سوال درباره توهین | سوال در مورد توهین

سوال درباره توهین | سوال در مورد توهین

سوال درباره توهین باید توسط وکیل کیفری کار جواب داده شود و گروه وکلای آریا دادیار دارای موکل های با تجربه در زمینه سوال در مورد توهین دارد.

توهین به معنی خوار و خفیف کردن افراد می ‌باشد، به‌ طور کلی زمانی‌ که فردی با توجه به اعمالی که انجام می ‌دهد یا کلمات وقیحانه ‌ای که نسبت‌ به شخص دیگر به کار می ‌برند، گفته می ‌شود که به وی توهین شده است.

سوال در مورد توهین

در واقع آبروی اشخاص در جامعه همیشه مورد احترام قرار خواهد گرفت و افراد جامعه باید نسبت ‌به همدیگر احترام را رعایت نمایند، این امر به اندازه‌ ای مهم تلقی می ‌شود که در بسیاری از موارد نقض آن باعث ایجاد جرم خواهند شد و مجازات ‌هایی را برای فرد خاطی در نظر می‌ گیرند.

به‌ عنوان مثال می ‌توان گفت در صورتی ‌که به جان اشخاص احترام گذاشته نشود و باعث سلب حیات آن‌ ها شوند، جرم وکیل قتل برای فرد در نظر گرفته می‌ شود و مجازاتی که برای او در نظر گرفته می‌ شود قصاص و دیه می‌ باشد.

بنابراین احترام گذاشتن به آبروی اشخاص هم همیشه مورد توجه قانون قرار داشته و نقض مجازات ‌های بسیار سختگیرانه‌ ای را در پی خواهد داشت. توهین به ‌طور کلی به حیثیت و آبروی اشخاص لطمه وارد می‌ کند.

یکی از سوالات حقوقی توهین می ‌تواند این باشد که جرم توهین چیست؟ در ادامه این مطالب اطلاعات مناسبی را در مورد سوال‌ هایی که ممکن است در ذهن شما درباره توهین ایجاد شود ارائه خواهیم داد.

جرم توهین به افراد

همان طور که گفته شد توهین به نسبت دادن یک امر وقیحانه به شخصی دیگر گفته می شود به‌ نحوی‌ که از نظر عرفا باعث کسر شان و خفیف شدن افراد مخواهد شد. جرم توهین مانند جرم‌ های دیگر از سه عنصر برخوردار است که شامل عنصر مادی، عنصر معنوی و عنصر قانونی می ‌شود.

عنصر مادی جرم توهین به وسیله هرگونه رفتار مجرمانه‌ ای که شامل انجام فعل یا ترک فعل می ‌شود و باعث اهانت افراد خواهد شد، محقق می‌ گردد، به ‌عنوان مثال هل دادن شخصی، فحاشی کردن به افراد، ایجاد مزاحمت با کلمات رکیک و ... همگی به عنوان عنصر مادی جرم توهین در نظر گرفته می شوند.

عنصر قانونی جرم توهین که در قانون مجازات اسلامی در اختیار قانون ‌گذار قرار داده می‌ شود مربوط به توهین عادی یعنی توهین به افراد عادی خواهد شد. از طرفی توهین مشدد یعنی توهین به اشخاص حقوقی و معاونان رئیس ‌جمهور، وزرا و اعضای شورای نگهبان، وزارتخانه‌ها و ... که شامل مجازات‌ های شدیدتری می‌ باشد.

عنصر معنوی یا روانی جرم توهین به فعل‌ و انفعالات ذهنی گفته می ‌شود که قبل ‌از ارتکاب جرم یا هنگام انجام آن باعث می‌ شود که افراد ترغیب به انجام توهین شوند، که شامل سو نیت عام و سو نیت خاص خواهد شد.

مجازات توهین

سوال در مورد توهین شامل سوالاتی از قبیل این ‌که مجازات فرد توهین ‌کننده چیست؟ می ‌شود. در واقع برای پاسخ به این سوال باید بگوییم که در قانون مجازات انقلاب اسلامی توهین به دو نوع توهین مشدد و ساده دسته ‌بندی می ‌شود که هر کدام از ماده ‌هایی جداگانه برخوردار هستند و بر اساس هر نوع توهینی که صورت بگیرد مجازات‌ های مختلفی را در نظر خواهند گرفت.

مجازاتی که برای توهین به افراد عادی در نظر گرفته می ‌شود در ماده 608 قانون مجازات اسلامی این ‌گونه بیان ‌شده است که توهین به افراد چه از طریق الفاظ رکیک و چه از طریق فحاشی باشد به مجازات ۷۰ ضربه شلاق یا جزای نقدی محکوم می ‌شود.

از طرفی در ماده 609 قانون مجازات اسلامی برای مجازات جرم توهین مشدد گفته شده ‌است که هر کس با توجه به سمتی که دارد به یکی از رؤسای سه قوه یا معاونان رئیس ‌جمهور و ... توهین نماید به سه ‌تا ۶ ماه حبس محکوم می ‌شود و حتما باید ۷۴ ضربه شلاق را تحمل کند.

نحوه رسیدگی به شکایت جرم توهین

حال که شما را با مفهوم توهین و نحوه مجازات آن آشنا کردیم ممکن است سوالات دیگری در ذهن شما شمل بگیرد. در واقع یکی از سوالات حقوقی توهین این است که رسیدگی به جرم توهین چگونه انجام خواهد شد؟

زمانی که به فردی توهین شود می ‌تواند به شکایت علیه فرد خاطی بپردازد و رسیدگی به جرم توهین به وسیله شکوائیه توهین انجام خواهد گرفت که این شکایت باید در دفتر خدمات قضایی ثبت شود و آن را برای دادسرا ارسال کنند.

سخن پایانی

شما عزیزان می توانید براحتی از طریق تلفن یا واتساپ تمامی سوال های خود درباره توهین از وکلای مجرب بپرسید و در صورت تمایل می توانید پرونده خود را به تیم کاربلد گروه وکلای آریا دادیار بدهید.