جرم رابطه نامشروع

جرم رابطه نامشروع

در این مقاله میخواهیم راجب جرم رابطه نامشروع برای شما بگوییم و چرا باید با یک متخصص رابطه نامشروع باید صحبت کنیم تا بتوانیم براحتی حق و حقوق خود را بگیریم.

رابطه نامشروع مطابق ضوابط قانون اسلامی، یک کار مجرمانه بوده و جزوء جرایم منافی عفت محسوب می شود. با توجه به این مساله که ضابطه گذار این جرم را به طور کلی توضیح داده و مصادیق آن را به طور محدود مشخص نکرده است، این جرم تبدیل به یکی از چالش برانگیز ترین و پر بحث ترین جرایم شده است.

ضابطه گذار یک مجازات مشخص برای موضوع مجرمانه جرم ارتباط نامشروع مشخص کرده است با این حال در برخی از موردهای دیده شده است که مجرمین به جرم ارتباط نامشروع به مجازات های دیگری همچون تبعید محکوم شده اند . به افزون در فرم وجود شروطی ، قاضی می تواند با در عقیده گرفتن وضع و احوال متهم ، این مجازات را به جزای نقدی تبدیل کند .

مجازات جرم رابطه نامشروع چه هست

ارتباط نامشروع هرگونه ارتباط خارج از عرف بین زوجه و مردی است که باهم ازدواج نکرده اند که دایره گسترده ای دارد که شامل زنا و انواع زنا هم می شود اما منظور از ارتباط نامشروع در این مقاله جرم تعزیری ارتباط نامشروع دون زنا وجود دارد .

تقاص جرم رابطه نامشروع

تقاص جرم رابطه نامشروع در مفاد 637 ضابطه قانون اسلامی زمینه تعزیرات معین شده است . مطابق مفاد این قانون تقاص رابطه نامشروع ، شلاق تا نود و نه ضربه است.

بر اصل این ماده " هر گاه زوجه و مردی که بین آن‌ها علقه زوجیت نباشد، مرتکب روابط نامشروع یا عمل منافی عفت غیر از زنا از قبیل تقبیل یا مضاجعه ‌شوند، به شلاق تا نود و نه ضربه محکوم خواهند شد و اگر عمل با عنف و اکراه باشد تنها اکراه‌کننده تعزیر می‌شود. "

مجازات رابطه نامشروع به زور

اکراه ، که در عرف به زور شناخته می شود ، در ضابطه مدنی تعریف شده است : " اکراه به اعمالی حاصل می شود که موثر در هر شخص باشعوری بوده و او را نسبت به جان یا مال یا آبروی خود تهدید کند به نحوی که عادتا قابل تحمل نباشد. در مورد اعمال اکراه آمیز سن و شخصیت و اخلاق و زوج و زوجه بودن شخص بایست در عقیده گرفته شود . "

تقاص جرم رابطه نامشروع به زور ، نظیر همان مجازات ارتباط نامشروع است . از این رو اگر یکی از زوجه یا زوج برای ارتباط نامشروع اکراه داشته باشد و به زور مجبور به این کار شود ، مجازات تنها نسبت به اکراه کننده اعمال می شود . مثلا هنگامی مردی ، زنی را به زور و اکراه مجبور به یکی از مصادیق ارتباط نامشروع مثل بوس کند ، تنها زوج محکوم به مجازات جرم ارتباط نامشروع خواهد شد .

شروط تبدیل مجازات ارتباط نامشروع به مجازات نقدی

در بعضی مواقع می شود به جای شلاق جزای نقدی آن را پرداخت کرد که دارای شروطی می باشد که عبارتند از :

جهات تخفیف مجازات عبارتند از:

  1. بخشش شاکی یا مدعی خصوصی
  2. همکاری موثر متهم در شناسایی شرکا یا معاونان، تحصیل ادله یا کشف اموال و اشیاء حاصله از جرم یا به کار رفته برای انجام آن
  3. وضع و احوال معین موثر در انجام جرم، از قبیل رفتار یا گفتار تحریک آمیز جرم دیده یا وجود انگیزه شرافتمندانه در انجام جرم
  4. اعلام متهم قبل از تعقیب یا اقرار موثر وی در حین تحقیق و بررسی
  5. ندامت، حسن پیشینه و یا وضع معین متهم از قبیل کهولت یا بیماری
  6. کوشش متهم به منظور تخفیف آثار جرم یا عمل وی برای جبران آسیب دراثر از آن
  7. خفیف بودن آسیب وارده به جرم دیده یا نتایج زیانبار جرم
  8. مداخله ضعیف شریک یا معاون در اتفاق جرم

وکیل رابطه نامشروع

وکیل رابطه نامشروع لذا در صورتی که این شروط وجود داشته باشد و اینگونه قاضی تشخیص دهد که تبدیل مجازات به نفع متهم است ، می تواند مجازات شلاق تعزیری را به جزای نقدی تبدیل کند که درباره قیمت هر ضربه شلاق و حد مجازات نقدی نقدی در تیتر بعد توضیح داده ایم.

حد مجازات نقدی و قیمت هر ضربه شلاق رابطه نامشروع

همانگونه که بیان شد ، حد تقاص جرم رابطه نامشروع ، 99 ضربه شلاق می باشد و اگر که راه تخفیف در آن امکان داشته باشد ، قاضی می تواند ، مجازات شلاق را به جزای نقدی تبدیل کند که این تبدیل در عرف به خریدن شلاق معروف شده است .

دستور تبعید در ارتباط نامشروع

در ماده 637 ضابطه تعزیرات که حد تقاص جرم رابطه نامشروع و نوع های آن نظیر جرم ارتباط نامشروع در اینترنت ، مشخص شده ، حرفی از انتقال زده نشده است با این حال برخی از افرادی که به این جرم محکوم می شوند ، افزون بر مجازات حقیقی ، یعنی شلاق تعزیری ، به مجازات تبعید هم محکوم می شوند .

یکی از نو آوری های قانونگذار در سال 1392 تشکیل نهادی به نام مجازات های تکمیلی بوده است به این معنی که قاضی می تواند با در عقیده گرفتن شروط مجرم ، یک یا دو نمونه از مجازات های تکمیلی را افزون بر مجازات حقیقی او در عقیده بگیرد که یکی از آن ها تبعید است که در دو فرم منع در اقامت در یک محل معین یا اقامت اجباری در یک مکان معین در ضابطه مجازات اسلامی آمده است:

جرم رابطه نامشروع

دادسرا می تواند فردی را که به حد، قصاص یا مجازات تعزیری از درجه شش تا درجه یک محکوم کرده است با پیش روگیری شروط مقرر در این ضابطه، متناسب با جرم ارتکابی و خصوصیات وی به یک یا چند مجازات از مجازات های تکمیلی زیر محکوم نماید:

  • اقامت اجباری در محل معین
  • منع از اقامت در محل یا محلهای معین

لذا تبعید محتمل است به عنوان مجازات برای ارتباط نامشروع در عقیده گرفته شود که اصدار این دستور برای مجرم قانونی است.

شلاق تعزیری سبب رابطه نامشروع

مجازات های تعزیری ، مجازات هایی هستند که در شرع مشخص نشده و قانونگذار خود آن ها را تعیین کرده است که مجازات رابطه نامشروع هم من جمله این مجازات ها است که عبارت است از یک تا 99 ضربه شلاق تعزیری . 

تفاوتی که شلاق تعزیری با شلاق حدی دارد ، در نوع اجرای آن است . طبق آیین نامه نحوه اجرای احکام قصاص‌،رجم‌، قتل‌، صلب‌، اعدام و شلاق ماده ۳۴ : " اجرای شلاق تعزیری با پیش روگیری ماده ۲۸۸ ضابطه آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در کار کیفری به نحو زیر اجرا می شود :

  • شلاق در حالتی که محکوم بر روی شکم خوابیده و پوشش او لباس معمولی است به پشت بدن بجز سر و فرم و عورت زده می شود .
  • شلاق به نحو یکنواخت و بطور متوسط زده می شود .

اگر همچنان در مورد جرم رابطه نامشروع سوال دارید می توانید با تماس با گروه وکلای آریا دادیار و شماره با وکیل خانواده سوالات خود را بپرسید.