طلاق توافقی و مهریه

طلاق توافقی و مهریه

نوشته پیش رو توسط وکیل خانواده در به خاص مهریه در طلاق توافقی و گرفتن مهریه در طلاق توافقی برای آگاهی شما عزیزان تنظیم گردیده است. مهریه در طلاق توافقی یکی از دلواپسی های با اهمیت زن و شوهر وجود دارد و سوالات زیادی را برای کسانی که میخواهند طلاق بگیرند تشکیل می کند که در این مقاله نحوه گرفتن مهریه در طلاق توافقی به فرم کامل توضیح داده ایم.

پس از اینکه زوجین تصمیم به طلاق توافقی گرفتند بایست زوجین نسبت به سوال ها مالی و غیرمالی توافقنامه ای تنظیم نمایند.

مهمترین موضوعی که مطرح می شود بحث مهریه در طلاق توافقی وجود دارد که دوجانب بایست در مورد آن توافق کنند، زیرا حکم دادگاه دادسرا طلاق بر اساس این توافق صادر می گردد. لذا این که زوجه بخواهد تمام یا قسمتی از مهریه را ببخشد یا تمام آن را دریافت کند یا زوجین چه شروط پرداختی را بین هم توافق کنند در گواهی فقدان امکان سازش بیان می شود.

اینکه زوجه بخواهد تمام یا بخشی از مهریه را ببخشد یا تمام آن را دریافت کرده و هر توافق دیگری اعم از شروط پرداخت خاصی که تعیین کرده اند در گواهی فقدان امکان سازش در طلاق توافقی ثبت خواهد شد و بدیهی است که در فرم عمل نکردن به آنچه توافق شده تضمین اجرا وجود خواهد داشت.

به این فرم که به دفتر خانه ای که طلاق توافقی را ثبت کرده مراجعه می کند و تقاضای رجوع در طلاق توافقی می کند. پس از رجوع زوجه به مهریه طلاق به ماهیت خود که رجعی بودن است باز می گردد. در اینصورت شوهر اینگونه می تواند به زوجیت رجوع کند.

شروط گرفتن مهریه در طلاق توافقی

در طلاق توافقی ملاک برای دادسرا خانواده، توافق زن و شوهر است. در این راستا زوجین متقاضی طلاق، می توانند در به خاص مهریه در طلاق توافقی هر نوع توافقی داشته باشند.

مثل این که مهریه در برابر طلاق بخشیده شود و یا مهریه کامل پرداخت شود و یا مهریه قسطی در طلاق توافقی اجرا شود یا مهریه به فرم چک یا ماهانه پرداخت شود محدودیتی در این زمینه وجود ندارد و همانگونه که بیان شد آنچه برای دادسرا اهمیت دارد توافق زوجه و شوهر است.

در فرضی که زوج و زوجه با یکدیگر توافق می نمایند که در فرم طلاق زوجه تمامی مهریه خود را بذل نماید که در این فرم بعد از طلاق اصلا مهریه ای برای زوجه باقی نمی ماند و نمی تواند هیچگونه ادعایی داشته باشد.

نکته : بر طبق ماده ۲۲ ضابطه حمایت خانواده صرفا مهریه  تا ۱۱۰ سکه بهار آزادی یا معادل آن دادسرا در فرم نپرداختن اقساط جلب صادر می کند و برای مازاد بر آن، زوجه می بایستی اموالی را از زوج به دادسرا معارفه کند.

پرداخت قسطی مهریه در طلاق توافقی

معمولاً در دادسرا های خانواده و در وقت تصمیم گیری بر سر مهریه مردان خواهان تقسیط هر جه اکثر مهریه و پرداخت کمتر پیش پرداخت و زنان خواهان پرداخت اکثر پیش قسط و تقسیط مقدار کمتری از مهریه هستند.

از آنجا که در طلاق توافقی تمامی موضوعات بین زوجین توافق شده و توافق اجرا شده را اینگونه به اطلاع دادسرا می رسانند، در مورد مهریه، مقدار آن، نحوۀ پرداخت آن اینگونه توافق می کنند.

مهریه و طلاق توافقی

لذا پرداخت قسطی مهریه در طلاق توافقی  اینگونه در فرم ادعای فقدان توانایی در پرداخت مهریه از سوی زوج، منوط به رضایت زوجه و توافق دو طرف است. تنها اینکه در این مورد پیش روگیری چندین نکته و مسئله حائز اهمیت است:

اول اینکه در صورتی که مهریه ۱۱۰ سکه باشد و یا اگر اکثر از ۱۱۰ سکه باشد، تنها تا حد ۱۱۰ سکه از مهریه، در فرم فقدان پرداخت قابلیت بررسی و اصدار دستور جلب برای زوج از سوی دادسرا را به همراه دارد.

زوج یا زوج برای تقسیط مهریه بایست دادخواست اعسار به دادسرا تقدیم نماید تا بررسی شود و از سوی دادسرا تصمیم به اقساط مهریه گرفته شود.

در صورتی که زوجین قبل از اصدار حکم دادگاه در مورد نحوۀ پرداخت مهریه توافق کرده باشند، پس از اصدار حکم دادگاه و اجرا طلاق امکان تغییر در نحوۀ پرداخت وجود ندارد.

زوجه نمی تواند در فرم پرداخت نکردن اقساط مهریه، زوج را ممنوع الخروج از مملکت نماید.

در مهریه های بالاتر از ۱۱۰ سکه، در فرم نپرداختن اقساط مهریه، زوجه نمی تواند دستور جلب زوج را درخواست نماید. تنها می تواند مال زوج یا یک چهارم از حقوق او را توقیف نماید.

اگر مردی خود درخواست طلاق داده باشد، اما توانایی پرداخت مهریه را نداشته باشد، می بایست دادخواست اعسار بدهد و در این شیوه موارد دادسرا به سختی دادخواست او را می پذیرد.

در مواردی که مازاد مهریه بیش از ۱۱۰ سکه باشد، در فرم توافق بر سر پرداخت اقساط از سوی زوج یا زوج، اگر اقساط پرداخت نشود، امکان درخواست اصدار دستور جلب از سوی زوجه وجود ندارد.

زوجین می توانند با دریافت برگه های رسید، در خلال ثبت طلاق در دفترخانه، بعد از هر بار پرداخت اقساط مهریه از سوی زوج با تحویل رسید از سوی زوجه، مدرکی دال بر پرداخت شدن قسط مهریه داشته باشند که در دادسرا قابل عرضه و اتکا است.

جهت داشتن سوال در زمینه طلاق توافقی و مهریه می توانید با شماره ای موجود در سایت گروه وکلای آریا دادیار تماس بگرید و با وکلای مجرب ما صحبت کنید.