وکیل تضمینی دیوان عدالت اداری | سوال از دیوان عدالت اداری

وکیل تضمینی دیوان عدالت اداری | سوال از دیوان عدالت اداری

در این مقاله میخواهیم راجب موضوع وکیل تضمینی دیوان عدالت اداری و نحوه سوال از دیوان عدالت اداری را برای شما توضیح بدهیم که چه کاری باید انجام بدهید.

ارتباط وکیل و موکل نتیجه ای است از کار و اراده مشترک دو طرف از یک سود و وظیه ای که افزون بر تعهدات قراردادی وکیل ضابطه گذار به جهت تضمین حقوق موکل و حفظ نظام دادرسی از سوی دیگر برای او به وجود آورده است.

به طوری که می توان گفت تعهد اصلی وکیل ناظر به مطرح دعوی معین و یا دفاع از آن است ، اساس قراردادی دارد . لیکن تعهدات جانبی مرتبط به چگونگی اجرای تعهد حقیقی ریشه قانونی پیدا می کند . حال بایست توجه کرد دوگانگی که در تعهدات وکیل پدید می آید ، عمل نکردن به این تعهدات از برای اثبات ، تابع احکام خاص مسئولیت قراردادی است و یا رژیم اثبات مسئولیت قهری بر آن حاکم است و یا اینکه حسب مورد بایست قائل به تفکیک گردید .

از طرف دیگر با توجه به این که اکثر تعهدات قراردادی ناظر به سرانجام نتیجه معین که مورد نظر دو طرف است ، وجود دارد. حال سوال پیش می آید این وکیل تضمینی دیوان عدالت اداری که گفته شد تعهد به نتیجه است یا وسیله؟

خصوصیات وکیل تضمینی دیوان عدالت اداری چه وجود دارد؟

از خصوصیات نمایان یک وکیل تضمینی دیوان عدالت اداری و اینگونه از مهمترین وظیفه وی این است که قبل از برگزاری نشست دادسرا و اینگونه قبل از آن که دفاع از موکل خود را آغاز نماید با خواندن پرونده و مباحثه با متهم پرونده با داشتن آگاهی کامل و کافی از اتهامات و اینگونه شناخت کامل متهم با کامیابی در درستی و کذب بیان ها و بیانات موکل بتواند به شیوه بسزایی از موکل خود دفاع کند.

وکیل تضمینی عالی و مناسب چه ویژگی هایی دارد؟

ما می توانیم برای وکیل دیوان عدالت اداری که انتخاب می کنیم محدودیتی تعیین کنیم چه هنگامی میخواهد از طرف ما وکالت کند و چه میخواهد دادخواستی بنویسد.

اما اکثر اوقات در این زمینه این پرسش به وجود می آید که چطور به وکیل اطمینان کنیم؟ ویژگی یک وکیل تضمینی عالی به شرح موارد ذیل وجود دارد:

ویژگی تعهدات وکیل تضمینی و آثار قراردادی بودن آن ها چگونه است؟

حقوقدانان هر نوع تعهدی را که ریشه قراردادی داشته باشد تعهد قراردادی می نامند و برعکس ، در مواردی که قانونگذار بدون ارتباط قراردادی ، تکالیفی را برای اشخاص در مقابل دیگران تشکیل نماید آن را تعهد قانونی یا غیر قراردادی می نامند .در این که آیا تعهدات قانونی و قراردادی اساسا اختلاف ماهوی دارند یا دو چهره از یک تعهد هستند ، بین حقوقدانان اختلاف وجود دارد .

ارتباط حقوقی وکیل تضمینی دیوان عدالت اداری و موکل را از نوع ارتباط وکالتی می دانند و در نتیجه وظایف وکیل را تعهدات قراردادی می دانند ، ممکن است تعهد مورد عقیده دراثر از تراضی دو طرف بوده و یا به طبق ضابطه مقرر شده باشد و رویه قضایی اینگونه در اکثریت کشورها این عقیده را تایید کرده است.

قلمرو تعهدات وکیل تضمینی دیوان عدالت اداری به چه فرم است؟

در مواردی که وکیل برای بر پا کردن دعوی و دفاع از حقوق موکل ، از وی قبول نمایندگی می نماید ، تعهد او به تقدیم دادخواست ، تعهد به نتیجه است که بایست ان را اجرا دهد .

لذا در قسمت اول تعهدات وی ، اجرای نمایندگی تنها با دادن دادخواست کامل و به جریان انداختن دعوی ، تحقق می یابد ولی در مورد سرانجام شکوائیه  همین اندازه که مشخص شود او مراقبت های لازم را در حدود متعارف معمول داشته است ، برای اجرای تعهد از ناحیه او کافی است ، هرچند نتیجه دعوی به غبن موکل وی باشد .

لیکن به علت اینکه برای رسیدن به نتیجه دلخواه ، اجرا کارهای اولیه لازم برای یک دفاع عالی کافی نبوده و عوامل دیگر از جمله عقیده قضایی یکسان بر عقیده کارشناسی وکیل نقش تعیین کننده در سرانجام دعوی را دارد و تحقق نتیجه موردنظر کاملا در اختیار وکیل نوجود دارد ، لذا بایست این زمینه از تعهدات وکیل را از نوع تعهدات به وسیله دانست .

سوال از دیوان عدالت اداری

الف) تعهد وکیل به تقدم حساب دوران نمایندگی

با در عقیده گرفتن این مسئله که وکیل از طرف موکل خودش فعالیت می کند ، تمام کارهای مالی و معاملاتی را که در وقت نمایندگی خود اجرا می دهد ، وابسته به موکل بوده با توجه به ماده ۶۶۸ ضابطه مدنی بعد از پایان این دوران وظیفه دارد  با وی کاملا تسویه حساب نموده ، آنچه را که به عنوان جایگزین او دریافت نموده است ، به وی برگرداند ؛ اگرچه واضح است که موکل این اختیار را دارد  در فرم تمایل وکیل را به در حالت کلی از دادن فرم حساب بی بهره کند .

وقت حسابرسی و پرداخت حق الزحمه وکیل غالبا بعد از اتمام دوره نمایندگی آن است ؛ لیکن در مواردی این امکان وجود دارد به سبب موارد معین در کار نمایندگی ، و بسیاری قبل از آن متعارف باشد ، که در این موارد با توجه به عرف برخورد می شود ؛

ب)تعهد وکیل به استرداد اموال و اسناد موکل

بهترین وکیل دیوان عدالت اداری بعد از اجرای نمایندگی و تقویم حساب به صورتی که گذشت ، می بایست تمامی اموال ، اوراق بهادار و اسنادی که به دست وی سپرده را به موکل بازگرداند. به طور کلی وکیل وظیفه دارد آن هر مالی را که موکلش به عنوان امانت به او سپرده ، هر وقتی که وی طلب کند به وی تسلیم کند.

سوال از دیوان عدالت اداری

شما اگر سوال از دیوان عدالت اداری دارید و میخواهید با وکیل تضمینی دیوان عدالت اداری صحبت می کنید ، می توانید با شماره های موجود در گروه وکلای آریا دادیار تماس بگیرید و سوالات خود را مطرح نمایید.