مرور زمان خیانت در امانت

مرور زمان خیانت در امانت

در این مقاله درباره یکی از زیر شاخه های مرور زمان خیانت در امانت برای شما میگوییم که پیشنهاد می کنم حتما مقاله را تا آخر مطالعه کنید.

خیانت جرمی است که شرط اصلی آن انتقال مال توسط مالک یا متصرف قانونی به شخص دیگر است. حال اگر شخصی که ملک به او سپرده شده است به درخواست مالک یا نماینده قانونی وی از استرداد آن امتناع ورزد یا از مال در جهتی غیر از آنچه مالک تعیین کرده استفاده کند. خیانت در اعتماد اتفاق می افتد.

برای ارتکاب جرم خیانت در امانت ، عدم استرداد مال باید لزوماً با قصد سو آسیب به مالک همراه باشد ، یعنی اگر متولی نتواند بدون ارتکاب خطا ، اموال قرض شده را پس دهد ، جرم انجام نمی شود.

برای تعیین دادگاه صالح برای رسیدگی به جرم خیانت در امانت ، ملاک باید محل وقوع این جرم باشد ، در این صورت محلی است که مال مورد امانت را مطالبه می کند و متولی از استرداد آن امتناع می کند.

خیانت در امانت مشمول مرور زمان

اگر بعد از گذشت چند ماه یا چند سال برای طرح دعوی به دادگاه یا دادگاه بروید ، شکایت شما مورد رسیدگی قرار نمی گیرد یا به عبارت دیگر ، دعوی شما منوط به قاعده مرور زمان است.

ابتدا مفهوم مرور زمان خیانت در امانت را توضیح دهیم: طبق ماده 105 قانون مجازات اسلامی ، اگر جرمی در مهلت مقرر در قانون برای مرور زمان پیگرد قانونی نداشته باشد ، دیگر قابل پیگرد قانونی نیست. همچنین ، در صورت عدم صدور حکم قطعی از تاریخ آخرین تعقیب قضایی یا اقدامات تحقیقاتی تا پایان تاریخ تعیین شده برای مرور زمان ، موضوع مشمول مرور زمان مطرح می شود.

میزان مرور زمان در هر جرم با توجه به میزان مجازات تعیین می شود. مجازات خیانت در امانت از 6 ماه تا 3 سال حبس است. طبق ماده 19 قانون مجازات اسلامی ، خیانت در امانت با حداکثر 3 سال حبس جرم درجه 5 است. طبق ماده 105 قانون مجازات اسلامی ، مدت آن 7 سال است.

بنابراین جرم خیانت در امانت طبق قانون مجازات یکی از جرائمی است که مشمول مرور زمان می شود و پس از 7 سال اگر شکایت خیانت در امانت تشکیل نشود مشمول مرور زمان می شود.

تعریف خیانت در امانت

مطابق ماده 673 قانون مجازات اسلامی ، اگر کسی از سفید امضای شخصی دیگر که به وی سپرده شده شده است استفاده کند، به حبس از یک تا سه سال محکوم می شود.

بنابراین ، از این مقالات استنباط می شود که هنگام انجام عنوان مجرمانه خیانت در امانت ، در مرحله اول باید اعتماد و صحت اعتبار یابد و در مرحله دوم ، خیانت در آن ، اگر خیانت اتفاق افتاده باشد ، اما شرح اعتماد مهم نیست. در صورت عدم اثبات ، جرم خیانت مرتکب نشده است.

در چه شرایط جرم خیانت درامانت اثبات می شود؟

  • جرم اتفاق افتاده باید در مورد اموال یا کسب مال باشد
  • اموال سپرده شده به عنوان امانت باید توسط مالک و یا شخصی که از نظر قانونی وکالت دارد به امین سپرده باشد.
  • این اموال به یکی از طرق قانونی و با شرط استرداد یا استفاده به منظور خاص به متولی سپرده شده است.

مجازات تعیین شده برای جرم خیانت درامانت

مجازات ارتکاب جرم خیانت در امانت طبق ماده 674 قانون مجازات قانون مجازات اسلامی مصوب درسال 1375 ، حبس از 6 ماه تا سه سال است.

مجازات تعیین شده برای عدم اثبات خیانت

اگر شخصی از شخص دیگری به جرم خیانت شکایت کند و نتواند اتهام خیانت را ثابت کند ، شخص متهم می تواند دادخواست افترا را به دادسرا ارائه کند. در صورت اثبات سونیت در دادگاه ، وی به دلیل اثبات نکردن خیانت در امانت مجازات خواهد شد ، مجازات تعیین شده برای این عدم اثبات خیانت درامانت، زندان از یک ماه تا یک سال و تا 74 ضربه شلاق می باشد.

مرور زمان خیانت در امانت یکی از پرونده های مهم است که اگر شما سوالی دارید می توانید از وکیل خیانت در امانت ما به صورت رایگان سوال خود را بپرسید.