طلاق توافقی بدون حکم دادگاه

طلاق توافقی بدون حکم دادگاه

در ارتباط با طلاق توافقی بدون حکم دادگاه می توان عنوان نمود که طلاق توافقی ، طلاقی است که در آن زوجه و زوج هر دو خواهان طلاق هستند و با توافق بر سر سوال ها مالی و غیرمالی پس از طلاق که شامل ؛ مهریه ، نفقه ، جهیزیه ، حضانت فرزند ، حق ملاقات فرزند پس از طلاق ، مکان ملاقات فرزند و … وجود دارد ، به سرانجام رسیدن هر چه سریع تر طلاق کمک می کنند ، از این رو ، طلاق توافقی یکی از سریع ترین و ارزان ترین نوع طلاق محسوب می شود .

اما آیا به نظیر زمانی که یک زوج تصمیم به ازدواج می گیرند ، با مراجعه به دفتر رسمی ثبت ازدواج ، ازدواج خود را ثبت می کنند ، در طلاق توافقی اینگونه می توانند تنها با مراجعه به دفتر رسمی ثبت ازدواج و طلاق ، بدون مراجعه به دادسرا ، عمل به جاری نمودن صیغه ی طلاق و ثبت طلاق نمایند ؟

از آنجا که بر اصل ماده ی ۵۶ ضابطه حمایت از خانواده ، هر سر دفتر طلاقی که بدون دستور دادسرا ، طلاق را ثبت کند ، به محرومیت از اشتغال به سر دفتری محکوم خواهد شد لذا ثبت هر نوع طلاقی تنها با اجازه و حکم دادگاه دادسرا امکان پذیر خواهد بود و طلاق توافقی بدون دادسرا وجود ندارد .

تا اینکه در مواردی که زوجه حق نمایندگی در طلاق را دارد ، وی بایست با نمایندگی خود به وکیل دادگستری مراجعه کرده تا دادخواست طلاق ثبت و مراحل قانونی روند طلاق سپری گردد .

طلاق توافقی بدون دادسرا در خارج از مملکت

در مورد ایرانیان مقیم خارج یک استثناء بر اصل ماده ی ۱۵ ضابطه حمایت از خانواده وجود دارد که عنوان می کند ؛ اگر زوجه و شوهر ایرانی در خارج از مملکت اقامت داشته باشند ، با مراجعه به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در محل مملکت مورد اقامت ، اشخاص شایستگی دار می توانند صیغه ی طلاق را برای آنها جاری سازند لذا پس از جاری شدن صیغه ی طلاق و دریافت گواهی ، زوجین درخواست کتبی مبنی بر ثبت طلاق به کنسولگری ایران را می دهند و بدون دستور دادسرا طلاق توافقی برای زوجه و شوهر مقیم خارج از مملکت ثبت رسمی می گردد .

اجرا مراحل طلاق توافقی در یک روز توسط وکیل طلاق توافقی

با توجه به تغییرات عمده قانون طلاق توافقی در ضابطه جدید حمایت خانواده، در صورتی که زوجین متقاضی طلاق توافقی، گواهی فقدان انصراف از طلاق را از کانونها مشاوره خانواده سازمان بهزیستی دریافت نموده باشند.

مرحله بعدی

بعد از آن عمل به تنظیم دادخواست طلاق توافقی نموده و دادسرا خانواده اینگونه در همان روز دریافت دادخواست، مسبت به گرفتن تصمیم عمل کند، می توان گفت که اجرا مراحل طلاق توافقی در یک روز توسط وکیل طلاق توافقی، تلبلیغات دروغینی بیش نیست.

همانگونه که توضیح داده شد، دوبار مراجعه به کانون ها مشاوره مجاز، مراجعه به دفتر خدمات قضایی و ارسال دادخواست، واگذار دادخواست به زمینه دادسرا خانواده، برگزاری نشست دادسرا به فرم فوق العاده، مراحل اجرا طلاق توافقی را شامل می‌شود که عملا دو هفته به زمان خواهد انجامید.

اجرا مراحل طلاق توافقی بدون حضور زوجین

حضور در کانون های مشاوره، برای زوجین ساکن ایران الزامی است و تنها استثنای فقدان حضور هر یک از زوجین، زمانی است که مقیم خارج از مملکت باشند.

لذا اجرا مراحل طلاق توافقی برای زوجین مقیم ایران، از تقدیم دادخواست به بعد، بدون حضور زوجین امکان پذیر است، اما برای زوجین مقیم خارج از مملکت یا یکی از آنها، نیازی به حضور نیست.

شروط طلاق توافقی بدون دادگاه

تنها استثنای طلاق توافقی بدون دادسرا و ثبت آن بدون نیاز به دستور دادسرا، برای زوجین مقیم خارج از مملکت است که با مراجعه به مامورین کنسولی جمهوری اسلامی ایران، به درخواست کتبی زوجین و یا زوج، و به شرط عرضه گواهی اجرای صیغه طلاق، قابل ثبت است.

مجازات اجرای طلاق توافقی بدون دادسرا

طبق ماده ۵۶ ضابطه حمایت از خانواده، در فرم ثبت طلاق توافقی بدون دستور دادسرا و بدون اصدار گواهی فقدان امکان سازش، سردفتر طلاق به انفصال از سردفتری محکوم خواهد شد. اگرچه اگر اجرای دستور طلاق توافقی با حیله و جعل همراه باشد، مسئله متفاوت خواهد بود.