اجرای احکام دیوان عدالت اداری

اجرای احکام دیوان عدالت اداری

اجرای احکام دیوان عدالت اداری یکی از موضوعاتی است که هر کسی از آن اطلاع درستی ندارد و ما میخواهیم به صورت کامل راجب نحوه اجرای احکام دیوان عدالت اداری برای شما بگوییم.

وکیل دیوان عدالت اداری

این مطلب توسط وکیل دیوان عدالت اداری گروه وکلای آریا دادیار تنظیم شده است و شما جهت داشتن سوال می توانید با شماره های موجود در سایت تماس بگیرید.

پیشگفتاری در مورد دیوان عدالت اداری

ساختمان ها به عنوان مهم ترین عناصر سازنده ی پیکره ی کالبدی شهرها و فرم فضایی حاصل از میان کنش رقابتی بازاری بخش خصوصی، بخش تعاونی و نهادهای محلی می باشند. هریک از این نقش آفرینان در صنعت ساخت و ساز، به گونهای رقابتی منافعی را در شهر دنبال می کنند و آنچه که در این چرخشی رقابتی سبب برهم خوردن تعادل می گردد، تأکید بر سودافزایی بخشی است که زمینه ی پیدایی مفهوم قانون گریزی ساختمانی و به تبع آن تخلف ساخت و ساز شده است.

تخلفات ساختمانی در بهترین بیان ماحصل تضاد منافع در شهرها بوده و تضاد منافع فردی - اجتماعی بارزترین شکل آن است، لذا سودآوری و رجحان خولتی های شخصی افراد می تواند به وقوع تخلف ساختمانی در هر جامعه ای بیانجامد.

موضوعات که دیوان عدالت اداری بررسی می شود

به عبارت دیگر، به گفته گیدنز هرجا که قانون وجود دارد جرم میز وجود دارد، زیرا ساده ترین تعریف جرم عبارت است از هر شیوه رفتاری که قانون را نقض کند از این روی تخلفات ساختمانی به سبب سطح فراگیر و آثار بلند مدت و پایدار آن در تیمرخ شهرها از مهم ترین چالش های شهر نشینی نوین محسوب می شوند که همسو با افزایش تقاضای مؤثر در صنعت ساختمان، شهرها را با چالش های عظیمی مواجه نموده است. تخلفات ساختمانی حلقه ای از زنجیره ی مسایل اقتصادی، اجتماعی، مدیریتی و قانون گذاری شهری می باشد.

انواع تخلفات ساختمانی که بر نیمرخ شهری اثر می گذارد، از دو جنبه قابل ملاحظه می باشد :

  • تخلف از نقطه نظر نوع کاربردی، ساخت و طبقات چند نمای شهرسازی را در بر دارد.
  • تخلف از نظر سازه، مصالح مصرفی و پایداری ساختمان که جنبه های ایمنی و امنیت را در بر دارد.

در این راستا تخلفات ساختمانی در شهرهای ایران از زمانی به طور گسترده به وجود آمدند که ساخت و ساز شهری به دنبال افزایش جمعیت و به وجود آمدن نیازهای جدید سکونتی، رونق یافته و تبدیل به حرفهای سودآور گردید و گروههای زیادی را به خود جذب کرد. در نتیجه این اقدامات، عرصه ساختمان سازی، تبدیل به محل رقایت گروه های مختلف شد که بیش از تلاش برای ارتقا کیفیت ساختمان، سود بیشتر فعالیت ساختمانی و کاهش هزینه های ساخت را مدنظر داشتند.

به طوری که با تصویب قانون شهرداری ها در سال ۱۳۳۴ و الحاقات بعدی آن، به تدریج مسایل شهر و شهرسازی بیشتر مورد توجه عمقشن قرار گرفته و با تصویب مادهی ۱۰۰ قانون شهرداری ها در سال ۱۳۴۵، بحث تخلفات ساخت و ساز، جایگاه خاصی در قوانین شهرسازی پیدا کرد.

اما تا قبل از این زمان یعنی سال ۱۳۴۵ عدم رونق زیاد ساختمان سازی، جوابگو بودن ضوابط موجود و عدم اهمیت برخی موضوعات مرتبط با ساخت و ساز تظیر استحکام بنا مانع از طرح مسألهی عدم رعایت از ضوابط و ساختمانی در شهر می گردید.

اجرای احکام دیوان عدالت اداری

پس از آن و در دهه های ۵۰ و ۶۰ با توجه به رشد شتابان و کنترل نشدهی شهرنشینی و بروز چالش محدودیت فضایی شهرها و افزایش قیمت زمین شهری، قانون گریزی ساخت و ساز شدت گرفت. با استقلال مالی شهرداری ها از سال ۱۳۶۸ و افزایش شیوه های ناپایدار آخذ درآمد ناشی از فروش تراکم و کاربردی در شهر، از اهمیت رعایت ضوابط و مقررات ساخت و ساز در اذهان شهروندان و حتی مدیریت شهری کاسته شده و تخلفات ساخت و ساز نیز شدت یافت.

نحوه اجرای احکام دیوان عدالت اداری

  • شعبه اول اجرای احکام رای هایی که مرتبط در زمینه فرهنگی و پژوهشی بوده و احکامی که توسط شعبه های تشخیص صادر می شود و اجراء می شود.
  • شعبه دوم اجرای احکام رای هایی که مرتبط به کار نظامی و امنیتی اراضی و محیط زیست ، فنی و مهندسی است را حکم و نهایی می کند.
  • شعبه سوم اجرای احکام رای هایی را که مربوط به وزارت کار و سازمان تامین اجتماعی داشته باشد را نهایی می کند.
  • شعبه چهارم اجرای احکام رای هایی را که مرتبط با کارهای اقتصادی ، مالی، اداری استخدامی و نهادها را عملی می کند.
  • شعبه پنجم بخش مربوط به شهرداری ها را پیگیری می کند.

پیگیری اجرای احکام توسط وکیل

شما اگر کار اجرای احکام را توسط یک وکیل دیوان عدالت اداری پیگیری کنید ، کمک می کند به شما کار را زود تر انجام دهید و دلیل آن هم این است که وکیل تجربه که در این زمینه دارد قادر است در سریعترین زمان کار شما را انجام دهد.

  • تسلط بالا در انجام پرونده ها و اجرای احکام
  • رسیدگی به پرونده های و نوشتن دادخواست
  • دسترسی کامل به شعب دیوان عدالت اداری
  • داشتن تسلط به شعب که کدام شعبه مربوط به چه کاری است
  • دارای قدرت بیان بالا برای گرفتن حق موکل خود
  • و....

مشاوره برای اجرای احکام دیوان عدالت اداری

شما عزیزان جهت مشاوره حقوقی در زمینه دیوان عدالت اداری می توانید با شماره های داخل سایت گروه وکلای آریا دادیار تماس گرفته و تمامی سوال های خود را از وکیل مجرب ما به صورت رایگان بسپارید و در صورت تمایل پرونده خود را در زمینه دیوان و روابط کار را به متخصصان ما بسپارید.