شکایت از کارفرما بابت سفته

شکایت از کارفرما بابت سفته

در این مقاله راجب سه موضوع صحبت کنیم که اولی شکایت از کارفرما بابت سفته و دومی شکایت از کارفرما بابت گرفتن سفته و سومی شکایت از کارفرما بابت ندادن سفته که توسط وکلای مجرب نوشته شده است.

شکایت از کارفرما یکی از بحث هایی می باشد که در رابطه فی مابین کارگر و کارفرما اتفاق می افتد و بسیاری از کارکنان برایشان پرسش پیش آمده که چگونه از کارفرما می شود شکایت کرد؟

اگر تمایل بدانید که شکایت از کارفرما بابت سفته به چه صورت انجام می گردد؟ شروط شکایت از کارفرما بابت سفته چه هست؟ با نحوه شکایت از کارفرما آگاه شوید و اسناد مورد نیاز جهت شکایت از کارفرما بابت ندادن سفته را به سبب تهیه کنید، تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.در ضمن به شما پیشنهاد میکنیم برای مشاوره حقوقی آنلاین، مشاوره حقوقی تلفنی، مشاوره حقوقی رایگان و مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری، حتما با زمره وکلای گروه وکلای آریا دادیار تماس بگیرید.

از زمان های قدیم تاکنون همه اشخاص جهت گذران امرار معاش خویش به کاری خود را مشغول می گردند و با اهمیت ترین سبب اشخاص از کار کسب درآمد ایجاد درآمد است. در گذشته معمولا شغل اشخاص به فرم فردی بود و اشخاص، هم کارگر و هم کارفرمای خود بودند، اما در گذر وقت و با افزایش کسب و کارها، نیاز به همکاری های گروهی اکثر شد و معمولا مشاغل به فرم تخصصی در آمدند.

از این رو افرادی که در عملی مهارت دارند با گروهی دیگر به اشتغال می پردازند و بدین فرم این اشخاص دانش و مهارت خویش را در اختیار یک مجموع قرار می دهند که معمولا این مجموعه کارفرما و یا کارفرمایانی دارد و بدین فرم ارتباط کارگر و کارفرمایی شکل می گیرد.

شکایت از کارفرما بابت گرفتن سفته

در اینگونه اشتغالاتی ، کارفرما صاحب کسب و کار ویا برند است و اشخاص دیگری را که مهارت و تبحر کافی دارند، جهت اشتغال استخدام می نماید.

معمولا قرارداد و تواقفاتی بین کارگر و کارفرما شکل می گیرد که کارگرموظف می گردد، عمل محول شده به وی را اجرا دهد و کارفرما اینگونه بایستی حق الزحمه کارو مهارت کارگر را به وی پرداخت نماید .

توافقات کارگر و کارفرما معمولا در بدو همکاری مشخص و معین است ، از این رو هر کدام از دوجانب که به تعهدات خویش عمل ننماید ، طرف مقابل این حق را دارد که در ماخذها صالح بررسی کننده به دعاوی کارگر و کارفرما حق خویش را مطالبه نماید.

درصورتیکه  در حق کارگر اجحافی فرم گیرد و حق وی توسط کارفرما پرداخت نگردد، ضابطه گذار وی را مجاز به درخواست شکایت نموده است که اگرچه این کار نیازمند تشریفات معین خود وجود دارد.

در ادامه به بررسی آنها پرداخته می شود.

شکایت از کارفرما بابت ندادن سفته

شکایت کارگر از کارفرما تحت شروطی قابل انجام است و درصورتیکه این شروط باشد، کارگر می تواند جهت دادگر حق خود به ماخذها صالح در اداره کار شکایت کند اما لازم است که سبب موجه و قانونی جهت شکایت کارگر وجود داشته باشد.

شکایت از کارفرما بابت سفته می تواند ادله ها بسیاری داشته باشد ، از جمله فقدان پرداخت حقوق و ویژگی کار، اخراج بدون دلیل، فقدان بیمه نمودن کارگر و….

بیشتر بخوانید : شکایت پیمانکار از کارفرما

چرا که اگر قصد بازگشت به کار دارد، مطالبه حق سنوات معنا نمی یابد و درصورتیکه قصد مطالبه سنوات را دارد، دیگر امکان بازگشت به کار را ندارد. درصورتیکه فردی هر دو این موارد را باهم مطالبه نماید به اصلا کدام ترتیب اثر داده نمی شود.

مدت وقت شکایت از کارفرما چقدر است؟

مدت وقت شماره تلفن شکایت از کارفرما بسته به اینکه مسئله شکایت و دریافتی کارگر چه موضوعاتی است، متفاوت است. گاهی ضابطه گذار در سو برخی از دریافتی کارگران وقت معینی را قرار داده است، که درصورتیکه کارگری خارج از این مدت مطالباتی داشته باشد در ماخذها صالح بررسی کننده در اداره کار به درخواست وی بررسی نمی شود.

شکایت از کارفرما بابت گرفتن سفته

درصورتیکه کارگر تصمیم شکایت از کارفرما بابت گرفتن سفته را داشته باشد لازم است که مدارک لازم جهت اقامه دعوا را داشته باشد به دلیل اینکه در غیر این فرم تا اینکه در فرم مطرح شکایات در ماخذها صالح، دادخواست وی رد می گردد .

از این رو داشتن مدارک لازم مورد قبول در درجه اول اهمیت در شکایت از کارفرما قرار دارد.

اولین و با اهمیت ترین موردی که باید ثابت شود، این است که بین کارگر و کارفرما ارتباط کارگر و کارفرمایی مشخص گردد، چرا که در این فرم است که کارگر می تواند از کارفرما تحت عنوان مطالبات کارگری درخواستی داشته باشد.

درصورتیکه ارتباط کارگر و کارفرمایی وجود نداشته باشد، امکان بررسی به اینگونه امری در ماخذها صالح اداره کار وجود ندارد و لازم است که به سایر ماخذها صالح بررسی کننده رجوع شود.

پرسش: ارتباط کارگر و کارفرمایی به چه صورتی اثبات می گردد ؟

اولین و اگرچه با اهمیت ترین سندی که سبب اثبات ارتباط کارگری و کارفرمایی می گردد قرارداد کار فی مابین کارگر و کارفرماست. قرارداد کار، درصورتیکه کتبی باشد و شروط کار و حق و حقوق کارگر در آن قید شده باشد، امکان منکر کارفرما را تا حد فوقانی کاهش می دهد.

شکایت از کارفرما بابت سفته

اگرچه شایان به بیان است که…

گاها کارفرما ادعای جعل نسبت به قرارداد کار عرضه شده توسط کارگرمی نماید که اگرچه بررسی به ادعای جعل کارفرما درمراجع اداره کار بررسی نمی گردد و به اینگونه ادعایی در اداره کار ترتیب اثر داده نمیشود و درصورتیکه ادامه بررسی به سند مزبور وابسته باشد تا وقت بررسی به ادعای مزبور، بررسی در ماخذها اداره کار متوقف می گردد.

از دیگر اسنادی که کارگران گاها جهت ثایت کردن ارتباط کارگری و کارفرمایی بدان اتکا می نمایند، فیش های  واریزی از حساب کارفرما به حساب کارگر وجود دارد که بسته به اینکه این پرداخت ها به چه فرم باشد، (چک، کارت به کارت و… ) ساز و کار متفاوتی  را دارا وجود دارد.

اسناد و مستنداتی که بایستی به ماخذها صالح در اداره کار عرضه گردد بایستی ارتباط کارگر و کارفرمایی را به اثبات برساند که اگرچه این اسناد و اسناد بسته به شروط و عمل مورد اشتغال متقاضی متفاوت وجود دارد.

محل شکایت از کارفرما بابت سفته

ماخذها صالح بررسی کننده به دعاوی کارگر و کارفرما اداره کار و تعاون و رفاه همگانی وجود دارد . ماخذها اداره کار، مخصوصا در شهرهای بزرگ در مناطق مختلفی وجود دارند که با توجه به اینکه محل کار متقاضی شکایت در کدام منطقه باشد، نزدیک ترین اداره کار آن منطقه صالح به بررسی وجود دارد.

بیشتر بخوانید : شکایت از پیمانکار + شهرداری + ساختمان

چرا برای شکایت کردن از کارفرما به وکیل نیاز دارم؟

در مطرح کردن شکایت از کارفرما بابت گرفتن سفته در مرحله اول ثابت کردن ارتباط کارگری و کارفرمایی در وهله اول مورد اهمیت قرار دارد و بعد از لازم است که اسناد کافی برای اثبات حقوق و ویژگی مطالبه شده وجود داشته باشد و لازم است که کارگر ملتفت باشد که چه حق و حقوقی دارد که میتواند مطالبه نماید. چراکه به کرات دیده می شود که برخی از کارگران از بدیهی ترین حق و حقوق قانونی خویش که ضابطه کار به آنان اعطا نموده است بی خبرند و از این رو با نا آگاهی سبب تباه شدن حق و حقوق خویش می شوند.

از این رو پیشنهاد می شود  که کارگران، پیش از هر اقدامی با حقوق خویش آگاه شوند تا بدانند که چه حق و حقوقی به آنان تعلق میگیرد و چه حقوقی را می توانند مطالبه نمایند و چه حقوقی را نمی توانند .

بیشتر بخوانید : شکایت کارفرما از کارگر | کارمند + حسابدار + ناظر

گاهی کارگران با تصورات واهی و بدون اصلا سند و مدرکی مطرح شکایت می نمایند و همین کار سبب می گردد که دعوا مزبور محکوم به شکست باشد. اگرچه بسیار مشاهده می شود که کارگران اسناد و اسناد کافی اینگونه دارند اما بدین جهت که از اسناد مزبور در جایگاه صحیح استفاده نمی نمایند حق قانونیشان را نمی توانند مطالبه نمایند.

در صورت داشتن سوال راجب شکایت از کارفرما بابت گرفتن سفته می توانید با شماره های موجود در سایت گروه وکلای آریا دادیار و با وکیل اداره کار ما در این زمینه صحبت کنید.