طلاق توافقی + وکیل + فوری

طلاق توافقی + وکیل + فوری

در این مقاله میخواهیم راجب طلاق توافقی صحبت کنیم و بگوییم وکیل طلاق توافقی چگونه اینکار رو انجام میدهد و چرا باید کارمان را یک وکیل مجرب انجام دهد. در صورت داشتن سوال می توانید از مشاوره حقوقی ما استفاده کنید.

در طلاق توافقی زن و مرد هر دو خواستار طلاق بوده و در خصوص همه موارد اختلاف خود با یکدیگر توافق نموده اند.

طلاق توافقی چیست

در طلاق توافقی زن و مرد هر دو خواستار طلاق بوده و در خصوص همه موارد اختلاف خود با یکدیگر توافق نموده اند که این موارد شامل مهریه، نفقه، اجرت المثل ایام زندگی، حضانت فرزند بعد از طلاق، ملاقات فرزند، استرداد جهیزیه و سایر حقوق دوران زندگی مشترک زناشویی طرفین می باشد.

پس از اینکه زوجین در خصوص موارد فوق با یکدیگر توافق نمودند آنرا مکتوب کرده و به وکیل انتخابی خود تحویل می نمایند تا وکیل مطابق توافق آنها اقدامات خود را جهت انجام امور ثبت دادخواست طلاق توافقی و پیگیری پرونده اخذ رأی طلاق که «گواهی عدم امکان سازش» نام دارد، اعمال نماید.

روش طلاق توافقی

1) تهیه صورتجلسه ای مبنی بر تعیین تکلیف و توافق در خصوص موارد ذیل که ترجیحاً بهتر است توسط وکیل پایه یک دادگستری تنظیم گردد.

  • مهریه
  • نفقه
  • حضانت فرزند مشترک
  • اجرت المثل و نحله
  • نفقه فرزندان مشترک
  • جهیزیه
  • نحوه، تعداد و مدت ملاقات فرزند مشترک
  • و سایرتوافقات فی ما بین زوج و زوجه

2) تهیه مدارک شناسایی ومدارک احراز عقد نکاح دائم (اصل شناسنامه زوج و زوجه – کپی کارت ملی – اصل سند ازدواج)

3) ارائه مدارک فوق به وکیل متخصص خانواده و در صورت تمایل اعطای وکالت به وکیل جهت سهولت و عدم گمراهی و سرگردانی در دادگاهها به دلیل عدم دارا بودن آگاهی و علم حقوقی تخصصی در زمینه طلاق

4) تنظیم دادخواست طلاق توسط وکیل پایه یک دادگستری متخصص در امور خانواده و ارائه آن به دادگاه

5) انجام مرحله داوری

6) انجام آزمایش بارداری توسط زوجه

7) حضور در جلسه دادگاه و تعیین تکلیف در خصوص توافقات زوج و زوجه توسط وکیل پایه یک دادگستری متخصص در امر طلاق

8) صدور حکم طلاق توسط محکمه

9) اجرای صیغه طلاق بدون نیاز به حضور زوج و زوجه با حضور وکیل در دفتر رسمی ازدواج و طلاق

مدت زمان انجام طلاق توافقی

مدت زمان انجام طلاق توافقی توسط وکلای آریا دادیار کمتر از ده روز کاری از زمان ثبت دادخواست طلاق می باشد که این زمان ممکن است نسبت به حجم کاری و تعداد پرونده ها در شعبات دادگاه در مدت زمان کمتری نیز انجام پذیرد.

بله درست است زمانه عوض شده است این فقط انتخاب همسر و ازدواج نیست که دور از همه رسوم سنتی و حرف و حدیث های فامیل انجام می شود حتی طلاقی که دعوا , تهدید و قشون کشی خانوادگی با خود داشت حالا به اتفاقی آرام و بی سر و صدا تبدیل شده است به نام طلاق توافقی

اما سخن ما با شما زوجین این است که جهت انجام این امر یعنی طلاق توافقی , قبل از هر چیز , اوضاع و احوال و شرایط خود در خصوص امکان ادامه زندگی را بسنجید و بعد قدم در راه تصمیم بگذارید تا دچار اتخاذ تصمیمات آنی و بدون فکر نشوید.

آیا طلاق توافقی نیاز به داوری دارد

در طلاق توافقی این سوال پیش می آید که آیا نیاز به انجام داوری و معرفی داور از طرف زوجین به همان شکل که در طلاق یکطرفه از طرف زوج یا زوجه می باشد وجود دارد یا خیر؟ طبق قانون جدید خانواده در تمامی موارد طلاق نیاز به داوری می باشد به جز طلاق توافقی . در واقع در طلاق توافقی نیاز به داوری و تعیین داور از طرف زوجین نمی باشد اما دادگاه در طلاق توافقی زوجین و در صورت داشتن وکیل , وکلای آنها را به واحد مشاوره که تقریبا امری تشریفاتی می باشد هدایت می کند اما داوری و معرفی داور از طرف زوجین در طلاق یکطرفه یعنی طلاقی که به درخواست زوج و یا زوجه می باشد مطرح می شود که طلاق توافقی مسئله ی داوری را ندارد و در واقع طلاق توافقی بسیاری از تشریفات طلاق یکطرفه را ندارد و به همین دلیل زمان بر نمی باشد.

علت افزایش طلاق توافقی در ایران

از نظر حقوقی یکی از دلایل تمایل فزاینده ی زوجین به طلاق توافقی را می توان به تشریفات نسبتا طولانی دادرسی در دیگر دعاوی خانواده دانست چرا که زمانی که زوجین نهایتا امکان ادامه زندگی مشترک را محرز ندانند و از نظر مسائل مالی و غیرمالی با هم توافق داشته باشند.

طلاق توافقی در مدت زمان کوتاهی نسبت به سایر دعاوی انجام خواهد شد لذا زمانی که زوجین امکان ادامه زندگی مشترک را محرز ندانند به جای طرح دعاوی مختلف علیه یکدیگر جهت رسیدن به هدف خویش یعنی طلاق به طلاق توافقی تمایل نشان می دهند.

طلاق توافقی

توافقات در طلاق توافقی چگونه است

 البته توافقی که در طلاق توافقی انجام می شود می تواند به هر شکل و حالتی باشد و در طلاق توافقی دادگاه  لزوما زوجه (زن) را به بخشش همه چیز جهت  انجام طلاق توافقی اجبار نمی کند بلکه توافقات زوجین را به صورت رای طلاق توافقی صادر می کند که ممکن است در این توافقات زوجه تمامی حقوق مالی خود را ببخشد( که اکثرا به همین شکل است) یا اینکه کل یا بخشی از مطالبات مالی خود را بخواهد و الباقی را در قبال طلاق ببخشد که همه این موارد بستگی به توافقات زوجین با همدیگر دارد که نمونه هایی از این آراء مربوط به طلاق توافقی را در بالا آورده اییم.

آیا امکان رجوع بعد از طلاق توافقی است

پس از ثبت طلاق توافقی در دفترخانه طلاق زوجین می توانند در مدت زمان عده با رضایت و توافق یکدیگر (تنها با جلب رضایت زن از طرف مرد در طلاق توافقی که زن تمام یا اندکی از مهریه خود را بذل کرده است) جهت رجوع به زندگی و ثبت رجوع به دفترخانه ای که طلاق را ثبت نموده است مراجعه نمایند در این صورت دفترخانه طلاق در شناسنامه های زوجین واقعه ی رجوع را ثبت می نماید و در عقدنامه زوجین نیز واقعه ی رجوع را نیز مینویسد و عقدنامه را به زوجین بی می گرداند در این صورت زمانی که زوجین بخواهند شناسنامه های خود را عوص نمایند ثبت احوال در شناسنامه ی جدید صحبتی از طلاق و رجوع پس از آن نمی کند چرا که دیگر لزومی به وجود واقعی طلاق و رجوع در شناسنامه ها نمی باشد . (البته این نوع رجوع را با رجوع زوجه به مهریه اشتباه نگیرید).

طلاق توافقی و عده زن

اول از همه باید گفت که در دو مورد نیاز به نگه داشتن عده پس از ثبت طلاق نیست: مورد اول زن یائسه می باشد و مورد دوم دختر باکره و دوشیزه می باشد که در این دو مورد هیچ گونه عده ای پس از ثبت طلاق وجود ندارد که بخواهیم در مورد مدت آن صحبت کنیم و در این دو مورد زوجه می تواند هر زمانی که بخواهد مجددا ازدواج کند و نیازی به نگه داشتن عده نیست و در این دو مورد اگر طرفین بخواهند پس از ثبت طلاق مجددا از طلاق منصرف شوند در این صورت می بایست عقد جدیدی خوانده شود و امکان ثبت رجوع به زندگی با توافق زوجین وجود ندارد اما در غیر این دو مورد , زوجه زمانی که طلاق (یا طلاق توافقی ) می گیرد از زمان ثبت طلاق در دفترخانه طلاق می بایست به مدت 3 ماه عده نگه دارد و در طول این مدت نمی تواند با فرد دیگری ازدواج اعم از دائم یا موقت نماید.

طلاق توافقی و پزشکی قانونی

گاهی این پرسش به میان می آید که در چه مواردی زوجه (زن) می بایست برای طلاق توافقی به پزشکی قانونی مراجعه کند؟ و آیا در طلاق توافقی برای صرف آزمایش عدم بارداری و یا انجام آزمایش بکارت و یا دوشیزهبودن زوجه هم لازم است که به پزشکی قانونی مراجعه شود؟

talagh tavafoghi2

جواب این است که در خصوص آزمایش عدم بارداری نیاز به مراجعه به پزشکی قانونی جهت انجام آزمایش نمی باشد یعنی برای صرف انجام طلاق توافقی نیازی به مراجعه به پزشکی قانونی نیست اما برای احراز بکارت و دوشیزه بودن زوجه اکثریت شعبات خانواده مراجعه به پزشکی قانونی را لازم می دانند و انجام و احراز آن در آزمایشگاه ها اعتباری از منظر دادگاه ندارد ولی اندک معدودی از شعبات معتقد به صرف اقرار در این خصوص هستند و لزومی به معاینه ی پزشکی قانونی را نمی بینند. البته انجام این آزمایش در پزشکی قانونی زمان زیادی نمی برد و زوجه با برگه ی معرفی به پزشکی قانونی که از طرف شعبه دادگاه خانواده که به طلاق توافقی رسیدگی می کند به پزشکی قانونی جهت انجام آزمایش بکارت مراجعه می کند.

مدت اعتبار رای طلاق توافقی

منظور از طرح این موضوع این است که وقتی رای طلاق توافقی صادر می گردد زوجین تا چه مدت زمانی می توانند به دفترخانه طلاق جهت ثبت طلاق مراجعه کنند؟ جواب این است که طبق ماده 34 قانون حمایت خانواده مصوب 1391 در رای طلاق توافقی زوجین 3ماه از تاریخ گرفتن رای قطعی زمان دارند تا به دفترخانه طلاق مراجعه کنند و طلاق را در دفترخانه طلاق ثبت نمایند در غیر این صورت درصورتی که ظرف مدت مذکور طرفین جهت ثبت طلاق به دفترخانه طلاق مراجعه نکنند رای طلاق توافقی یا همان گواهی عدم امکان سازش از درجه اعتبار ساقط می گردد . لازم به ذکر است که رای طلاق توافقی یا همان گواهی عدم امکان سازش قابل تمدید نمی باشد و طرفین نمی توانند با توافق یکدیگر مدت زمان مذکور را تمدید نمایند چرا که توافق طرفین در این خصوص خلاف قانون آمره می باشد.

نقش وکیل طلاق توافقی

هنگامی‌که زوجین در مورد امور کلی جدایی توافق می‌کنند، برای پیگیری قانونی و رسیدن به هدفشان در مدت کوتاه‌تر به سراغ وکیل طلاق توافقی می روند. این شخص تسلط کاملی بر قوانین دارد و با تجربیات سابق خود در مورد پرونده‌های خانواده بهترین راهکارهای حل‌وفصل امور مشترک را ارائه داده و رسیدن به نتیجه نهایی را تسهیل می‌کند.

شاید از دید بعضی‌ها وقتی زوجین برای طلاق توافقی اقدام می‌کنند، به این معناست که زوجه مهریه‌اش را بخشیده است. اما این باور کاملا اشتباه است. در واقع تنها تفاوت طلاق توافقی با سایر طلاق‌ها این است که طرفین سعی می‌کنند در مورد پاره‌ای موارد مالی و وابستگی‌های عاطفی مذاکراتی انجام بدهند. یعنی خودشان در خصوص حقوق مشترک شان در این قضیه به توافقات نسبی برسند. در این نوع از طلاق هم مانند راهکارهای دیگر ممکن است تمام مهریه یا بخشی از آن بخشیده شود. یا این‌که قسمتی از آن به ‌صورت نقدی پرداخت ‌شده و مابقی در قالب چک یا سفته اقساطی شود. بنابراین در این مورد همانند سایر مسائل دیگر زوجین به ‌صورت توافقی تصمیم‌گیری می‌کنند که بستگی به شرایط آن‌ها دارد.

به‌ هر حال حضور وکیل طلاق توافقی در این شرایط می‌تواند به زوجین برای تصمیم‌گیری بهتر و پیدا کردن راهکارهای موثر برای حفظ حقوق شان کمک کند.

مهریه در طلاق توافقی

هنگامی که زوجینی که در عقد دائم ( نه نکاح موقت) به سر می‌برند به دلیل بروز پاره‌ای مشکلات در روابط زناشویی تصمیم بگیرند با تفاهم از هم جدا شوند، بحث طلاق توافقی مطرح میشود. درست از همین زمان طرفین باید در مورد مسائل گوناگونی مانند حضانت فرزندان، مهریه، جهیزیه و اجرت‌المثل، نفقه و چگونگی ملاقات فرزندان مذاکراتی انجام دهند. زن و شوهری که در خصوص چگونگی جدایی به توافق رسیده‌اند، نیازی به دریافت گواهی عدم امکان سازش از دادگاه برای ارائه به دفترخانه ازدواج و طلاق نخواهند داشت.
وکیل طلاق توافقی چه می‌کند؟

همان‌طور که در سایر فرآیندهای حقوقی وکیل با اطلاع از قوانین قضایی مسیرهای راه‌گشایی پیدا می‌کند، در پروسه طلاق نیز در تمام مراحل حقوقی مسئولیت دفاع از حقوق خواهان یا خوانده را به‌عهده می‌گیرد. وکیل طلاق توافقی علاوه بر مثمر ثمر بودن در روند طبیعی امور قضایی، در شرایطی خاص نقش تسهیل‌کننده دارد. موقعیتی که اشخاص تمایلی برای حضور یافتن در جلسات علنی دادگاه و حتی شرکت در جلسات مشاوره را ندارند. در چنین شرایطی وکیل طلاق توافقی با وکالت طرفین روند امور اداری دادگاه را پیگیری می‌کند. ضمنا با پیگیری وکیل مدت ‌زمان صدور گواهی دادگاه برای ارائه به دفترخانه خیلی کوتاه‌تر خواهد شد.

وکیل طلاق توافقی یکی از وکلای پایه یک دادگستری با تخصص حوزه خانواده و طلاق است. از این‌رو بنا به تجربه کاری که در این زمینه دارد، بهترین راهکارها را برای رسیدن به نتیجه نهایی انتخاب می‌کند. به ‌بیان‌دیگر وکیل به نمایندگی از موکل خود می‌تواند در هر محکمه قضایی شرکت کرده و از حقوق موکلش دفاع کند. با این توصیف وکیل در حیطه اختیاراتش می‌تواند در دادگاه‌های بدوی و تجدیدنظر، فراخوان‌های دیوان‌عالی کشور و دادگاه خانواده حضور پیدا کند. نتیجتاً وکیل بنا به درخواست موکل خود در دادگاه خانواده یکی از انواع طلاق را درخواست داده و پس ‌از دریافت حکم نهایی برای اجراء به یکی از دفاتر رسمی ثبت طلاق مراجعه می‌کند. پس حضور موکل در هیچ ‌یک از جلسات قضایی دادگاه لزومی نخواهد داشت.

آیا در تمامی شهرهای تهران امکان گرفتن طلاق توافقی است

طلاق توافقی طلاقی است که در آن زوج وزوجه با توافق همدیگر تصمیم به طلاق میگیرند و طلاق توافقی از جهت مدت و مراحل در شهرهای ایران با شهر تهران متفاوت است و انجام طلاق توافقی مدتی بیش از یک ماه زمان میبرد اما در مورد تهران به این صورت نیست و زمان انجام  طلاق توافقی در شهر تهران  کمتر از این مدت زمان است و همین  باعث شده برخی از زوجین برای انجام طلاق توافقی از شهر تهران انتخاب وکیل نمایند در طلاق توافقی زوجین در مورد تمام مسایل با هم به توافق می رسند از جمله حضانت ، مهریه نفقه، اجرت المثل و …..( طلاق توافقی تهران)

هزینه طلاق توافقی به چه صورت است؟

امروزه با توجه به مشکلاتی که درخواست طلاق یک طرفه دارد، منجمله صرف زمان زیاد به طوری که درخواست طلاق از سمت اقا تا شش ماه و درخواست طلاق از خانم گاها تا 2 سال زمان نیاز دارد و در نهایت نیز مشخص نیست حکم دادگاه دقیقا چه خواهد بود. از این رو اکثر زوجین برای جدایی به سراغ وکیل طلاق توافقی میروند که بین 2 تا 7 روز کاری قابل انجام است و موکلین محترم در هیچ یک از مراحل دادگاه و جلسات مشاوره و در نهایت دفترخانه نیاز به حضور نخواهند داشت و تمام کارها توسط وکیل ایشان قابل انجام است.

طلاق توافقی به دو شکل قابل انجام خواهد بود.

الف- طلاق توافقی با حضور هر دو نفر (خانم و آقا) در دفتر وکالت و امضا اسناد مربوطه

که در این حالت شما نیاز به دو وکیل خواهید داشت ( از نظر قانونی یک وکیل نمیتواند وکالت هر دو طرف را همزمان بر عهده بگیرد) و بهتره هر دو وکیل از یک دفتر وکالت انتخاب شوند تا کارهای هماهنگی و انجام امور مربوط به دادگاه و جلسات مشاوره در سریع ترین زمان ممکن انجام شود. در این حالت هزینه وکیل طلاق توافقی نیز کمتر خواهد شد.

ب- داشتن حق طلاق توسط خانم (طلاق توافقی)

در این روش نیز خانم در قالب عقدنامه یا سند مجزا از همسر خود حق طلاق را دریافت کرده است. به این معنا که هر زمانی که خانم اراده کند، میتواند از جانب همسر خود یک وکیل انتخاب کرده و مراحل طلاق توافقی را طی کند. در این روش داشتن حق طلاق بلاعزل خیلی مهم بوده و در صورتی که در عقدنامه این عبارت بلاعزل نوشته نشده باشد، در آینده میتواند مشکل ساز شود. برای دریافت جزییات دقیق و نکات لازم در مورد متن حق طلاق بانوان، لطفا با وکیل طلاق توافقی دفتر ما تماس حاصل فرمایید.

اما چند نکته مهم در مورد وکیل برای طلاق توافقی که در صورت عدم رعایت نکات به ظاهر ساده در آینده ممکن است برای هر کدام از زوجین مشکلات فراوانی ایجاد کند.

رجوع در زمان عده و درخواست مهریه بذل شده

یکی از نکاتی که معمولا زوجین و گاها وکلای جوان تر به آن دقت نمیکنند. امکان سلب درخواست رجوع از سمت خانم می باشد. مثال: اگر زوجین برای طلاق توافقی و شرایط ذیل آن ( مهریه – حضانت فرزندان مشترک و نفقه و …) به توافق نهایی رسیده باشند و مراحل دادگاه و مشاوره طلاق توافقی را نیز طی کرده باشند. ممکن است خانم قبل از اتمام عده درخواست مجدد مهریه خود را داشته باشد!!! اگر در متن قرارهای اولیه تنظیم شده امکان رجوع برای خانم یا اقا به صورت مکتوب سلب نشده باشد. تازه اول کار و مشکلات جدید خواهد بود. برای مشاوره با وکیل طلاق و دریافت اطلاعات بیشتر درباره این موضوع و نحوه جلوگیری از آن لطفا با وکیل طلاق توافقی ما تماس حاصل فرمایید.

مهریه سنگین تضمین طلاق نیست

با وجود تمام راهکارهای قانونی و موراد ذکر شده در متن بالا، باز هم گاهی شرایط زندگی به گونه ای سخت میشود که راهی جز جدایی وجود نخواهد داشت. همین امر موجب شده است بسیاری از بانوان و خانواده‌ی آنها در هنگام ازدواج به حربه مهریه‌های سنگین متوسل شوند. به‌عنوان یک وکیل پایه یک دادگستری که سال ها در امر دعاوی خانواده فعال هستیم باید اشاره کنم که مهریه سنگین امروزه نمی‌تواند در بسیاری از موارد اقا را ملزم به طلاق نماید؛ چراکه با تقدیم دادخواست اعسار و قسط بندی مهریه درخواست طلاق همسر خود را رد میکنند. و همچنین تقسیط مهریه نیز تنها تا ۱۱۰ سکه قابل پذیرش است و فراتر از آن را، فقط مرد در صورتی ملزم به پرداخت است که اموالی غیر از مستثنیات دین داشته باشد. بنابراین بهتر این است که به‌جای مهریه‌های چند صد سکه‌ای در هنگام عقد، بانوان از وکالت در طلاق استفاده کنند.

طلاق توافقی و مدارک لازم برای طرح آن

زمانی که زوجین به این نتیجه می رسند که امکان ادامه زندگی مشترک وجود ندارد با رسیدن به توافق به فکر طلاق توافقی می افتند اما مدارک لازم برای انجام طلاق توافقی چه مدارکی می باشد:

  • شناسنامه زوجین
  • کارت ملی زوجین
  • اصل عقدنامه و در صورت عدم دسترسی به آن و یا مفقود شدن عقدنامه می توان رونوشت عقدنامه را از دفترخانه ازدواجی که ازدواج را ثبت نموده است تهیه نمود.

هزینه طلاق توافقی چقدر است؟

طلاق توافقی بستگی به جلست مشاوره دارد که میخواهید برید یانه. همچنین به زمان بستگی دارد که یک هفته ای انجام شود یا دو هفته ای.

آیا طلاق توافقی جلسه مشاوره دارد؟

اگر خودتان بخواهید انجام دهید باید 45 روز جلسه مشاوره را بگذارید اما اگر کار را به بسپارید دیگر نیاز به جلسات مشاوره نیست.

طلاق توافقی به چه صورت انجام می شود؟

طلاق توافقی توسط دو وکیل دادگستری انجام می شود و شما پس از قرارداد کار شروع می شود و بستگی دارد که شما جلسات مشاوره را میخواهید برید یا خیر.