مطالبه مهریه پس از تقسیم ترکه

مطالبه مهریه پس از تقسیم ترکه

امروزه با توجه به پیچیدگی مسائل حقوقی مخصوصا پرونده های مربوط به مطالبه مهریه پس از تقسیم ترکه، دریافت مشاوره و راهنمایی از وکیل باتجربه و حاذق بسیار مورد اهمیت بوده و باعث می شود تا بدون نگرانی پرونده خود را به نتیجه برسانید.

بسیاری از افراد هنوز تصور می کنند که مهریه فقط در زمان حیات همسر و هنگام طلاق مطالبه می شود، اما برخلاف تصور عموم، مهریه در حین زندگی زناشویی، طلاق و حتی پس از مرگ همسر قابل دریافت و مطالبه مهریه است.

نحوه مطالبه مهریه در تقسیم ترکه

حتی قانون گذار در این مسئله پا را فراتر گذاشته و مهریه را به مانند یک بدهی در اولویت قرار می دهد تا حقوق زنان حفظ و پابرجا بماند.

یکی از موضوعات مهم در مهریه، مطالبه مهریه پس از تقسیم ترکه یا اموال بجا مانده از متوفی است. متاسفانه افراد زیادی پس از اینکه همسر خود را از دست می دهند، نمی دانند چگونه باید حق قانونی خود را دریافت کنند و بعضا از پیگیری آن منصرف شده مبنی بر این که دریافت آن را تنها با صرف زمان زیاد و تلاش های بسیار ممکن می دانند.

مطالبه مهریه پس از تقسیم ترکه به چه صورت است؟

مطابه مهریه پس از تقسیم ترکه از مواردی است که اگر نسبت به مواد مختلف آن در قانون اطلاع نداشته باشید، ممکن است از دریافت مهریه خود ناکام بمانید. همچنین با توجه به وجود تعداد زیاد مواد و تبصره های قانونی در این مورد حتما باید از وکیل با تجربه در این زمینه مشاوره بگیرید.

در اینجا با تعدادی از قوانین و پرسش های مهم شما عزیزان در مورد مطالبه مهریه پس از تقسیم ترکه می پردازیم:

آیا پس از تقسیم ترکه می توانیم مطالبه مهریه کنیم؟

در پاسخ به این سوال تعدادی شرایط و ضابطه وجود دارد که باید بدانید، اول اینکه هنگام تقسیم ترکه بعنوان همسر مرحوم و یکی از وراث قانونی، اگر برگه ای را امضا کرده باشید که موافق این تقسیم باشید، از نظر قانونی درخواست مطالبه مهریه شما قابل اعتنا نبوده و وجهه حقوقی ندارد.

بعد از تقسیم ترکه برای مهریه چه کاری باید کرد؟

در حقیقت مطالبه مهریه پس از اینکه ماترک تقسیم شده و اظهار توافق نموده اید، موضوعیت ندارد، مگر اینکه شما برگه ای را مبنی بر توافق تقسیم ترکه امضا نکرده باشید. در این شرایط  چون مهریه به عنوان یک بدهی مطرح می شود، می توانید طرح دعوی نموده و جهت دریافت مهریه خود اقدام نمایید.

در قانون مهریه به عنوان طلب ممتاز یاد شده، بنابراین اگر زوجه پس از فوت همسر اقدام به مطالبه آن کند، از نظر قانونی می تواند با اولویت بالاتر از سایر طلبکاران از فرد متوفی، مهریه خود را دریافت کرده و مابقی ماترک بین وراث دیگر تقسیم و بسته به نظر قانون، هریک به سهم خود می رسند.

آیا می توان مهریه را از پدرشوهر دریافت کرد؟

در ارتباط با دریافت مهریه از پدرشوهر، باید بدانید که مهریه زوجه، بدون توجه به عندالاستطاعه  یا عندالمطالبه بودن آن، حقی است که به گردن شوهر بوده و شخص دیگری اعم از پدرشوهر یا مادرشوهر وظیفه قانونی  برای پرداخت آن ندارد. حتی اگر والدین شوهر از نظر مالی استطاعت داشته باشند نیز حقی بر گردن آنها نخواهد بود.

بهترین راه برای مطالبه مهریه برای تقسیم ترکه

البته تحت شرایط خاصی ممکن است که پدرشوهر از نظر قانونی ملزوم به پرداخت مهریه عروس خود بشود و چنین شرایطی تنها هنگامی قابل اعتنا بوده که پدرشوهر وی شخصا در برگه عقدنامه یا سند ازدواج ذکر کرده باشد که ضمانت مهریه پسرش را بر عهده می گیرد یا پرداخت آن را قبول کرده و آن را امضا کرده باشد.

در این صورت از نظر قانونی ایشان وظیفه دارد تا به همراه پسرش مهریه را پرداخت و این حق را از گردن خود خارج کنند.

بهترین وکیل برای مهریه در تقسیم ترکه

باید دقت داشته باشید که پرونده های مطالبه مهریه بدلیل پیچیدگی هایی که دارند ممکن است سالها شما را درگیر کرده و باعث شوند تا آرامش روحی از شما سلب شود.

برای اینکه بتوانید این مسیر را با آرامش خیال سپری کرده و از اسیب های مالی و روانی در امان باشید، بهترین راه حل، مشاوره با یک وکیل مهریه حاذق و با تجربه است تا با مشاوره خود شما را در این مسیر راهنمایی و تا رسیدن نتیجه دلخواه در پرونده همراه شما باشد.

سخن پایانی

گروه وکلای آریا دادیار با بهره گیری از بهترین وکلای تهران و همچنین سالها تجربه و طی کردن پرونده های حقوقی بسیار در این زمینه، می تواند شما را نیز مانند صدها مراجعین قبلی در زمینه مطالبه مهریه پس از تقسیم ترکه راهنمایی و وکالت پرونده شما را بعهده بگیرد.