پرسش و پاسخ حقوقی ارث

پرسش و پاسخ حقوقی ارث

ارث و انحصار وراثت یک مبحث کاملا سنگین و پیچیده است که ما بابت آن بخش پرسش و پاسخ حقوقی ارث را وکیل ارث آماده کرده ایم که ارث چیست و چرا وکیل ارث ؟

ارث یک بحث پروسه زمان بر است که اگر مدارک مربوط به انحصار وراثت کامل باشد در غیر صورت زمان زمان زیادی باید صرف کنید و وکیل ارث با توجه به تعداد پرونده هایی که تا حالا انجام داده می توانید براحتی آن را حل و فصل کند.

به برخی سوال از وکیل شما راجب ارث که پرسیده اید جواب می دهیم.

ارث نبردن قاتل

سوال اول : به تازگی پرد بنده بر اثر کرونا فوت کرده، اگر خواهرم کرونا داشته و ناقال بوده باشد، از ارث محروم میشه؟ چون یکی دوبار بدون اینکه فاصله را رعایت کند نشسته بوده کنار بابا.

پاسخ : با توجه به توضیحاتی که دادید، به نظر نمیرسه که مورد شما مصادیق قتل عمد باشد. چون طبق قانون اگر شخصی ( عمدا ) کسی را بکشه ازش ارث نمبره، پس فقط قتل عمد.

شاید تصور خیلی ها باشد که قتل عمد همون ( قتل با قصد یا رنامه ریزی قبلی است اما در قوانین ایران این نوع قتل مفهموم و سیری داره و اقسام دیگه هم شمال میشه.

ارث فرزند خوانده :

سوال دوم : بنده متوجه شده ام که برادر بزرگم در حقیقت برادر ناتنی منه و پدر و مادر چند سال قبل از تولد من ایشون رو از پروشگاه گرفتن ممکنه راجع به ارث بردن در این شرایط توضیح بفرمایید؟

پاسخ : طبق قانون ایران، افراد فقط به دو دلیل از هم ارث می برند یا نسب یا سبب. یعنی یا باید دارای رابطه مشروع خویشاوندی و ژنیتکی باشند یا اینکه زن و شوهر باشند. در غیر اینصورت مجوزی برای ارث بردن وجود ندارد. بنابرین فرزندخواندگی از موجب ارث بردن نیست.

قانون پذیره وقف چیست؟

در مواردی که قطعه زمین وقفی بدون اجازه اداره اوقاف و متولی تا آخر سال 1360 تصرف و در آن واحد مسکونی احداث شده باشد در صورت تایید استحقاق متصرف از طرف شورای امناء و نظار محل و تایید مصلحت وقف از طرف اوقاف و متولی و مشاور حقوقی با توجه به موقعیت موقوفه و متصرف مبلغ 30% قیمت عادلانه روز زمین علاوه بر مال الاجاره عادله و اجور معوقه از ابتدای تصرف بعنوان پذیره از متصرف بنفع وقف دریافت خواهد شد و اگر در ضمن احداث محل مسکونی محل کسبی نیز احداث کرده باشند علاوه بر پرداخت پذیره فوق الذکر بایستی 70% سرقفلی متعلقه را طبق نظر کارشناس به موقوفه بپردازد و نسبت به کسانی که فقط محل کسب احداث کرده اند تمام سرقفلی بنرخ عادله روز دریافت میشود.

گرفتن مهریه توسط وراث از پدرشان امکان پذیر است؟

مادرمون فوت شده   و پدرمون درقید حیات است و انحصار ورثه هم انجام شده و سهم هر کس معلوم شده. وپدرمون مهریه مادر رو پرداخت نکرده . آیا فرزندان میتونن مهریه مادرشون رو مطالبه کنن از پدرشون ؟ و اگر میشه میزان مهریه تا سال 1395 رو بهم بگین سال عقد 1358 و مبلغ مهریه 1000000 ریال معادل صد هزار تومان هستش و اینکه برای گرفتنش به کجا باید مراجعه کنیم؟

پاسخ : بله فرزندان میتوانند مهریه مادر خود را از پدرشان مطالبه نمایند و مهریه ایشان معادل حدودا 60 میلیون تومان خواهد شد.

جهت داشتن سوال می توانید در پرسش و پاسخ حقوقی ارث ما شرکت کرده و سوال خود را مطرح کنید تا وکیل دادگستری پاسخگو شما عزیزان باشند.