیان دارند.

زیرا که در این به خاص اصل بر این وجود دارد که وصیت نامه ها صحیح و نافذ هستند، مگر آنکه ضد آن ثابت گردد که سبب این کار هم، قاعده صحت وجود دارد. لذا تمامی وصیت نامه ها نافذ بوده، مگر آنکه ادعای ضد آن عرضه گردد، که اگرچه آن ادعا هم بایست اثبات شود.

در چه مواردی وصیت نامه قابل ابطال است؟

همانگونه که بیان شد وصیت نامه قواعد و مبادی کلی و ماهوی معین خود را دارد که نگارنده آن وصیت نامه ملزم به پیش روگیری آن قانون و مبادی است.

در فرم فقدان پیش روگیری این موارد، موجبات تشکیل اختلاف و دعوا بین ورثه و یا فی مابین ورثه و موصی له را فراهم می گردد که تا اینکه امکان دارد باعث بطلان یا ابطال وصیت نامه گردد.

قانونی که باعث ابطال وصیت نامه می شود

ممکن است شخص فوت شده در وصیت نامه بیان کند که یکی از ورثه را از ارث محروم می کند که اینکار باطل است و امکان ندارد.

اگر فردی خودکشی کرده باشد و بعد از آن عمل به تنظیم وصیت نامه نموده باشد، وصیت نامه وی و مفاد موجود در آن باطل خواهد بود.

اگر متوفی بدهکار باشد و در وصیت نامه چیزی از آن ننوشته باشد؛ طلبکاران می توانند با شکایت کردن به دنبال ابطال وصیت نامه باشند تا بتوانند پول خود را براحتی بگیرند.

همچنین اگر متوفی این وصیت نامه را آماده کرده است تا فرار از دین را انجام دهد ، وصیت نامه نیز دوباره باطل است و قانونی نمی باشد.

وصیت نامه

اعلام بدهکاری در ضمن وصیت نامه

ممکن است فردی که فوت شده در وصیت نامه خود به بدهکاری خود بر شخصی دیگر را اعلام نماید. در این فرم دو صورت اتفاق خواهد افتاد یا اموال و دارایی های شخص فوت شده نیاز بدهکاری او را خواهد داد یا ترکه متوفی پاسخگویی بدهکاری او نخواهد بود.

اگر متوفی اموالی داشته باشد :

در حالت اول، بدوا و پیش از تقسیم ترکه بین وراث، بایست حتما تمام بدهکاری او پرداخت گردد در مرحله بعد اگر چیزی در اموال متوفی باقی بماند به نسبت سهم هرکدام از فرزندان ترکه فی مابین آن ها تقسیم خواهد شد.

در حالت دوم، در صورتی که دارایی های متوفی اصلا کفاف دین و بدهی وی را ندهد، هر مال و اموالی که داشته باشد بایست به عنوان ادای دین به شخص طلبکار پرداخت گردد، طبیعتا دیگر چیزی باقی نمی ماند که بین وراث تقسیم گردد.

نکته با اهمیت در به خاص وصیت نامه، اگر اموال فرد فوت شده نیاز بدهی او را ندهد، هیچ یک از ورثه او شامل فرزندان دختر یا پسر یا همسر و… ، اصلا مسئولیتی در پرداخت این بدهی ندارند. در این حالت شخص طلبکار هم نمی تواند علیه ورثه شکایت مطالبه دین اقامه کند و در فرم مطرح اینگونه دعوایی، توسط دادسرا قابل قبول نخواهد بود.

در نوشتن وصیت نامه به چه نکاتی باید توجه کرد

وصیت نامه اصولا بایست مجموعه مبادی شکلی را دارا باشد و در فرم فقدان پیش روگیری این مبادی، طبق بطلان وصیت نامه می‌گردد.

اگر وصیت نامه به صورت مخفی نوشته شده باشد و بعد مشخص شود متوفی سواد نداشته است وصیت نامه باطل خواهد بود. اگر وصیت نامه حعل شده باشد و نسخه اصلی آن نباشد باید ورثه آن را اثبات نمایند.

اگر وصیت نامه توس خود متوفی تنظیم شده باشد ولی مهر، دست خط و یا امضا اون شخص نباشد باز دوباره وصیت نامه باطل است.

ابطال وصیت نامه

آیا وکیل برای ابطال وصیت نامه نیاز است

باید عرض کنیم، با توجه به اینکه وکیل انحصار وراثت پرونده های گوناگونی در این زمینه انجام داده است می تواند برای ابطال وصیت نامه کمک بسزایی به شما کند.

اگر شما نمی توانید هزینه وکیل را بدهید، بهتر است حداقل با او یک مشورت داشته باشید و از او مشاوره حقوقی دریافت کنید تا بتوانید بهترین تصمیم را برای خود و دیگران بگیرید.

شما می توانید در صورت تمایل با شماره های موجود در سایت گروه وکلای آریا دادیار تماس گرفته و با بهترین وکیل ما در این زمینه مشاوره بشوید.